Helló!
Mi még nem döntöttük el, hogy Tolora vagy Olimpic Beachre menjünk. Szerinted melyik a jobb? Egy nagyon szép tengerpartra szeretnénk menni, de a történelmi nevezetességeket is meg akarjuk nézni.
Üdv!
Helló!
Mi még nem döntöttük el, hogy Tolora vagy Olimpic Beachre menjünk. Szerinted melyik a jobb? Egy nagyon szép tengerpartra szeretnénk menni, de a történelmi nevezetességeket is meg akarjuk nézni.
Üdv!
Tolo!!!! - persze, mint bázis! De azért odafelé vagy vissza, ha tranzitban megalszol valahol, el kellene szaladni a Meteorákhoz is...! Nem akarom a kedved elvenni, de egy hét kevés, s saját kocsi ajánlott! Meg lehet oldani másképp is, de elég macerás... (Ha esetleg neked a bulizás is fontos, akkor sem az Olimpic Beach, hanem inkább Paralia.) Érdemes elõzetesen alaposan tájékozódni, ha igényes vagy, mert még a kérdésed is egy kicsit pikáns volt... Almát a körtével...
...Tolora vagy Olimpic Beachre menjünk. Szerinted melyik a jobb? Egy nagyon szép tengerpartra szeretnénk menni, de a történelmi nevezetességeket is meg akarjuk nézni.
Üdv!
H.apcival értek egyet, kb. olyat kérdeztél, mintha arra kersnél választ, hogy itthon a Hortobágyra, vagy a Balatonhoz érdemes e jobban menni. A döntéshez tudni kéne, hogy mennyi idõre mennél és mivel. Görögország hatalmas ország hozzánk képest. Olimpic Beach és Tolo között jó 700 km a távolság. Más látnivalók vannak itt és ott is. Tolo fantasztikus, de egy hétre nem ajánlom az odautazást pl. busszal. Ahoz legalább két hét kell. Tolo a Peloponesos félszigeten van vonzáskörzetében olyan helyekkel, mint Athén, Korinthos, Naphilon, Mûkéne, Epidauros, Argos, Olympia, Spárta, hajóval Hydra, hogy a többi csodálatos helyet meg ne bántsam, amit onnan könnyebben el lehet érni. Az a rész hihetetlen látnivalókat tartogat. A tengerpart is csodálatos. Ha busszal, vagy repülõvel érkezel érdemes autót kölcsönözni és azzal bejárni a látnivalókat. Oda semmiképpen ne menj felkészülés nélkül, melyhez útikönyveken kívül ajánlom elolvasni ezt a topicot is és érdemes körülnézni a más ehez kapcsolódó topicok között itt a Hellason. Ha kérdésed van szivesen segítünk, csak kérdezz.
Olympic Beach egy kis nyaralóhely Észak Görögországban. Kicsit jellegtelen, nemrég épült település. Inkább ajánlom, ha inkább bulizósabb, lubickolósabb helyre vágysz, vagy rövidebb idõre mész Parálián kívül Stavrost, Platamonast, Nei Porit, Makrigialost, vagy Sartit. Arra közelebb van a Meteorák, Tembi völgye, az Olympos hegye, a Dioni ásatások, Thessaloniki, Kavala, Filippi, stb.
Helló!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából már sokmindent tudok Tolóról és Olimpic Beachról is. Sok képet meg uti beszámolót olvastam róluk. Ezen a oldalon is nagyon sok hasznos infót találtam. Szívem szerint Tolóba mennék, mert imádom a történelmet, az ókori görögországot, de a fotók alapján nem láttam a tengert és a tengerpartot annyira szépnek, mint OB-n. Ezért vagyok bizonytalan. Kocsival fogunk menni, 2 hétre szeptember elején. Ez lesz az elsõ utunk Görögországba. Szeretném, hogy nagyon szép legyen!
Még biztos fogok kérdezni egysmást, addig is köszi mindent!
Legyen szép hetetek!
Csak Tolo vagy OB jöhet szóba? Chalkidiki félsziget nem szimpatikus?
Sarti, Toroni, Neos Marmaras, Polychrono, Pefkohori, ezek mind nagyon szép helyek, és egy csomó látnivaló van a közelben. Elsõ görög nyaralásnak szerintem tökéletes hely bármelyik. Toloval tényleg csak az a "baj", hogy messze van, pláne ha a hosszú utazás után csak 1 hét áll rendelkezésre.
Kocsival két hétre... Ez annyi lehetõséget kínál, hogy aki ismerõs már egy kicsit a témában, annak is gondot okozhat a döntés... Én ugyanígy megyek az idén, és hetekig tököltem rajta, hogy merre, meddig... A vége az lett, hogy egy hét "hajtás", habzsolása a látnivalóknak, s utána egy hét pihenés kisebb kirándulásokkal. Arra készülj fel, hogy szeptemberben már gyakrabban leszakadhat az ég, lehet kánikula, de hûvös éjszakák és párás délelõttök is; szóval bármi... Ezért jó egy kicsit rugalmasabb program, alternatívák, hogy lehessen alkazmazkodni a helyzethez. Én a helyedben elsõre nem a vízre helyezném a hangsúlyt. A látnivalókat valahogyan rangsorolni kell és sorba rakni. Egyszerre nem megy minden, sõt, nagyon kevés fér bele. Néha a kevesebb több! Ha körbejársz egy kicsit, úgyis rá fogsz jönni, hogy neked mi tetszik jobban, s mi a fontosabb. Az OB. és Paralia áll a legmesszebb attól, amit Görögországnak lehet nevezni; ezzel együtt, s ennek tudatában én is ott kezdem, s nagyon jól éreztem magam, de soha többet oda egy hétre, miután már korosabb vagyok, s a bulizás már nem vonz... Ha igényes vagy, okos is légy!
Szívem szerint Tolóba mennék, mert imádom a történelmet, az ókori görögországot, de a fotók alapján nem láttam a tengert és a tengerpartot annyira szépnek, mint OB-n. Ezért vagyok bizonytalan.
Szia Orbani!
Én vízimádó vagyok, és Toloban nagyon klassz a tenger! Még a férjem is a lehetõ legtöbb idõt töltötte a vízben, annyira élvezte, pedig ez rá nem annyira jellemzõ, õ inkább utazgatós!
Igaz hogy Toloban késõn kaptak észbe, és a házak nagyon közel épültek a parthoz, de viszont bármelyik szálloda elõtt nyugodtan le lehet telepedni. És maguk elõtt mindenhol nagyon gondozzák a partot, a tenger pedig lassan mélyül és finom homokos. A városi strand ott is a megszokott, homokos-kavicsos (kavics csak a tenger szélén), de az apatmanházak elõl még a kavics is ki van takarítva! Én minden reggel korán lementem úszni, mivel közel vannak a házak, szállodák, úszás közben végignéztem ahogy ébredeznek, kiülnek kávézni a nyaralók, számomra ez is külön élmény volt! Akkor jöttek a takarítók, végig szedték a parton a szemetet. Éjjel pedig, mivel nagyon meleg volt - lementünk a hozzánk legközelebbi partrészre, és beültünk beszélgetni a vízbe, sokszor még éjjel 1-2 órakor is ott lubickoltunk, mert a parti tavernából messzire kivilágították a vizet, még a halakat is lehetett éjjel látni, sokkal klasszabb volt mint egy medence!
Úgyhogy ha csak a part miatt gondolkozol rajta, akkor csak ajánlani tudom!!!
És nem utolsó sorban nagyon különleges és szép helyekre lehet eljutni, leginkább az idõ kevés hozzá, én örültem amikor a sok látnivaló mellett a strandolásra is jutott egy kis idõ!
Persze ezzel nem biztos, hogy mindenki egyetért, de nekem életem egyik legjobb nyaralása volt, pedig voltam már egy párszor Görögországban!
Kristin1!
Sarti is szóba került még a legelején, de úgy gondoltuk elsõ alkalommal nem annyira a bulizásra hajtunk, inkább a látnivalókra! Azért köszi a tippet!
Cilla!
Nagyon megnyugtattál! Mostmár majdnem biztos, hogy Tolót választjuk!
H.apci!
Remélem jó idõt fogunk ki! Azért akarunk szept.-ben menni, mert úgy olvastam, akkor már nincs nagyon meleg, de a tenger még kellemes. Ugye tényleg így van?
Igyekezni fogunk igényesen és okosan megtervezni mindent! A párom imád tervezgetni!
Meg lennék lepve, ha itt bárki, bármit merne biztosra ígérni az idõjárással kapcsolatban. Én is szeptember elején megyek; vállaljuk a veszélyt... Ne bízd el magad! A tenger minden bizonnyal kellemes lesz - Toloban meg pláne, de lehet sajnos kegyetlen kánikula is. A nappalok már rövidebbek, így le is hülhet... Nehéz okosnak lenni. Én a Júniust jobban szeretem, mert akkor még minden üde zöld (szeptemberre kiéghet), hosszabbak a nappalok is, de pl. éppen legutóbb jártam meg, mert júniusban indulás elõtt még kegyetlen rossz idõ volt, s még szerencse, hogy el tudtam tolni egy héttel az indulást (hála a közvetlen foglalásnak). Jól is indult, de a második hét végére kitört a 40 fok feletti kánikula... Próbálj meg egyszer ilyen idõben rommezõn sétálni... A programod legyen jó, lehetõleg rugalmas, s akkor nem érhet meglepetés! Kellemes tervezgetést!
Szia Orbani!
Egyszer juniusban és háromszor szeptemberben voltunk Toloban.
A szeptember ugy utazásra mint nyaralásra kellemes idõ. Bátor vagy, ha az elsõ görög utad ilyen messzire visz. A végcél elött is van rengeteg látnivaló, nézd a térképet és olvasd a fórumot.
Sziasztok!
Az útvonal tervezõ program Szerbián és Macedónián keresztül javasolja elérni Tolót. Ti milyen útvonalon szoktatok menni? Szerintetek mi a legjobb útvonal? Hogy viszonyulnak a magyar rendszámhoz az érintett országokban? Nektem milyen tapasztalataitok vannak?
Sziasztok!Mi június 20.-án indulunk Sartira az Apollon Travellel.Budapesti felszállással.Azt szeretném kérdezni hogy ebben az idõben jön valaki közületek?
Sziasztok!
Az útvonal tervezõ program Szerbián és Macedónián keresztül javasolja elérni Tolót. Szerintetek mi a legjobb útvonal? Hogy viszonyulnak a magyar rendszámhoz az érintett országokban? Nektem milyen tapasztalataitok vannak?
Szia Orbani!
Jól mondja az útvonal tervezõ, az a legjobb útvonal.
Bár a politikai helyzet romlott azzal, hogy Magyarország elismerte Koszovót, így a szerbek nem igazán szeretnek minket, de eddig semilyen negatív információ nem érkezett azoktól, akik megjárták az utat. Reméljük ez így is marad. Végül is a szerbeknek sem érdekük a konfliktus, ráadásul a térségben vannak az ENSZ csapatok is.
Mondom, eddig senki sem jelezte, hogy probléma lenne. Olvass vissza ebben a rovatban, sok szó esik errõl és más hasznos dologról is.
Jó utat ! Üdv: Josza