Hali Mindenki!
Tud valaki valamit a kutyautaztatás szabályairól?
Van chip, útlevél, oltási könyv. Más kell? Nagykövetségek nem igazán segítőkészek, úgyhogy ha valakinek van infója, jelezze.
Köszi
A
Ha van kedved menj az anetttours.hu ra és irj Petfer nevü utazonak a vendég könyvbe,jelenleg N.Poriban van 6 honapos kutyájával, szerintem ma még tud válaszolni, holnap vagy holnap után indulnak haza,kocsival mentek.
Én rendszeresen használtam már több utamon a Visa Classic (dombornyomott) bankkártyámat Szerbiában, Macedoniában és Görögországban egyaránt teljes megelégedettséggel. Igaz csak vásárlásra, bankjegykiadó autómatában még nem!
Közben rájöttem, hogy van külön bankkártyás topic, majd ott folytatom, de köszi a választ itt is.
Csak, hogy visszatereljem a témát itt: másodszor vágunk neki a nagy útnak, már nagyon várom. Remélem most az úton odafelé többet tudok majd fényképezni, mint elsőre.
Sziasztok!
Szerintetek a Google útvonaltervezője vagy IGO8 a pontosabb Toloba utazáskor. Az Ahént elkerülő részben vagyok bizonytalan, a többi úgy gondolom menni fog.
Szacsi, tavaly érdekes utakra vitt bennünket az IGO Tolo felé. Mi is Athént elkerülve mentünk, és volt ahonnan az autópályáról teljesen más irányba akart lekanyarodni, a végén valami földútra akart rávinni... Ne mentünk.
Tolo előtt pedig az útépítés miatt majd fél órát kavarogtunk, mert mindenáron fel akart vinni még nem kész útra (felújították)! Aztán elővettük a kis agyunkat (amit először az IGOra biztunk...) és megkerestük az első használható táblát és a táblák alapján nagyon szépen eltaláltunk IGO nélkül Toloba.
Így az idén azért biztosan megtervezem előre is az utat. Tavaly nagyon ráhagyatkoztunk előzetes időhiány miatt az IGOra...
#1390482010-06-14 09:50:46 Válasz a #139044. hsz-ra
Athént elkerülve a 3-as (E962) útra gondoltál? Én is azt néztem ki magunknak, gondolom rövidebb, csak nem biztos, hogy gyorsabb? Tehát hagyatkozzunk a papír navira és a táblákra?
Igen, véleményem szerint legyen papíron is nálatok, ne csak az IGO-ra hagyatkozzatok. Nem tudom készen van-e az útfelújítás, de a végén én tavaly már a hajam akartam tépni, mikor mindig a lezárt útra vitt fel... ) Egész érdekes helyekre kerültünk így, néztek nagyot a görögök mit keresünk ott és arra... Viszont nagyon szép az a rész. Nem bántuk meg, hogy arra mentünk.
Tolo csodaszép, kiránduljatok sokat, ha lesz időtök... érdemes elautózgatni sokfelé... és Naphliont ki ne hagyjátok! Az a vár és a város tengerparti része is gyönyörű.
Azért az is számit, hogy a navi milyen beállításokkal megy (pl. az engedélyezett utak, gyors vagy rövid), bár kétségtelen, hogy Görögországban csinál érdekes dolgokat.
Három IGO volt a három autóban, a végén már mindenféle beállítást kipróbáltak a fiúk, ennek ellenére nem volt az igazi... Az volt a baj, hogy legalább háromszor akart felvinni erre a készülő útra és csak a harmadik után jöttünk rá mi lehetett a baj. Csak ez sok gyerekkel, sokadik óra után már nem annyira jó. Tolo ahhoz elég messze van, hogy addigra nagyon elfáradt a vezető, az utas, meg szegény autó is...
#1390712010-06-14 11:40:49 Válasz a #139056. hsz-ra
Szerintem is valami rosszul volt beállítva, vagy nem a legfrissebb változat volt feltéve. Nekem, tavaly Argoszig semmi gondom sem volt vele, sem Athén elkerülésével, sem az autópályákkal, földút sem volt sehol.
Viszont volt már, hogy Athénben városnézést rendezett, csak az egyirányú utcákat nem ismerte, aztán mikor már céklaszínű és buciformájú volt a fejem, rájöttem, hogy rosszul volt beállítva.
Bocsi akontárkodásért, de ha a GPS-en megtervezek egy utat, akkor azt kinagyitva szépen végigkövetem, és megnézem hogy esetleg mellékutra rávisz-e. Ha igen akkor köztespont beállítással elkerülöm, s így mindig be tudtam állítani a számomra kedvező, biztonságos útvonalat. A papír térkép pedig nem csodaszer (mivel azok rendszerint több évvel korábbi adatbázisokra épülnek), mivel nem frissülnek.
Triznyak, Dobaki friss változat volt rajta, és jól beállítva. A párom elég régóta foglalkozik vele. Nem egyszerűen csak néha-néha előveszi...
De biztosan MI rontottuk el, hiszen írtam is, csak harmadjára vettük észre, hogy egy létező (de éppen felújítás alatt lévő) útra akart vinni... Mellesleg nem mi voltunk az egyetlenek, akik akkor úgy jártak, hanem az utánunk jövők közül jó páran panaszkodtak, ezért írtam, amit írtam.