Sziasztok! Üdvözlöm a fórumot.
Csendes szemlélőként jártam erre felétek már régebben. Próbáltam ötleteket meríteni utazásunkhoz. Szeretnék köszönetet mondani nektek a sok jó ötletért. Két hét Krétán töltött idő után most értünk haza. Egy hetet Kalyvesben töltöttünk és onnan jártuk be amit tudtunk. Elafonissi, Balos, Rethymno, Stavros, Chania. A második hétre átköltöztünk Makry Gialosra és onnan kirándulgattunk. Sitia, Vai, Kato Zakros, Ithanos, Goudouras. Nagyon szeretünk snorkelezni és a fő szempont olyan partok keresése ahol ezt élvezni is tudjuk. Ez inkább a második héten sikerült. Rengeteget autóztunk közel 2000 km-t mentünk. Nagyon figyelembe kell venni a programok összeállításánál a hegyeket. Gps-el mentünk általában. Ha 58 km-re terveztük a távot ahová megyünk, volt úgy hogy azt 80-90 perc alatt tettük meg. Nagyon fújt a szél minden felé, de ez nem zavart minket. Igazából én fáztam elég sokszor a vízben, hűvösebb volt mint Korfun. Ami elkeserítő volt és eddig máshol nem tapasztaltam a tenger koszosságát főleg Stavros környékén. Az uszonyunk tiszta kátrány lett a vízben amikor leálltunk egy egy szikla tetejére. Először csak a partokon láttunk több helyen, de ott kifejezetten a vízben is sok volt. Először jártunk Krétán, de valószínűleg nem utoljára. Még egyszer köszönet a fórumnak.
#2087112013-08-11 17:18:17 Válasz a #208710. hsz-ra
Szia Mvera26
Hogy tetszett Kalyves? Mennyire zsúfolt főszezonban? Tavaly októberben Almyrida felé haladva, áthajtottunk rajta. Elég hangulatosnak tűnt, Nyugat- Krétához tényleg jó kiindulópont.
Tetszett nagyon. Nem igazán tűnt zsúfoltnak, főleg az a fele ahol mi voltunk inkább magán szállások. Elég jó az ellátottsága, gyerekeseknek jó kis homokos partja van.
#2087982013-08-12 21:21:18 Válasz a #208713. hsz-ra
furi hogy 1 ilyen délen fekvő szigeten fázni lehet! mi júni végén voltunk,de csak 1 nap fújt a szél,,a többi napon nagyon meleg volt.szerencsénk volt! mondjuk a hotelben a klimára nem igazán volt szükség!
#2087992013-08-12 21:24:04 Válasz a #208710. hsz-ra
mi is tervezünk jövőre újabb utat krétára pedig nem is akartunk először ide utazni,de a sziget szépsége,hangulata nagyon megfogott! annak ellenére hogy nagy a sziget,sehol nem volt tömeg!
#2088502013-08-13 20:23:22 Válasz a #208800. hsz-ra
naná hogy tetszett! 6 hete voltunk,de már most a térképet bújom hogy mit kell még látnunk jövőre
ez volt a 4.görög utunk,azt hiszem krétán van meg minden amit kerestünk!hegyek,tenger,folyók,barlangok,lagunák...kell ennél több?
Szeretnék egy kis információt kérni, augusztus 31-én utazunk 1 hétre a Personal Tours szervezésében Analipsi-be a Paul Marie apatmanházba. Aki esetleg járt már ott kérdezném, hogy milyen a konyha felszereltsége, törölközőt adnak-e stb. Próbálom összeállítani ebből a sok információból az útitervünket bár autót csak 2-3 napra tervezünk bérelni. Igazából pihenni is szeretnénk egy kicsit de nagyon nehéz lesz betartani ennyi sok szépség és látványosság mellett. Segítségeteket előre is köszönöm.
#2090212013-08-15 14:50:06 Válasz a #209015. hsz-ra
Szia dati!
Mi július elején voltunk pontosan itt, ezért pár szóban elmondanám az általam tapasztaltakat.
Analipsi, mint település sajnos nem lett a kedvencem. Végíg fújt a szél, nagy hullámok, hideg víz. Most először fordult elő, hogy helyben egyszer sem fürödtünk. Ez nálatok már nem feltétlenül lesz így, nekünk is mondták, hogy előtte szélcsend volt.
Maga a Paul Marie viszont itt a lehető legjobb választás: pont olyan mint a képeken: a szobák befelé néznek az udvar felé, az éttermen keresztül kell átmenni, gyönyörű vírágoskertben, hátul medencével. A tulajdonos egy család: mama és lánya a konyhában, a fiú és az apa pedig felszolgál, segít. A két fiatal a legtüneményesebb vendéglátó akikkel csak találkoztam. Maga az éttermük nem rendelkezik ugyan hatalmas választékkal, de minden nap van menü, amiben előétel, főétel, desszert van, általában azt szokták kérni. Mi mást is rendeltünk, és az is nagyon finom volt.
A konyha alapfelszereltségű, nagyon nem lehet balettozni és brillirozni, a törülközőt ha jól emlékszem háromszor cserélték. Szemetet minden nap kivitték. Ha bármi kérés van, nyugodtan forduljatok a sráchoz.
Nem tudom hová terveztek innen eljutni, hogy van még kérdés, szívesen válaszolok bármire.
Nagyon örülök, hogy ennyi ember megosztja élményeit, tapasztalatait ezen az oldalon. Ennek köszönhetem, hogy már kb két oldalas listát írtam, hogy mit is szeretnénk megnézni, és ez a lista minden nap csak bővül.
Augusztus 31-én indulunk Rethymnoba, nagyon nagy lelkesedéssel, és tele kalandvággyal.
Köszönöm szépen az információt. Most már nagyjából körvonalazódik, hogy mit szeretnénk megnézni: Knossos biztos benne lesz a listába és utána inkább a nyugati részek Rethymno, Chania, Balos vagy esetleg még Elafonissi. Egy hétre ez is elég lesz akármennyire is szeretnénk mindent látni, majd a többit legközelebb, remélem lesz még rá alkalmunk. Azt szeretném még megkérdezni, hogy ti hol béreltetek autót és adtak a kölcsönzőben térképet vagy inkább itthon érdemes venni?
#2090862013-08-16 12:26:00 Válasz a #209079. hsz-ra
Kedves dati!
Ne vedd sértésnek, hogy belekotyogok - hiszen mindenki maga tudja, mennyi időt szeretne az utóba tölteni: de Balos, Elafonissi nagyon messze vannak! Analipsiból Chaniába három óra az út autópályán, utána kezdődik csak a tötymörgés.... Természetesen nem le akarlak beszélni ezekről, csak mondom, hogy nekünk a második héten Chania mellett volt a szállásunk, s így is épp elég volt pld. Balosra eljutni.
Mi itthon vettünk egy térképboltba egy lamellált, kihajtható, részletes térképet, és már itthon bejelöltem alkohol filccel - ami törölhető - a látnivalók. Azt őszintén meg sem néztem, hogy kaptunk-e de azt hiszem nem.
Itt a Kréta fórumon őket preferálták: kihozták az apartmanhoz az autót - porzó tankkal ugyan és hát kicsit leharcolt volt: de két hétig mindent kibírt )