Már lassan visszaszámlálunk, az egész nyarat végigsóvárogtuk. Naponta lestem a beszámolókat. Posszeidón a tengert már nem hűti le, ez rendben lesz. Bízom a Napistenben is, de ha ének az esőben lesz Sarti partjainál az sem érdekel, csak ott lehessek már.
#1519202010-09-14 08:07:58 Válasz a #151876. hsz-ra
Sziasztok!
Mi most vasárnap értünk haza Sartiról. Életemben most elsőnek nyaraltunk a Halkidiki félszigeten, és tényleg igaz, hogy természeti szépségében ott van a toppon mind a 3 nyúlvány..
Összességében nagyon jól telt a nyaralásunk...egy pár dolgot emelnék ki...többen előttem itt a fórumon szidták a Sythonosakat...mi 3 fakultatív programjukon voltunk, ebből kettővel semmi problémánk nem volt, sőt..felejthetetlen lesz...viszont az biztos, hogy nem mindegy, hogy ki az idegenvezető. Dóri és Jani fakultatívjait nagyon merem ajánlani, és óvakodjatok, ha Leo és Vince vezetné az utakat...
A másik..a Kalóztanyás koktélok nagyon ott vannak, 2,5-3 euróért nagyon finom koktélokat kostóltunk...a kedvencem a Jamaica, páromé a Mohito...máshol amúgy a koktélok ára 6-8 euró között mozog.
És ami nagyon fog hiányozni, minden este vacsi után kiültünk a partra és elrágcsáltunk egy grillezet kukoricát...
Ha lenne esetleg kérdésetek, írjatok..mégnagyjából az árak is a fejemben vannak.
#1520272010-09-15 21:16:49 Válasz a #152016. hsz-ra
Szia...
Össz-vissz az egész nyaralás alatt 1 db csípést szereztem be..pedig engem imádnak a szúnyogok.
Volt, hogy nagyon sokáig kint ücsörögtünk este a parton, vagy az apartman teraszán, és egyetlen egy szúnyogot sem láttam, legalábbis nem csíptek meg. Éjszaka amúgy be volt dugva a konnektorba riasztó a biztonság kedvéért...
Ami inkább veszélyes, és sajnos érintett is lettem benne, azok a darazsak...nagyon sok volt nappal a parton, és sajna meg is csípett egy a karomon napozás közben...én meg egy pindurit allergiás vagyok rá...de túl éltem.. és itt vagyok.
Zakyntoson voltam nyaralni és az egyik kis étteremben az egyik görög dalban a vizipók-csodapók dallamaira figyeltem fel. Megtetszet a dal, nem tudja valaki hogy mi lehet a dalnak a címe, hogy lehetne rákeresni?
#1521212010-09-17 15:33:32 Válasz a #152027. hsz-ra
Mi állandóan darazsakat hajkurásztunk Biztos a sok dinnye miatt, amit ettünk. Amikor elsőre megálltunk a Halkidiki félszigeten, rögtön a motorháztető előtt hemzsegtek, biztos azért, mert meleg volt a motor.
Amúgy mi vérdarazsaknak hívtuk őket (vérnyúl után szabadon) De láttunk vérmedúzát, vérsünt, vérlegyet stb.
Még sokan készülnek ilyenkor is Göröghonba. Reméljük az idő jó lesz, mert ami az itthoni vénasszonyok nyarát illeti... Azon a dolgon, amiről itt nem szabad beszélni láttam, hogy kinn süt a nap. Viszont azoktól akik kinn vannak azt hallottam, hogy már sok üzlet bezárt és nagyon kevesen vannak. Sajnos úgy látszik ott is beköszönt a szezon vége. Nekem még utolsó ötletként az jutott eszembe, hogy esetleg szilveszterezni ki lehetne menni Stavrosba. A Dias Zeus szervez egy ilyen kirándulást, ami az utazással, szállással, fakultatív utakkal, kajával, és vacsival, piával a szilveszteri zenés, táncos bulin nem tűnik soknak. Kár, hogy Sartira nem szerveznek ilyeneket. Igaz, lehet hogy addigra még jobban kihal majd minden.
A nagy szezonvég ellenére azért szívesen elsétálgatnék még néhány napot Sartin és azért csak beülnék egy Mythosra valamelyik tavernába...
Na majd jövőre...