Most találtam rá erre a fórumra és nagyon örülök neki.
Úgy néz ki, Platamonasban fogunk tölteni egy hetet júliusban. Olvasom, hogy kavicsos a tengerpart, ezért Nei Poriba érdemes átjárni, főleg, hogy kisgyerekekkel leszünk. Kérdés: ha autóval megyünk át, van-e hol parkolni általában a part közelében? És kell-e parkolódijat fizetni? Egyáltalán hova érdemes átmenni, hogy a parthoz elég közel tudjunk majd megállni?
A kisvonatot is ki akarjuk majd próbálni, Nei Poriban hol áll meg? Mennyire messze a parttól?
A szállásunk még függőben van. Mivel nem a szokásos turnusban megyünk (júli 18-25), elkezdtem interneten keresni apartmanokat. Jönnek is a válaszok/ajánlatok szépen, remélem, összejön. Ha tudtok magyar tulajdonú apartmant, azt szivesen veszem
Köszönöm előre is, ha tudtok segiteni. Az eddig visszaolvasott beszámolók is nagyon hasznosak voltak, úgy vettem ki, nem választunk rosszul, ha erre a részre megyünk
Szuper jó választás Platamonas!!!!! Valóban kavicsos a part, ezért mi is átjártunk Nei Poriba, ahol fantasztikus széles, homokos part van! Autóval mentünk, parkolást nem kell fizetni csak a déli vagy délutáni időben nehéz helyet találni. Mi inkább már délelőtt átmentünk, a templom közelében letettük az autót és onnan csak le kell sétálni a partra. Mi tavaly voltunk, de csak jót tudok elmondani mindenről, ha még bármi érdekel, kérdezz nyugodtan!!
Mint Csillag írta Platamonas isteni választás!
A gyerkőcökkel azért érdemes a platamonasi fürdést is kipróbálni, mert ott is van egy kis homokos rész, hátha tetszik nekik. Egy próbát megér. DE! Mindenképpen érdemes átmenni Ne-Poriba is! Mi mindig a Vulcano Pizzéria környékén parkoltunk és siesta idején érkeztünk, egy-egy hely mindig akad. Kb: 20 métert kell csak sétálnotok. Fizetni sehol nem kell a parkolásért. Sem Platamonason, sem Nei-Porin.
Jó pihenést nektek és csak kérdezz nyugodtan, ha még valamire nincs válasz!
Pont az alattad lévő hozzászólásban ott van Jox ajánlata!
A Vaya apartman olcsó, de a Dias szálloda is megfizethető. Én csak a Diasról tudok véleményt mondani. A legjobb helyen van, az a javára szól. KB:10 méterre van tengertől és a teraszról rálátsz. A negatívum, hogy nincs lift. De talán ez nem akkora probléma. Itt is kellemes kiszolgálással találkozhattok. Magyar apartmantulajdonosról Platamonason nem tudok...
Köszönöm a válaszokat. Akkor tényleg maradunk Platamonasnal, és majd autózunk, ha kell, a homokos partért.
Egyszer már jártam ott, utószezonban, egy jutalom körutazás éllomása volem, amit egy tantárgyversenyi helyezésért kaptam. Ott ünnepeltem a 18. születésnapomat. Izgalmas lesz viszontlátni a helyet...
És az olvasottak szerint biztos fogunk találkozni magyarokkal is arra felé.
Még egy praktikus kérdés: hogyan érdemes lefoglalózni a szállást? Mit fogadnak el általában? És mi éri meg leginkább?
No igen..... magyarokkal fogtok találkozni. Egy hónapig meg sem akartam szólalni magyarul, mert már annyira sok volt, aztán hagytam magam sodorni az árral... és rájöttem hogy azért vagyok ott, hogy szeretetszolgálatot nyissak és mindenkit útbaigazítsak. Mindenkinek elmondjam, mit hol érdemes venni, leszaladjak velük az Agórára, vagy éppen ki a kölcsönzőhöz, vagy megmutassam hol vegyenek baklavát....
Szóval rengeteg magyar lesz...
Szállástól függ, hogy ki mit kér. Én még mindig a Diast javaslom. Csak azért mondom, hogy foglaljatok előre mert gyerekekkel lesztek. Különben még azt sem kéne. Valamelyik szállodában mindig van hely. Ha nincs a Diasban, az utca másik végében, - az viszont csendesebb -a Kronosban biztosan van hely. De több szálloda is van. A szállodák sajna nem teljesen teltházasak. Mármint nekik sajna. Talán a Royal Palace-t hagyjátok ki, mert az full extrás, full-drága, de a többi mind megfizethető..) Az a hat éjszaka meg semmi. Nem fogja megterhelni a pénztárcátokat.
Jó nyaralást nektek!
Mi a Sun Beach hotelban voltunk, azt is tudom ajánlani! Igaz ez Platamonas szélén van, de nagyon közel Nei Porihoz, csak pár perc autóval és ha átjártok ez is lehet egy szempont! Azért minden este bementünk a központba, jó kis séta volt nem esett nehezünkre, főleg a sok és nagyon finom vacsora után! Saját tengerpartja van a szállodának, ami kicsit kavicsos és egy hatalmas medencéje.
A Sun Beach pont középen van. Tehát úgy képzeld el, hogy Platamonas, mint egységes falu és elindulsz Nei-Pori felé. Mikor már kiértél jön a Sun Beach. Onnan tudod folytatni az utat Nei-Poriba. Tehát egyik szempontból jó. Tehát az út megosztásból, ja is nyilván csendesebb is, mint bent a faluban.
Viszont mindenért kocsiba kell ülnötök. Egy zöldségesért, stb....Viszont a szállodában is lehet maradni, ott is el lehet tölteni az időt. Pori meg nagyon közel van. Tehát a cca: 3km-es útnak így a fele csak. Viszont begyalogolni a gyerkőcökkel nem biztos, hogy nagy élmény lesz, persze attól függ mennyi idősek.
Nos tehát már válogathatsz.
Dias, Kronos, Sun Beach, - így következnek helyileg is egymás után...