#2084912013-08-08 00:36:13 Válasz a #208484. hsz-ra
Azért ezt nem is értem, annyira nagy gond lenne egy zár megjavítása, vagy esetleg cseréje? Hisz abból élnek, hogy a turisták elégedettek, ajánlják másoknak vagy esetleg visszatérnek a jövőben. Már Paralián és Aszprovaltán sem tetszett, hogy az apartman tulajok baromi lusták voltak, eszükbe nem jutott volna, hogy a derékig érő gazon végig menjenek egy fűnyíróval, vagy az ezer felé repedezett járdát esetleg újra kéne betonozni. Minden lépésre annyira oda kellett figyelni, hogy ki ne törjük a bokánkat. Fáj nekik a minőség?
Hát ha nem lehetne bezárni az ajtót, azon én is kiborulnék...remélem, hogy a családi apartmanjukkal nem lesz gond!
El sem hiszem, hogy már csak 11 nap és indulunk!!!!!!
#2084952013-08-08 07:04:12 Válasz a #208491. hsz-ra
Elsőként megkapták, hogy nem kell aggódni a zár miatt, nincsenek lopások, jó a közbiztonság. Mondjuk ez engem sem nyugtatott volna meg. A végén nem tudom, hogy megjavították-e.
#2084962013-08-08 07:07:49 Válasz a #208491. hsz-ra
Fszeva, bizony, mi is ezt az igénytelenséget tapasztaljuk 20 éve, mióta oda járunk. Sokk függ mindenhol a tulajtól, de általánosságban sajna nem becsülik meg azt a szépséget, ami adatott nekik.
Az öregasszony és az unokája az tény, hogy a zárat nem csinálták meg de azt vettük észre minden nap volt valami problémája. Ők azok az utasok akiknek ha minden tökéletes akkor is keresnek valami hibát. Ők az utazási irodák kedvencei.
Én is fakultatívon voltam és amikor haza jöttem a wc nyomó gombját valószínűleg a takarítónő elrontotta. Mivel dolgoztam olyan helyen ahol magát a wc-t is szerelni kellett ilyen esetbe valószínűleg meg tudtam volna csinálni ha nem valami törés van belül. De mivel semmi alkatrész és szerszám nincs nálam eszembe se volt hozzá nyulni. Felhívtam szieszta idő alatt az idegenvezetőt és a tulaj 3 perc múlva /nem volt több/ kopogtatott az ajtón mi a probléma. Én mentem a tengerpartra aszalódni. Mire vissza értem már meg volt csinálva. A Thetisbe a tulaj hibázott, hogy fütyült rá megcsinálni. De hibáztatom a lakókat akik nem szóltak az idegen vezetőnek a probléma nem szünt meg így sarkalva a tulajt a rendezésre. E helyett minden magyar aki szembe jött panaszkodták rossz a zár. Mindenki biztosan megtudja az ajtajuk nyitva van. Mert ha a Yannisba is már tudtunk erről akkor valóba minden magyar apartman lakója tudta. De ismétlem minden nap volt valami problémájuk. Hol a vízzel, hol a parttal, hol vese fájdalma volt a víztől az Elektra környékén ahol hideg a víz de a nagy strandnál ugyan annál a tengernél nem. . Amugy a víz tökéletes nekem már túl meleg is volt. Voltak akiknek néha hideg De a két hetet ha így össze adjuk akkor öszeségébe leírhatjuk nem volt gond a vízzel......
#2085062013-08-08 09:20:04 Válasz a #208500. hsz-ra
Ezt most nem igazán értem, lehet, hogy még innom kellene egy kávét A zárproblémás utas egy öregasszony volt az unokájával?
Hát én erre nem tudok már mit mondani, max annyit, hogy egy hibás sosincs és nagyon remélem, hogy nekünk semmi problémánk nem lesz:)
Egyébként az elektrában lévő barátnőm is ezt írta tegnap, hogy ott is olyan utastársak vannak, akiknek semmi se jó, ez túl kicsi, ez túl hideg, ő hazamegy gyalog...D
#2085092013-08-08 09:26:28 Válasz a #208506. hsz-ra
Ja, nagy az Isten állatkertje...
Azt gondolom, ha probléma van szólni kell!! Nem morogni, hogy ez sem jó, meg az sem. Szólni, az idegenvezetőnek, akár többször is. Eddigi tapasztalataim alapján megoldhatók a dolgok, ha valaki tesz is érte.
A görögök úgy tartják, hogyha senki nem szól, akkor jól vannak a dolgok, ahogy vannak.
Igen. Igyekszek ugy fogalmazni kívülálló is felfogja az írásom. Egy idős hölgy volt az unokájával akinél a zár probléma volt.
A múlt héten valakinek az Elektrába olyan problémája akadt nem tud semmit főzni. Kicsit sötétek az emberek foglaláskor Nincsenek tisztába vele mi a különbség az apartman és a hotel között.
Hát nem irigylem az utazási irodába levőket de az idegen vezetőket se
#2085152013-08-08 09:48:28 Válasz a #208508. hsz-ra
Szerintem a kevésbé biztonságos helyeken sem a görögök miatt kell aggódni.
A részleteket nem ismerem, egyszer beszéltünk csak az idősebb hölggyel, de valahonnan csak kapta azt a választ, hogy nincsenek lopások. Ritának, az Apollon telepítettjének mi 2x szóltunk. Először a klímát szerettük volna "megrendelni", elszaladt, majd vissza, és mondta, hogy menjünk a Thetis hotelbe, és ott szóljunk. Megtettük, némi angol és görög nyelvtudással el tudtam intézni. Másodszor turnusváltásnál kértük az ágynemű váltást, ismételt érdeklődésünkre megkaptuk a választ, hogy a tisztítóból nem kapták még vissza, ezért nincs mindenkinek csere, csak másnap. Másnap lehúztuk a párnát, lepedőt, elmentünk a piacra, lánykám volt otthon egyedül. Ment a kis takarító hölgy - ő egyébként nagyon kedves, segítőkész volt -, elkérte a törölközőket, ágyneműt, majd kaptunk 6 párnahuzatot (hárman), lepedőt egyet sem. No felkerekedtem, mentem a hotel recepciójára, megint jöttek azzal, hogy nem kapták vissza a patyolatból... Végül 1 óra múlva ez is rendeződött. A lényeg a lényeg, ha magadnak elintézed, akkor rendben lesz, jobb, ha nem vársz másra.
És itt jön be az, hogy sok minden múlik a tulajon. A Yannisban ugyebár minden nap takarítás - bár ezt én kicsit túlzásnak tartom - a Thetisben nincs, csak váltáskor, ráadásul van egy darab partvis, és egy borzasztó állott, büdös felmosó egy emeletre, így a magad uram, ha szolgád nincs verzió sem működik tökéletesen. Mert gondolom baromi sokba kerülne az emeletenként 2-3 apartmanba tenni egy-egy takarítóeszközt, legalább úgy, mint az erkélyre akasztható ruhaszárító. Abból is 1 db volt egy emeletnek. Mindig viszünk szárítókötelet, így most is, de mivel kicsi a hely az erkélyen - a 2 személyesben meg még kisebb -, marad teregetni való a rozsdás korlátra is. Csak összehasonlításképpen: A Yannisnál slag lábmosásra, a Thetisnél a közkedvelt lavór. És lehetne folytatni. Nem komoly hiányosságok, és nem rontják el a pihenést, de azért észreveszi az ember.
Üdv mindenkinek!
Nagy várakozások után lejutottunk Toloba júli 27.én. A várakozásaink túlzóak voltak...sajnos. Itt nem a gyönyörű tengerre, környékre gondolok. Ez mind TÖKÉLETES!!! De a Görögök ezt nem tisztelik, úgy érzik nekik ez jár!!!!
Nem írom le melyik apartmanban voltam, de felárat fizetni azért, hogy a suhanc 15 éves gyerekek hajnal 3kor az elviselhetetlenül zajos ócska motorjaikkal az utcán kevernek(és ez persze a turistákon kívül senkit sem zavar) ez BRUTÁLIS!!! Belőlünk élnek (a szüleik), és biztosan nem én vagyok idén az első, akinek soha többé eszében nem jut Toloba menni!
Arról már nem is beszélek, h ha egyszer véletlenül találtál magadnak parkoló helyet, el ne mozdulj onnan sehova!!!
A válság óta egyébkét is azt tapasztaljuk, h már nem annyira készségesek. Lassan olyan érzésem van, mintha itthon lennék a balatoni lángososnál, aki 1 nyár alatt akar meggazdagodni!
De ezek nem csak Tolora igazak. Olimpiaki Aktin kezdtük tranzit szállással, majd Tolo, végül Neos Marmaras!!!
Amiket írtam a panasz szavai voltak. Ettől függetlenül az ország gyönyörű (csak a Görögök nem tudják mekkora mázlisták)! Csodás helyeken jártunk! Peloponnészoszt látni kell!