Közben eszembe jutott még egy-két tipp, amiről személy szerint én nem olvastam korábban, hátha hasznos lesz a most indulóknak:
1. Ha olíva olaj üzemet szeretnétek látogatni, a Lithakiaban található Aristeon üzem mellett (ezt látogatják a szervezett csoportok is) érdemes lehet betérni Macheradoban a Petrolitharo üzembe is, ez egy kis olíva feldolgozó családi vállalkozás, szintén meg lehet tekinteni a feldolgozás menetét, lehet itt is ízesített olajokat vásárolni, kedvezőbb áron és hangulatosabb környezetben, mint az Aristeonnál.
Van egy üzem Ag. Leonban is, de ez annyira nem volt szimpi.
2. Marathonissi-sziget kirándulásra mi Limni Keriou-ból Sea Star társasággal kirándultunk, tudom ajánlani, nagyon hangulatos volt. 3 órás program (teki les, Marathonissi fürdés és Keri barlangok, csobbanás Oasis beachnél) 15 euróért.
3. Navaggio kirándulásra a Golden Dolphin-nel szerettünk volna menni, de annyira felkapottak lettek, hogy már nem fértünk fel a hajóra, tömve voltak. Ha valaki ezzel szeretne kirándulni, érdemes előre foglalni. Mi végül Ag. Nikolaosból egy kisebb társasággal kirándultunk (Actipis Cruises) 15 euróért, velük is teljesen elégedettek voltunk.
4. Kerinél a Mizithres-sziklákat csak a bárban fogyasztás ellenében lehet fényképezni, egyébként nem engednek be a kilátóhoz. (számomra ez meglepő volt)
5. Mikro Nisinél nagyon jó kis halas tavernák vannak, ha szeretitek a tengeri herkentyűket...
6. Autót Tsiliviben az Euro Alfa-tól béreltünk, teljesen megbízható cég.
7. Tsiliviben ajánlom én is a Gyrolandot, itt finom a gyros, 2,7 euro.
Jó volt a Benikos taverna is, családi taverna, fergeteges volt a pasas.
8. Tsiliviben a legjobb áron a Dias szupermarketben lehet bevásárolni.
Érdeklődnék, akik idén már voltak a Blue Waves apartmanban, hogy minden rendben van vele? Mert csak régi képeket találok róla, és az iroda is csak a 2012-es képeket mutogatja.
#2315912015-07-02 08:07:15 Válasz a #231588. hozzászólásra
Igen, valóban van piac a fővárosban, hétfőn, csütörtökön és szombati napokon a kikötő mellett.
Piac- Zakynthos GPS 37.776958 20.900241.
"There is a farmers market, the “Laiki Agora” on Monday, Thursday and Saturday mornings where you can buy locally produced fresh fruit and vegetables, olives, eggs, herbs etc. It is located after the Port Police on the harbour road. There is also a fresh fish market in Zante town, and fish can be bought off the boats in the harbour."
#2315932015-07-02 08:17:54 Válasz a #231592. hozzászólásra
Nekünk sajnos kimaradt, pedig mi is terveztük, de nem jutott már idő rá.
Viszont a helyekben az utak szélén is árulnak sok helyen házi készítésű mézet, borokat, lekvárokat, olivaolajokat, gyümölcsöket.
#2316032015-07-02 09:38:25 Válasz a #231559. hozzászólásra
Szia szép képeket csináltál nekem a Kefalonia, Zakyntos, Santorini albumod tetszik nagyon. Viszont lehet új fejezetet nyitottál ezzel a gyönyörű Oázis strandal. Navagiórol és a Kék barlangokról már annyi képet láttam, de erről az Oázisról még egyet sem. Elnézést mindenkitől, ha már más is járt ott és, csak az én figyelmememet kerülte el.Üdvözlet
#2316072015-07-02 09:57:17 Válasz a #231603. hozzászólásra
Szia! Örülök, hogy tetszettek a képek. Az Oasis strandon lehet mások is jártak már, csak nem tudták, hogy éppen így nevezik
Mi is csak ott szembesültünk vele, amikor lefoglaltuk a kirándulást, de tényleg szép volt.