Ugye, hogy a 203-as szoba a legjobb szoba! Nekünk is nagyon tetszett. Onnan aztán egyszerre látod a gyönyörû kertet és a medencét meg a tengert is. No meg a fejed felett a repülõk, az külön élmény!
Az Emblisi nálunk is veri a Myrtost, vetekszik Antisamossal.
Izgatottan várom a képeidet!
Ígértem egy részletes beszámolót, de míg Ti a Pinkben a "helyünkön" voltatok, én a kórházban nyaraltam (Kefalóniához semmi köze az utóbbi "nyaralásomhoz".
Firkamano, hogy érted azt, hogy nem azok a görögök, amiket te szeretsz? Ezt kérlek fejtsd ki kicsit bõvebben!!
Én amúgy azt hittem, hogy "magyar sajátosság" a szúnyog! No de hogy ennyire sok lenne göröghonban, fõleg a szigeteken, ez érdekes. Azt hittem, hogy csak az édesvízi helyeken vannak....vagy tévedek?
Igen, a 203-as szoba a legjobb!
Ott aztán mindent láthatsz
Emblissinél láttátok ahol világoskék volt a tenger és mély, valaki kitette kövekkel, hogy HELLO ... nagyon komoly volt, sajna nem tudtam lefényképezni...
Kórházban voltál? Remélem már jobban vagy!
Egyébként tök depis vagyok... nem akarok itthon lenni, Görögben szeretnék lenni, egy szigeten. Kefallonia gyönyörû, de sajnos az emberekkel nem voltam megelégedve a fõvárosban, fõzni nem tudnak a tavernákban, ezért nem ez a sziget a szívem csücske, hanem Zakynthos, ahova 1 hétre nagyon visszamennék...
A repülõk nem zavarnak, igaz nem olyan halk, de én minden egyes leszállásnál rohantam a teraszra a fényképezõmmel, megörökíteni, anagyobb gépek tök közel voltak a tengerhez... én nagyon élveztem, 2 hétig nem zavaró, állandóan biztos az lenne.
Én is azt hittem hogy csak édesvíznél vannak ezek a dögök, de nem, ráadásul ezek mutáns szúnyogok, úgy csípnek hogy meg sem érzed, majd úgy feldagad... vettünk Zitronellás kenceficét, az valamennyire elriasztotta õket, de végül spray-re váltottunk, jól befújtuk a szobát, leengedtük a redõnyöket, hogy csak pici lukak legyenek, és így csináltunk a fürdõvel kereszthuzatot, így elég hamar vissza lehetett menni.
Napernyõt 5 euróért lehet vásárolni, amúgy ha 2 ágyat és egy napernyõt bérelsz, az kb. 9 euró/nap. De mi egyiket sem vettük igénybe, napernyõnk sem volt, nem volt semmi bajunk
A légkondi nagyon drága a Pinkben, átszámítva 2 hétre valami 25 ezer vagy 20 ezer. Remélem nem mondok hülyeséget.
A CBR-tõl ne béreljetek, mert olcsóbb is van, közvetlenül a Pink mellett... ahogy kisétálsz onnan az apartmanoktól, az úton jobbra fordulsz, arra kell menni Svoronata felé, és kb 50 méter és ott egy Greekstones kölcsönzõ.
Kokolatanál ahol van a Lidl, ott van az úton szinte mellette egy Champion nevû hely, olyan mint nálunk a spar, lehet kapni húst, meg mindnet, nem lidl minõség Ott van olyan, hogy víz 6 db-os 1euro. Az üccsik drágák, 1.50 és 2 euró között, kenyér 1-2 euró, pékségben 1, közértben 2.
Ajándékokat a fõvárosban érdemes venni, ott olcsóbb is, fura de így van
A görögök amúgy Lassiban aranyosak meg az ilyen kisebb településeken, de a fõvárosban volt az a sétálóutca, az összes helyi görög ott volt, kellemetlenül bámulták a pár turistát, látszot, hogy kinéznek bennünket, meg tele volt helyi suhancokkal, figyeltem is a táskámra, pedig Görögo-ra nem ez jellemzõ. Szóval abban az utcában olyan rosszul éreztük magunkat. Erre értettem hogy itt nem olyanok voltak a görögök mint máshol. Meg itt nem is voltak barátságosak...
Segítséget szeretnék kérni tõletek! Melyik utazási irodát keressem fel jó last minute utak miatt? Görög sziget megint a cél, de most szeretném megúszni 30-40 ezerbõl + illeték.
Ötlet?
www.utisugo.hu itt nézz körül!!! Itt biztos találsz majd valami neked valót.
Mi a helyi görögökkel viszont teljesen meg voltunk elégedve két alkalommal stopoltunk és az elsõ karjelzésre megálltak az autók. Megkérdezték hova megyünk és elvittek a célállomásig, pedig nem is oda akartak menni.
Az valóban igaz, hogy moziznak a fõúton a járókelõket, de ez sztem mindenhol így van akár siófokon is.
Segítõkészek voltak mindig, útbaigazítottak minket, sõt ha elõvettük a fényképezõgépet akkor egybõl kérés nélkül jöttek és lefényképeztek minket.
Hümm-hümm... hátha ez a "rideg" valóság, akkor elgondolkodom, hogy mégis inkább más sziget...de annyira tetszik Kefalónia!
Amúgy minden más szigeten ilyen csúnya dögök repkednek és csípkednek? Mármint ilyen sok a szúnyog? Vagy specializálódtak Kefalóniára?
Hát nem tudom, engem azért zavarnának a repülõk...jó, én ebbõl a szempontból vagyok finnyás.
Nem akartalak elrémiszteni, gyönyörû a sziget, nem szabad kihagyni, Lassiban, Svoronatában, a Trapezaki strandnál a faluban nagyonnagyon kedvesek az emberek!
Én csak megjegyeztem, hogy a fõváros hangulata emberek szempontjából nem jött be, a sok kis suhanc idegesített, nem ezt szoktam meg más szigeten, de mondom ez csak este volt a sétálóutcában... De még így is jobb a helyzet mint pl: Olaszországban!
Nagyon jó lesz a nyaralás, a lényeg, hogy fedezzetek fel majdnem mindent, ne üljetek a legközelebbi strandon egész nap. Habár hogy ha nektek az a jó, akkor azt csináljátok
De tényleg nagyon szép helyek vannak, amit robogóval vagy autóval simán meg lehet nézni, érdemes nagyon! Fiskardo strandjai a legszuperebbek...
Mikor mész? És pontosan hova?
Ha az emailedet megírod privátban, akkor küldök neked térképet, meg bejelölöm azokat a helyeket amit tényleg nem szabad kihagyni, persze csak ha még nem tudod
Most látom, hogy Lassiba mész!
Az egy nagyon szuper hely!
A strand is nagyon szép, és mi onnan béreltünk robogót, 10 euró/nap.
Ott van zenés taverna, meg ott a legolcsóbbak a törölközõk, 5 euró.