Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 676
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71321 Üzenet linkje2008-07-14 13:03:54 

Szia firkamano!

Ugye, hogy a 203-as szoba a legjobb szoba! Nekünk is nagyon tetszett. Onnan aztán egyszerre látod a gyönyörû kertet és a medencét meg a tengert is. No meg a fejed felett a repülõk, az külön élmény!
Az Emblisi nálunk is veri a Myrtost, vetekszik Antisamossal.
Izgatottan várom a képeidet!
Ígértem egy részletes beszámolót, de míg Ti a Pinkben a "helyünkön" voltatok, én a kórházban nyaraltam (Kefalóniához semmi köze az utóbbi "nyaralásomhoz".

# 677
Colinna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71322 Üzenet linkje2008-07-14 13:04:32  Válasz a #71311. hsz-ra Előzmény #71311

Firkamano, hogy érted azt, hogy nem azok a görögök, amiket te szeretsz? Ezt kérlek fejtsd ki kicsit bõvebben!! icon_smile.gif

Én amúgy azt hittem, hogy "magyar sajátosság" a szúnyog! icon_confused.gif No de hogy ennyire sok lenne göröghonban, fõleg a szigeteken, ez érdekes. Azt hittem, hogy csak az édesvízi helyeken vannak....vagy tévedek?

Amúgy pedig thx az infókat!!!

# 678
Colinna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71323 Üzenet linkje2008-07-14 13:06:53  Válasz a #71321. hsz-ra Előzmény #71321

Nem voltak túl zajosak a repülõk? Nem zavartak Titeket? Én ettõl félek, hogy túlságosan "közelivé" válnak a Pink-ben... icon_eek.gif
# 679
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71347 Üzenet linkje2008-07-14 15:48:03  Válasz a #71321. hsz-ra Előzmény #71321

Szia Szepeva!

Igen, a 203-as szoba a legjobb!
Ott aztán mindent láthatsz icon_wink.gif

Emblissinél láttátok ahol világoskék volt a tenger és mély, valaki kitette kövekkel, hogy HELLO ... nagyon komoly volt, sajna nem tudtam lefényképezni... icon_sad.gif icon_sad.gif

Kórházban voltál? Remélem már jobban vagy!
Egyébként tök depis vagyok... nem akarok itthon lenni, Görögben szeretnék lenni, egy szigeten. Kefallonia gyönyörû, de sajnos az emberekkel nem voltam megelégedve a fõvárosban, fõzni nem tudnak a tavernákban, ezért nem ez a sziget a szívem csücske, hanem Zakynthos, ahova 1 hétre nagyon visszamennék...

# 680
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71348 Üzenet linkje2008-07-14 15:59:23  Válasz a #71322. hsz-ra Előzmény #71322

Colinna!

A repülõk nem zavarnak, igaz nem olyan halk, de én minden egyes leszállásnál rohantam a teraszra a fényképezõmmel, megörökíteni, anagyobb gépek tök közel voltak a tengerhez... én nagyon élveztem, 2 hétig nem zavaró, állandóan biztos az lenne. icon_smile.gif

Én is azt hittem hogy csak édesvíznél vannak ezek a dögök, de nem, ráadásul ezek mutáns szúnyogok, úgy csípnek hogy meg sem érzed, majd úgy feldagad... vettünk Zitronellás kenceficét, az valamennyire elriasztotta õket, de végül spray-re váltottunk, jól befújtuk a szobát, leengedtük a redõnyöket, hogy csak pici lukak legyenek, és így csináltunk a fürdõvel kereszthuzatot, így elég hamar vissza lehetett menni.

Napernyõt 5 euróért lehet vásárolni, amúgy ha 2 ágyat és egy napernyõt bérelsz, az kb. 9 euró/nap. De mi egyiket sem vettük igénybe, napernyõnk sem volt, nem volt semmi bajunk icon_smile.gif

A légkondi nagyon drága a Pinkben, átszámítva 2 hétre valami 25 ezer vagy 20 ezer. Remélem nem mondok hülyeséget.
A CBR-tõl ne béreljetek, mert olcsóbb is van, közvetlenül a Pink mellett... ahogy kisétálsz onnan az apartmanoktól, az úton jobbra fordulsz, arra kell menni Svoronata felé, és kb 50 méter és ott egy Greekstones kölcsönzõ.

Kokolatanál ahol van a Lidl, ott van az úton szinte mellette egy Champion nevû hely, olyan mint nálunk a spar, lehet kapni húst, meg mindnet, nem lidl minõség icon_smile.gif Ott van olyan, hogy víz 6 db-os 1euro. Az üccsik drágák, 1.50 és 2 euró között, kenyér 1-2 euró, pékségben 1, közértben 2.

Ajándékokat a fõvárosban érdemes venni, ott olcsóbb is, fura de így van icon_smile.gif

A görögök amúgy Lassiban aranyosak meg az ilyen kisebb településeken, de a fõvárosban volt az a sétálóutca, az összes helyi görög ott volt, kellemetlenül bámulták a pár turistát, látszot, hogy kinéznek bennünket, meg tele volt helyi suhancokkal, figyeltem is a táskámra, pedig Görögo-ra nem ez jellemzõ. Szóval abban az utcában olyan rosszul éreztük magunkat. Erre értettem hogy itt nem olyanok voltak a görögök mint máshol. Meg itt nem is voltak barátságosak...

Segítséget szeretnék kérni tõletek! Melyik utazási irodát keressem fel jó last minute utak miatt? Görög sziget megint a cél, de most szeretném megúszni 30-40 ezerbõl + illeték.
Ötlet?

# 681
Coolman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71359 Üzenet linkje2008-07-14 17:03:38 

Firkamano!

www.utisugo.hu itt nézz körül!!! Itt biztos találsz majd valami neked valót.

Mi a helyi görögökkel viszont teljesen meg voltunk elégedve két alkalommal stopoltunk és az elsõ karjelzésre megálltak az autók. Megkérdezték hova megyünk és elvittek a célállomásig, pedig nem is oda akartak menni.

Az valóban igaz, hogy moziznak a fõúton a járókelõket, de ez sztem mindenhol így van akár siófokon is.

Segítõkészek voltak mindig, útbaigazítottak minket, sõt ha elõvettük a fényképezõgépet akkor egybõl kérés nélkül jöttek és lefényképeztek minket.

üdv: cool

# 682
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71363 Üzenet linkje2008-07-14 17:24:08  Válasz a #71359. hsz-ra Előzmény #71359

Igen alapból nem volt velük semmi gond, csak a fõvárosban. Ezért nem is erõltettük azt annyira.

A fotóalbum menüpont alatt a képküldésnél tudom feltölteni a fotóalbumomat??

Kata!
Neked mikor lesznek fent a képeid? Szívesen megnézném!

# 683
Colinna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71364 Üzenet linkje2008-07-14 17:24:19  Válasz a #71348. hsz-ra Előzmény #71348

Hümm-hümm... icon_sad.gif hátha ez a "rideg" valóság, akkor elgondolkodom, hogy mégis inkább más sziget...de annyira tetszik Kefalónia! icon_confused.gif
Amúgy minden más szigeten ilyen csúnya dögök repkednek és csípkednek? Mármint ilyen sok a szúnyog? Vagy specializálódtak Kefalóniára?

Hát nem tudom, engem azért zavarnának a repülõk...jó, én ebbõl a szempontból vagyok finnyás. icon_lol.gif

# 684
Colinna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71365 Üzenet linkje2008-07-14 17:26:15 

Jah, hülye vagyok. icon_rolleyes.gif
Az alábbi helyeken is sztem jó áron lehet utazást találni:

hurrá nyaralunk, és nagyutazás.hu

Én legalábbis ezt a két helyet nézegetem! icon_smile.gif

# 685
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71368 Üzenet linkje2008-07-14 18:03:30  Válasz a #71364. hsz-ra Előzmény #71364

Colinna!

Nem akartalak elrémiszteni, gyönyörû a sziget, nem szabad kihagyni, Lassiban, Svoronatában, a Trapezaki strandnál a faluban nagyonnagyon kedvesek az emberek!
Én csak megjegyeztem, hogy a fõváros hangulata emberek szempontjából nem jött be, a sok kis suhanc idegesített, nem ezt szoktam meg más szigeten, de mondom ez csak este volt a sétálóutcában... De még így is jobb a helyzet mint pl: Olaszországban!

Nagyon jó lesz a nyaralás, a lényeg, hogy fedezzetek fel majdnem mindent, ne üljetek a legközelebbi strandon egész nap. Habár hogy ha nektek az a jó, akkor azt csináljátok icon_smile.gif
De tényleg nagyon szép helyek vannak, amit robogóval vagy autóval simán meg lehet nézni, érdemes nagyon! Fiskardo strandjai a legszuperebbek...

Mikor mész? És pontosan hova?
Ha az emailedet megírod privátban, akkor küldök neked térképet, meg bejelölöm azokat a helyeket amit tényleg nem szabad kihagyni, persze csak ha még nem tudod icon_smile.gif

# 686
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71369 Üzenet linkje2008-07-14 18:05:20  Válasz a #71365. hsz-ra Előzmény #71365

Most látom, hogy Lassiba mész!
Az egy nagyon szuper hely!
A strand is nagyon szép, és mi onnan béreltünk robogót, 10 euró/nap.
Ott van zenés taverna, meg ott a legolcsóbbak a törölközõk, 5 euró.

Szóval Lassi jó választás! icon_smile.gif

# 687
Kata_
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
45 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71372 Üzenet linkje2008-07-14 18:33:28  Válasz a #71369. hsz-ra Előzmény #71369

Hi mindenkinek!

Nem tüntem el, csak fenn forgások vannak az életemben. De a héten igyekszem a képeket közzé tenni, és válaszolok is!

# 688
Coolman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71385 Üzenet linkje2008-07-14 19:28:45 

Colina ne tántorodj meg!!! Menj csak nyugodtan! Nem gáz a szúnyog!!! Lassiban nincsennek!!!

pusssz

Kata gyere várunk!!!

cool icon_cool.gif

# 689
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71408 Üzenet linkje2008-07-14 20:49:12 

Feltöltöttem 40 képet icon_smile.gif
# 690
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71409 Üzenet linkje2008-07-14 20:52:14 

Szúnyogok csak este vannak, ha beengeded õket a szobába icon_smile.gif

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan illeszthetek be ide olyan képet, amit ide a fotóalbumba töltöttem fel?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu