Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6496
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207310 Üzenet linkje2013-07-22 08:44:42 

Köszönjük, majd hozzunk sok képet és beszámolót.
# 6497
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207311 Üzenet linkje2013-07-22 08:46:36 

raven71 írta:
Tudnátok nekem abban segíteni, h szervezett kereteken belüli búvárkodás (nem profi, csak amatőr merülésre gondoltam) van-e Toloban?!

Szia!
Mivel egész Görögország területén (remélem jól tudom) tilos a palackos merülés (turistáknak) ezért nem valószínű, hogy van szervezett merülés.
Viszont sznolkerrel (légzőpipával) bárhol, bármikor lehet búvárkodni. icon_smile.gif

# 6498
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207313 Üzenet linkje2013-07-22 08:49:01 

Én már találtam egyszer egy nagyon értékes ........."SZTK" keretes szemüveget is!! icon_biggrin.gif
# 6499
Raven71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207317 Üzenet linkje2013-07-22 09:41:40  Válasz a #207311. hsz-ra Előzmény #207311

Szia!
Köszönöm a választ, de pont erre gondoltam, h esetleg van-e valahol "szervezett" sznolkeres merülés?

# 6500
Laci8211
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207333 Üzenet linkje2013-07-22 13:45:00  Re:

raven71 írta:
Szia!
Köszönöm a választ, de pont erre gondoltam, h esetleg van-e valahol "szervezett" sznolkeres merülés?

A szervezett búvárkodás engem is érdekelne.
Nem hiszem, hogy snorkel-ezést szerveznek , mivel azt egymagad is csinálhatod, ha van maszkod, légzőcsöved és uszonyod.
A palackos merüléshez viszont már kell szervezés, vezető és felszerelés. Sartin láttam direkt ilyen irodákat, de hogy Tolo-ban van-e arra én is kíváncsi lennék.

# 6501
Ybcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207505 Üzenet linkje2013-07-24 07:56:12 

Kedves AgniTolo!
Az itt megadott címedre küldtem e-mailt. icon_smile.gif

# 6502
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207509 Üzenet linkje2013-07-24 08:55:12  Re:

laci8211 írta:
raven71 írta:
Szia!

A szervezett búvárkodás engem is érdekelne.
Nem hiszem, hogy snorkel-ezést szerveznek , mivel azt egymagad is csinálhatod, ha van maszkod, légzőcsöved és uszonyod.
A palackos merüléshez viszont már kell szervezés, vezető és felszerelés. Sartin láttam direkt ilyen irodákat, de hogy Tolo-ban van-e arra én is kíváncsi lennék.

Nem tudok ilyen programról, de nem is érdemes szerintem, mert a strandok környékén bárhol lehet, eldugott helyen, pedig véletlenül sem ajánlom, mert életveszélyes.
Ne feledd az örök szabályt.
"EGY BÚVÁR, NEM BÚVÁR"
Legalább két ember, plusz egy a parton.
Nem játék ismeretlen vizeken merülni. Ott a Görög partoknál kagylót szedni polipot fogni, nézelődni lehet a strandok közelében is és ha baj van tudnak segíteni. Eldugott helyen nincs segítség.
Különben is 3-4 méteren már nagyon hideg a víz. icon_biggrin.gif
Viszont!!! AZ utolsó mondatot olvasva eszembe jutott valami!!!!
A főutcán, a kikötő felé (igaz 2011-ben) láttam egy ilyen irodát!! icon_smile.gif Meg kell nézni. Lehet, hogy tévedek, de egy próbát megér. icon_smile.gif

# 6503
Dido8308
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207530 Üzenet linkje2013-07-24 15:31:45 

Sziasztok! Jön valaki aug.-ban Tolo-ba? icon_biggrin.gif
# 6504
Laller68
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207574 Üzenet linkje2013-07-24 19:28:04  Válasz a #207530. hsz-ra Előzmény #207530

Új vagyok a fórumon, de idén aug. 8-22. között mi is Tolo-ba megyünk a családommal. Én autóval utazom, a család repülővel. Így olcsóbb ,mint autót bérelni a reptéren. Skopjéban odafelé megállok 1-2 éjszakára üzleti megbeszélés miatt. Egy-két embert el tudok vinni Athén-ig a reptérre menet ill. vissza 22-én indulva. Nem lesz rövid menet. Még lehet keresek utazó társakat, egyedül hosszú lesz 2x800 km.
# 6505
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207596 Üzenet linkje2013-07-24 21:00:27 

Sziasztok!

Itt vagyunk Toloba. Még a magyar határt el se hagytuk de anyuci1968 már megismert. icon_smile.gif A tengervíz hőmérséklete tökéletes.Lemosakodás nélkül símán "használható".Igaz volt aki hidegnek találja ízlések és pofonok. szerintem kb 24-25 fokos lehet....Igaz a szakemberek állítása 11 és 15 óra között senki ne menjen a partra.Tegnap kimentem. Levetkőztem úsztam kb 1 órát majd mivel törülközöt nem vittem 10 percig áldogáltam a víz szélén megszáradjak.Bekenetlenül 10 perc alatt leégtem. 15 órakor voltam kint.
Az idegenvezető és a Culture travel irodai munkatársai rendesek aranyosak és még az olyan bonyolult turistát mint én is türelmesen tudták "kezelni".
Itt írom, hogy el akartam jutni Kalavritába és Delphibe.Még a utak foglalása közbe is tervbe volt. De mire véget értünk a hivatlos dolgoknak rájöttem Delphi már sok lenne. A sok kirándulások szétszorodtak a két hétbe és elképzelhető, hogy a Cseh iroda olyan napon indított volna amikor a magyarral megyek. És ez az egyik amit nem akartam. A másik dolog a távolság. Idefelé valamiért le kellett térni a busznak az autopályárol olyan 3-4 km-en és pont a Delphi-i letérőnél. Nem volt nehéz kiszámolni Tolobol kb 350-400 km-re van. Bőven elég lesz ennyi. Majd legközelebb ha erre járok.
Ma bebuszoztam Naphlionba. A Tolóbol iduló busz tömve volt. A busz ára 1,60 euro fizetni a buszon kell. Nekem egy kalauz féle pasas volt a buszon ha nincs akkor a sofőrnél lehet. Már itt érdekes dolog történt. Megállt a két település között a busz és akik álltak a sofőr lezavarta a buszról. Én szerencsére ültem de a sofőr görögül a turisták angol és magyarul vitáztak mi van. Kiderült jött egsy másik busz és arra kellett átszállniuk.Ilyen nálunk tuti nincs.
Naphlion: Az idegenvezető adott térképet. Igaza volt amikor elmondta érdemes körbesétálni a tengerpati sétányon valóba gyönyörű. Voltam a piacon majd megkerestem a régi parlamentet, archeologiai és hadtörténeti muzeumot. Magát a belvárost. Volt egy pillanat amikor ugy bekeveredtem a sikátorok között, hogy azt se tudtam, hol vagyok. Szerencsére összefutottam egy cseh turista csoporttal és mivel a nyelvet smerem így utba igazított. Végül kiderült Amit a térképen fent kerestem az lent volt icon_biggrin.gif
Piac szerdán és szombaton van. Összehasonlításképp a görög dinnye Toloba 0,36-0,50 cent kiloja. A piacon 0,20-0,25/kg. Természetessen érdemes vásárlás előtt körbe futni mert a piac elején a sárgadinnye 1 euro a közepén 0,90-0,70 a vége felé 0,60. A narancs 0,60 euro kiloja. Azt még nem kostoltam milyen. A palackos vizet 1,85-ért vettem 6 darabos kiszerelésbe az egyik állítolag legolcsobb super marketbe. A fagylaltok kivétel nélkül 1,50. De nem egy gomboc hanem lapáttal mérik. tehát szerintem olyan 2-3 gombocot lehet ezért az összegért venni. Napfhlionba 1.30-ért vettem 3 gombocot. Na pofára estem amikor az egy gomboc nem 1 gomboc. Fél orám volt a busz indulásáig megenni. A szó szoros értelembe ettem a fagyit icon_biggrin.gif. Röviden ennyi Toloról. Ha tegnap írok akkor yaloszínűleg hozá tettem volna Toloba se a tengerparton se a sétáló utcán szinte senki nem volt. Ma már a sétáló utca tömve. A tengerpart olyan 16 óráig szerintem üres legalábbis ahol én voltam. Majd utána jöttek az uszni vágyok. Biztos sziesztáztak icon_smile.gif

Legutóbb Unic szerkesztette (2013-07-24 21:06:49), összesen 2 alkalommal
# 6506
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207597 Üzenet linkje2013-07-24 21:05:06  Válasz a #207596. hsz-ra Előzmény #207596

Unic, örülök, hogy jól érzed Magad, és úgy látom az idő is szuper!
Remélem akkor mindennel elégedett vagy, és sikerülni fog felfedezni azokat a helyeket, amiket szerettél volna. icon_smile.gif

# 6507
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207609 Üzenet linkje2013-07-24 22:14:48 

Unic!
Köszi a sorokat! Jól esik olvasni....felidézni az emlékeket. icon_smile.gif

# 6508
79kori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
245 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207633 Üzenet linkje2013-07-25 11:19:15 

Sziasztok!

Nagyon régen írtam ide utoljára, sok segítséget kaptam akkor is, most is azt szeretnék kérni és engedjétek meg, hogy ide zsúfoljam a kérdéseimet icon_smile.gif
4 éve voltunk utoljára Görögországban, akkor még útlevéllel, de most mindenhol azt olvasom, hogy elég a kártyás személyi a szerbekhez és a macedónokhoz is.Igaz ez?

A másik kérdésem pedig szállással kapcsolatban lenne, a Yannis apartmant néztük ki, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?Illetve tudjátok e, hogy melyek azok az apartmanok, amik nem nyüzsgős központi részen vannak, de közel is vannak a központhoz?Sokat kérek, igaz? icon_biggrin.gif

Előre is köszönöm a megértést és segítséget!

# 6509
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207637 Üzenet linkje2013-07-25 11:34:49  Válasz a #207633. hsz-ra Előzmény #207633

Szia 79kori! icon_smile.gif
Yannisról nem tudok nyilatkozni, viszont a személyi tuti jó a határokon, mindenütt elfogadják. icon_smile.gif

Mi a Thetisben voltunk 2 éve, az is megfelel az igényeidnek. icon_smile.gif De a Grand tours apartmanjai közt is van ilyen ha jól tudom...

# 6510
79kori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
245 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207640 Üzenet linkje2013-07-25 11:45:14  Válasz a #207637. hsz-ra Előzmény #207637

Köszönöm a gyors választ és, hogy nem kaptam leszúrást az offolásért!icon_smile.gif)))

Igen, igazad van, most nézegetem a grand tours, eddig az apollont néztem, hát próbálok valami nyugodtabb helyen lévőt keresni, bár nem egyszerű, mert nem igazán írják.
Majd viszek füldugót, ugyis csak este tartózkodnánk a szálláson, napközben szeretnénk mindenfelé menni meg persze tengerpartozni:)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 433 434 435 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu