nemzetközi jogsit sehol nem kérték, amennyire én utána tudtam nézni (hivatalos honlapokon) sehol nem is említik. útlevél, nemzetközi zöldkártya (kötelező biztosítjó adja ingyen ha kéred, kérd!), és utasbiztosítás amit kérnek. odaadtuk, matattak vele, visszaadták, még csak nem is köszöntek csak legyintettek hogy mehetünk tovább.
1 hete és 1 napja értünk haza Görögországból és én is leírnám a tapasztalatainkat!
Győrből mentünk Sartiig.A kifelé vezető út szép szóval is katasztrófa volt....
Pest és Kecskemét között elkezdett esni az eső és csak Nis után hagyta abba.Rendőrt kifelé nem nagyon láttunk kb 4 és abból csak 1 mért.Tankolni az OMW kutakon tankoltunk egyszer 38 euróért utána 33 euróért!Határokon hamar átjutottunk egyedül a görög határon vártunk többet de ott is csak 25 percet.Rengeteg Bulgár volt....A Macedón határőr ellőt egy „Szia magyart” is.Nemzetközi zöldkártyát a Macedónok kérték de a nemzetközi jogsit nem.Bár nekünk az is volt:)Fizetőkapuknál euróval fizettünk.Szerbek nem húztak le minket.De a macedónok annál inkább.Szerbiában és Macedóniában is sok útjavítás van rengeteg 40-es táblával.18 óra alatt értünk ki de abban volt 1 óra alvás is Nis után.
Görögöknél a benzin nagyon drága 1,49 euró volt Sartin de volt ahol láttunk 1,52-ért is.
Visszafelé nappal jöttünk.Volt előnye és volt hátránya is.Forgalom nagyobb volt voltak rendesen rendőrök is de jobban hallatunk.Macedóniában láttunk 1 balesetet illetve csak a végkimenetét 1 autó fejre állt.Nyaralásból jöttek valószínű haza.Vigyázzon mindenki!!Belgrádba nagyon nagy volt a forgalom!
Macedónoknál tankoltuk tele a kocsit 30 euróért 80 litert!!!!Visszafelé a fizetőkapuknál figyeltünk,hogy csak annyi eurót adjunk nekik amennyit itthon összeirtunk mennyit kell fizetni.
Macedón rendőrök meg akartak büntetni gyorshajtásért (mellékesen megjegyzem 40 helyet 100 mentünk...) de nem mértek így kidumálás után elengedtek fizetés nélkül.Ebben pozitívan csalódtam de az a 10 perc alatt kb 50 leizzattam....Határokon hamar átjutottunk nem volt semmi gond.
15 óra alatt értünk vissza Győrbe de ebben volt 1 órás kóválygás Szegeden mert eltévedtünk:)De ez már más történet:)
Összegezve nem sokkal rövidebb az út kocsival de kényelmesebb.Nem először és nem utoljára mentünk kocsival már a jövő évet tervezzük
Ha érdekel valami valakit nyugodtan kérdezzen:)
Picimacs, azt írod, hogy a macedónok nagyon lehúztak titeket, pontosabban "annál inkább". ha csak annyit fizettetek amennyi össze volt írva, a 40 helyett 100-zal mentetek az igen durva gyorshajtás, mégis ingyen megúsztátok, szinte ingyen tankoltatok, (30 euroért 80 liter = 100 ft/liter???), akkor mivel húztak le?
Sziasztok!
A nemzetközi jogosítványt honnan szereztétek? Okmányiroda?
Valaki leírná nekem az autópálya árakat?
Nemsokára indulunk Tolora! Már visszaszámolunk
Most nézem valamit nagyon elírtam nem 80 litert tankoltunk 40et.Bocsánat érte de 3 felé figyeltem most vettem észre.
Mia ha figyelmesebben olvasnál kiderülne,hogy a fizetőkapuknál húztak le....