#2099862013-09-06 20:47:29 Válasz a #209984. hsz-ra
Azt mar fellabon is;D
Amugy annyira jo lett volna, ha olyan a szomszedunk ott, aki forumos...tele volt az apartman magyarokkal es meg koszonni se nagyon akartak...ehhez kepest Mukeneben, amikor zarasra ertunk oda sokan, egy halom olasz turista nevetve udvozolte egymast stb. ...na mindegy, igy is jo volt;)
#2099872013-09-06 20:51:47 Válasz a #209981. hsz-ra
Nekem remlik, hogy lattam kint valamelyik uzletben, de mar nem emlekszem pontosan, hogy melyikben.
Van egy oliva termekeket forgalmazo bolt a kozpontban, kremeket meg mindenfele piperet arulnak, szerintem ott is lehet kapni.
Ket bacsit lattunk, akik jottek kocsival es onnan arultak a zoldseget-gyumolcsot, de a kikoto fele van egy ilyen uzlet, ott is isteni minden;)
Szia Omega, lattam oliva olaj arust, szerintem fogsz talalni, de van kifejezetten oliva termékeket arusíto bolt is, ezek nem olcsók sajnos, egy olivas testapoló 10 euro, a tobbi kence sem olcsó. Maga az olaj teljesen valtozó aron van, attól fugg mekkora uveggel veszel.
Szia Fszeva, a 3 nap hamar eltelik, nekem is ez volt a legrosszabb, annyira vartam. Mar 3 napja itthon vagyok. Te pedig 3 nap mulva indulsz.
A nyuzsi mar nem lesz olyan mint nyar kozepen, de nem tudom elkepzelni, hogy kihalt legyen Tolo ilyenkor. Majd írj beszamolot ha hazaertel.
2 éve Sartiban szeptember 3-tól voltunk, ott hatalmas nyuzsi volt, de az nagyobb mint Tolo.
#2099932013-09-06 22:57:21 Válasz a #209981. hsz-ra
Szia!
Az olíva olajról annyit, hogy Nafplioban is lehet kapni a piacon, meg amit előttem leírtak, Toloban is van egy bolt, ahol minden termék olajfából készül, meg vannak olíva olajok (mi vettünk is), meg olívabogyókból készült szószok, stb. Ezen kívül szappanok, krémek, samponok, stb. Én vettem szappant is, 1 euro volt, de az eléggé pici. Amúgy 5 eurótól már lehet kapni közepes méretűt, igaziból az itthoni natúr szappanok is átlag 1000 Ft-ba kerülnek, szóval olyan nagyon sokkal nem drágább, én azt mondom érdemes venni, mert handmade, natúr cuccok. Most lehet, hogy volt egy kis marketing szöveg is benne , de a néni azt mondta a boltba (konkrétan az olajra), hogy a termékeit csak ott lehet kapni, boltokban, szupermarketekben nem.
Sziasztok!
Reggel írtam, hogy akinek kedve, lehetősége van, szedjen pálmamagot, mert nagyon könnyű felnevelni és (számomra legalább is) egy pici Görögországot jelent.
Mi az Eleana apartmanban nyaraltunk 2011-ben, így könnyű dolgunk volt a magokat illetően. Csak ki kellett hajolni a teraszon és levágni egy fürtöt abból a sárga bogyó csokorból....ez a Főnix pálma magja.
Otthon aztán vettem pálma földet és tőzeg "cserepet" minden barkácsáruházban van ilyen. Ez után pálma földdel félig megtöltöttem a dobozkát. (ez kb. 4x4 cm átmérőjű) ....a félig megtöltött cserépbe behelyeztem egy ...két magot és feltöltöttem teljesen. Ez után benedvesítettem a földet ....nem tocsogósra.....és ennyi. kb három hónap után kibújtak a pici pálmák. Először olyanok, mint egy fűszál, csak aztán egyre hosszabb lesz, majd megjelenik még egy szál. Kb fél év is eltelik, talán több is, mire osztódni kezdenek a levelek. Első alkalommal 2009-ben, egy nagy balkonládába raktam bele az összes magot és nagyon csodálkoztam, amikor szinte az összes kikelt. Viszont azzal nem számoltam, hogy a gyökerek összegabalyodnak. Sok megsérült, amikor szétültettem. Ezért jobb külön külön ültetni.
Mire vigyázz??!!
Ha túllocsolod, kirohad.
Ha penész jelenik meg rajta, szinte biztos, hogy nem kell ki. Ezért érdemes lehet, valamilyen gombaölő szerben megfürdetni a magokat......de ehhez nem értek.
Amikor kikelnek a kicsi növények, VIGYÁZZ A LOCSOLÁSRA! Abból nem volt baj, ha kevés vizet kapott, de abból már igen, ha túllocsolod.
ÜGYESEK LEGYETEK!
....ha sikerül, majd fotót is rakok fel a kis pálmákról
Jó, hogy írtatok erről az oliva termékeket árusító boltról, mert engem is érdekel. Köszönöm nektek!
Természetesen írok majd beszámolót. Kicsit parázok, hogy hogy fogja bírni a lábam a hosszú buszozást, eddig mindig feldagadt rendesen a bokám, ha ennyit utaztam.
Legutóbb fszeva szerkesztette (2013-09-07 00:17:10), összesen 1 alkalommal
Tudom, már késő, de annak idején, mi pont a lábaink miatt (meg persze a fotózás) a panoráma ablakhoz foglaltunk helyet. Ott fel lehet rakni jó magasra és nem dagad.
Szia fszeva, én is tartottam a busztól, pedig mar utaztam így. Nekunk szerencsénk volt, mert odafele 18 ora buszozas utan Paralian leszallt egy csalad, így egybol atultem egy masik ulesre, így onnan mar feltettem a labam es aludni is tudtam. Innen még kb. 5-6 orat mentunk. Hazafele meg legalabb 6 ures hely volt, így szinten a korulmenyekhez kepest kenyelmesen utaztam, volt hely a labamnak. Ettol még a fenekunket elultuk stb, de a labam egyaltalan nem dagadt be. A legkondit ejjel is nagyon nyomjak, így hideg volt a buszon, szukseges takaro vagy melegebb ruha.
Nagyon szép nyaralast kívanok nektek és jó utat.
Még valami eszembe jutott......most a légkondi kapcsán. Aki elől ül az emeletes buszon, a panoráma ablaknál, van középen egy konzol. az újabb "grandos" buszon, ebbe van beszerelve a két kicsi monitor.
Ezen a konzolon van egy szabályzó gomb, illetve kapcsoló, amivel lehet szabályozni, vagy kikapcsolni a klímát. AZ utasok is kezelhetik.
Mi az Apollonnal mentunk, nem emeletes busz volt. Kérték a soforok, ne kapcsoljuk le a klimat, mert akkor pikk-pakk meleg lesz es levegotlenseg, persze lejjebb lehet venni, de a meleg ruha jól jott nagyon ejszaka.
2 éve Sartiba emeletessel mentunk és az nekem brutal volt. A Zeusz Travellel utaztunk akkor, rossz allapotu busz volt és a legkondi is vacakolt, nagyon meleg es levegotlen volt, hazafelé szintén. WC lezarva stb. A Zeusszal nem utazom tobbet az tuti. A Gandos buszokat nem ismerem.
#2100052013-09-07 10:29:08 Válasz a #209997. hsz-ra
En egy 30 ml-es kezkremet vettem ott 2 euroert es ez meg olcsonak szamitott...
Majd a sos viztol es mozgastol helyrejon, ha bedagad;)
( ugyanis en igy jartam, 34 eves vagyok, de soha ilyen problemam nem volt es remelem tobbet nem is lesz, egy fajdalomcsillapitot szedtem utazaskor es ennek a ritka mellekhatasai kozt szerepelt a labdagadas stb., hat persze, hogy nalam jelentkezett! )
Fszeva! Kellemes utazást és nagyon jó nyaralást kívánok Nektek!
Remélem olvasom még az élménybeszámolód mielőtt mi is útra kelünk! Na és persze bombázni szeretnélek a kérdéseimmel!
Jó készülődést....
Fekikecske! Köszönöm a biztatást, sajnos ilyen kis aggódós típus vagyok, főleg mert soha nem mentünk még szeptember végén nyaralni. De remélem tényleg igazatok lesz....
Az nem zavar, ha az utcákon nem lesz tömeg, csak a boltok legyenek nyitva és jó idő legyen!