De jó, hogy idetaláltam (az assos.hu jóvoltából) Augusztus 4-tõl mennék Nei Poriba, de még nem foglaltam semmit, mert egy kicsit riszat a 80%-os egyágyas felár, mivel úgy néz ki, egyedül megyek. Nem hallottatok valakirõl, aki ebben az idõben utitársat keres? Jó lenne nem egyedül utazni. Beszállnék egy autós-vezetõsbe is szívesen, de a buszos megoldás is megfelel (fõleg, ha tényleg egyedül megyek).
Köszi elõre is a tippeket!
E
Mi aug 8-án indulunk Rodoszra (Faliraki) a Dias Zeus Travel-el. Az Orion apartmanházban foglaltunk szobát. Régi álmom volt Rodosz, eddig "csak" Stavros-on, Tolo-ban és Korfun jártam. Ezek mind 1 hetes és buszos utak voltak. Idén 12 napra megyünk!
BanyaO!
Egy buszos Korfus útról szivesen olvasnék.Mi is a Diassal megyünk Korfura jól jönne egy két hasznos infó a buszos útról.Akár pü-ben is.Köszike.
Szia! Korfun már több mint 10 éve voltam, 1997-ben ha jól emlékszem. Már nem tudom melyik utazási irodával, de biztos hogy nem a Zeus-al. Az út elég hosszú,és fárasztó, ha jól emlékszem, akkor kora reggel indultunk, és másnap kora délután értünk oda. Igaz, ebben benne volt, hogy odafelé megálltunk a Meteoráknál 2-3 órára nézelõdni. Kihagyhatatlan! Korfun Benitses-ben (remélem jól írtam) laktunk. Volt ott egy hegy, amire sikeresen felmásztunk 40 fok melegben, de a látványért megérte! Az árakra már nem emlékszem, de szerintem lényegtelen, mert azóta bizonyára jócskán változtak. A Sissi kastélyt szintén javaslom, semmiképp se hagyjátok ki!
BanyaO!
Egy buszos Korfus útról szivesen olvasnék.Mi is a Diassal megyünk Korfura jól jönne egy két hasznos infó a buszos útról.Akár pü-ben is.Köszike.
Ja, és amúgy mikor mentek? Én júniusban voltam, és már akkor is dög meleg volt!
Irigyellek, én még javában melózni fogok (és várom az augusztust), mikor te már nyaralni fogsz!
Ahogy írtam a elõbb, a buszozás egy kicsit fárasztó, de mindenképpen megéri!!!!
Voltál már máshol is Görögben?
BanyaO!
Az attól függ honnan nézzük mikor mi haza jövünk írígykedünk azokra akik utánnunk mennek.Igen,voltunk már Stvrosban vagy 5-ször.Sartin 2szer,Neo Porin,Olimpik beachon.Már teljesen be vagyok sózva,pedig még aludni kell jó párat.
BanyaO!
Az attól függ honnan nézzük mikor mi haza jövünk írígykedünk azokra akik utánnunk mennek.Igen,voltunk már Stvrosban vagy 5-ször.Sartin 2szer,Neo Porin,Olimpik beachon.Már teljesen be vagyok sózva,pedig még aludni kell jó párat.
Sartit mi jövõre tervezzük. Vagy Paralia/Olimpic Beach-et. Te melyiket javasolnád? Neked melyik tetszett jobban?
Sok össze tevõje van egy ilyen döntésnek.Parália kizárva számunkra ,nekünk túl nyüzsis.Olimpic beachot én imádom kis gyermekkel nagyon ideális volt,plussz nagyon jó kirándulásokat lehetet tenni.Meteóra,Athén,Olympos.Sartit is nagyon szerertjük,meg van odakint egy személyes ismerõsünk aki idegenvezetõ,és nagyon imádjuk.Hát lennék bajba ha már a jövõ nyarat tervezném.De még itt a nyakunkon az idei út,kicsit félõsebb mint az eddigiek a távolság miatt,meg ,hogy busszal megyünk.Eddig saját autóval voltunk,így senkihez nem kellett igazodni,de csak kibírjuk valahogy.
Paralia-ról én is azt hallottam, hogy nagy a nyüzsi, és éjjel-nappal megy a buli! Akkor inkább Sarti-ra szavazok, gondolom egy kicsit nyugodtabb. Paralián amúgy már voltam átutazóban, mert tavaly Tolo-ban voltunk, és a busz odafele minden jelentõsebb üdülõfaluban megállt, hogy lerakja az utasokat: Stavros, Paralia, Olimpic Beach, Nei Pori, Kamena Vourla, Evia sziget. Ezáltal ez a busz-út maratoni hosszúságúra sikeredett (32 óra),a mai napig rosszul vagyok, ha rá gondolok. A barátom (1,94 m magas) semmilyen pózban nem fért el - mármint a lábai - és mire odaértünk a bokája duplájára dagadt. Megfogadtuk, hogy ilyen messze soha többé busszal. Max. Paralia-ig, vagy Sarti-ig vállanánk be a buszt.
Hát ettõl félek Én is + visszük a kis lányunkat aki 5 és fél éves.Sarti Ófalu egy csodálatos autentikus Görög falu,nyugodt de,van minden.Neo Pori igazi beac.A sartisarti.com-on sok mindent megtudhatsz Sartiról,de majd ha oda érünk jövõre segítünk biztosan tudom,Egyébként a Dias Zeus szerintem egy nagyon jó döntés.
Mi most megyünk majd másodjára a Dias Zeus-sal. Tavaly Tolo-ban voltunk velük. Stavros-ban a Jorgos Travel-el voltam. Szerintem is jó választás a Dias Zeus, náluk találtam a legkedvezõbb árakat, sõt 12% kedvezményt is kaptunk, mivel márc 15 elõtt fizettük be. Kicsit félek, nehogy csõdbe menjen, mint anno a Jorgos... Bár ez a veszély minden utazási irodánál fennállhat.
Szerintem az 5 és fél éves kislányotokkal nem lesz gond. Tavaly a Tolo-s buszon is voltak kisgyerekek, és jobban bírták az utat, mint néhány felnõtt.
BanyaO!
Reméljük,hogy nem mennek csõdbe.Annak sok össze tevõje volt amikor úgy jártak.De Jorgosz akkor sem hagyta cserben egy utasát sem.Nem is attól félek,hogy Õ hogyan bírja hanem attól hogy mi marad ki a bõröndbõl mert a fél házat csak nem vihetem a busszal úgy mint autóval,Az autóba minden elfért napernyõ,ventilátor ,játékok stb busszal azért végesek a pakolási lehetõségeim.Õ minden nap megiszik majdnem egy liter tejet ez is gond,de majd csak kitaláunk valamit,és addig akik elõttünk mennek majd csak adnak még több hasznos útmutatót.