Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6976
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230050 Üzenet linkje2015-06-09 20:56:45 

Szia gree! Mi itthonról megyünk Chaniába és Heraklioból jövünk haza. A szállásznk Kalivesben lesz. Kb. félúton mindenhez ahová el szeretnénk menni, inkább nyugat, dél nyugat és Chania, Rathimno a ter, Herklion felé megnéznénk a Knossosi palotát ha nem lesz nagy sor. Mi is délelőtt megyünk, így aznap du. már fürödhetünk, vissza pedig csak este jövünk, akkor még egész nap tudunk kirándulni. Autót hol béreltétek? Én a legjobb árat az autoclubtól kaptam és megoldható, h nyugaton vesszük fel és Heraklionban adjuk le.
# 6977
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230067 Üzenet linkje2015-06-10 09:37:43 

Nagyon szuper icon_smile.gif Én is néztem ezt az oda egyik vissza másik reptér megoldást de végül elvetettem mert nekünk az itt 2 különböző reptérről ment volna Rómából ami nem épp szerencsés (ha nem tud kivinni minket senki akkor le kell parkolnunk a kocsit és akkor az gáz icon_smile.gif
De nem olyan vészes így sem, Herklion Chania lesz az érkezés napján 140 km nem olyan sok.. Félúton szerintem bemegyünk Rethymno-ba megpihenni icon_smile.gif megenni az első Gyros pitát icon_smile.gif Visszafelé pedig Agios Nicolaostóél csak 70 km lesz a reptér.
Uh egy tipp nem tudom láttad-e már ezt a helyet 'Ormos Giallos' a neve - és azért mondom mert hozzátok nagyon közel lesz, egy kis öböl de világít a google-earth-ön. abban a kis sarokban van amit Kalyves és Georgopulis zár be, a legközelebbi település Paleloni. Belinkelek egy jó kis oldalt ez említi.

Az autóbérlést egy helyi cégnél, az 'europeo cars'nál foglaltam. Teljes biztosítással 12 napra 200 euro.. Szerintem hihetetlen jó ár. Tavaly Thessalonikiben 10 euróval többet fizettünk naponta (a nagy Europ cars) vész esetén pedig felejtsd el őket nekünk 2 napunkat rontotta el a 10 napos nyaralából ez a cég. A 4 gumiból egy nagyobb volt mint a többi és menet közben eldurrant... Ott voltunk a semmi közepén (az autópálya Thessaloniki - Igoumenitsa közt egy benzinkut sincs rajta - még tankolni is le kellett hajtanunk és bemenni egy városba icon_biggrin.gif ) Telefonon hiába hivtam őket. Mire nagy nehezen felvették, kb úgy tettek mintha nem értenék mit mondok pedig előtt kiválóan megértettük egymást angolul.. Na mindegy.
Akkor megfogadtam, csak kis helyi cég.. Merthogy, 2 éve szintén Thessalonikiben helyi cégtől béreltünk ott nagyon jó tapasztalataink voltak. Az már egy jó dolog hogy eleve full biztosítással adják meg az árakat. Szóval nincs szándékuk lehúzni 2 karcolásért mert nem fizetted ki a teljes biztosítást..

Reméljük idén minden rendben lesz icon_smile.gif

http://www.yachtdays.com/en/yacht-charter-destination/1655-crete/

# 6978
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230089 Üzenet linkje2015-06-10 13:11:02  Válasz a #230067. hozzászólásra Előzmény #230067

Nagyon szép, bár elég nehéznek tűnik megtalálni, de majd próbálkozunk. icon_smile.gif Én ezt találtam róla: http://www.angelfire.com/super2/greece/ombrosgialos.html

Mentek Balosra, Elafonissire, Stavrosra vagy Prevelire? A távolabbi helyek közül ezek a tervek. Ha igen kérlek írj majd az útról és a strandról pár sort.

# 6979
Mona1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230100 Üzenet linkje2015-06-10 14:39:52 

Nálunk is a 2 különböző reptér lett a nyerőicon_smile.gif Odafele Heraklion, Knossosi palota megnézéssel. Utána Chania, booking.com-on talált szállással, benn az óvárosban. Eddig úgy néz ki egy napra tervezünk autót bérelni, főleg Elafonissi lesz a cél.
Samaria szurdokot mindenképpen megmásszuk:) Ezen kívül még Balos lagúna, esetleg Rethymno kirándulás lesz még tervben.
De, most hogy én is megnéztem ezt az Ormos Giallost, ez is érdekel, köszi a tippet icon_smile.gif
Visszafelé Chaniából repülünk Thessalonikibe, ott alszunk, majd haza Budapestre.

# 6980
Andi55
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230103 Üzenet linkje2015-06-10 15:05:54 

Sziasztok!

Volt már valaki Gramvousa szigetén önálló szervezésben és nem utazási irodával?

Köszi: Andi

# 6981
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230105 Üzenet linkje2015-06-10 15:36:07 

Modlin,
Biztos tippekkel szolgálni nem tudok, mert mi is először megyünk Krétára. Csak azt tudom mondani amit eddig az interneten olvasok látok - Elafonissi és Balos szerintem kihagyhatatlanok, legalábbis a képek alapján én biztos ki nem hagynám. Akik csak Heraklion környékén szállnak meg, egy nap alatt ezekre a strandokra odavissza 450-500 kmert autóznak... Így döntöttem én is a többállomásos nyaralás mellett idén..
Chaniából Balos 120 odavissza, Elafonissi 150 szóval így azért kiméletesebb a dolog.. Nameg Chania is megér egy pár estényi sétát azt gondolom..
Stavros egy köpés Chaniából, úgyhogy szerintem bevesszük tervbe a 'pihenős napra'. Meg ott van az a Seitan strand, ugyancsak ezen a Chania melletti nagy félszigeten (ahol a reptér is van). Az is gyönyörű képeken..
Preveli, hmm hát ezt nem tudom..
Talán aznapra lehetne nekünk besűrteni amikor jövünk át Chaniából Agia Pelagiara, akkor amugy is lemegyünk délre, Chora Sfakion mindenképp cél, meglátjuk Loutro-ra találunk-e valami ideáis vizitaxit/hajót. (Luotro az a gyönyörű kis fehér település amit csak vizről lehet megközelíteni mögötte kopár hegyekkel és előtte smaragdzöld tengerrel..).
Innen viszont van még egy jó kis autóutunk fel Agia Pelagia-ig, amiért nem hiszem hogy még Preveli belefér. És a képek alapján ha választani kell Preveli és Loutro közt akkor nekem Loutro..
Középtájt Agia Pelagiaból egy pihis napon Balira gondoltam elmenni. Csak egy kis festőinek tűnő falvacska de tetszik a képek alapján. Innen már nagyon közel van Rethímno is ha esetleg kedvünk lesz visszatérni.
Egy dél-i partos napot is tervezek ide. Agia Gallini / Matala.

Mona,
Jónak tűnik a terv. Szerintem Balos-t se hagyjátok ki csudaszép biztosan!

Andi,
Gramvousa-t én eddig csak szervezett hajós megoldásban láttam. Egyénileg saját hajóval talán? icon_smile.gif dejó lehet icon_smile.gif
És persze egy heraklion/Knossos nap nekünk is lesz.

# 6982
Andi55
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230106 Üzenet linkje2015-06-10 15:44:05 

Köszi szépen én is így tudom!

Andi

# 6983
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230125 Üzenet linkje2015-06-10 18:42:15 

Gree, ha jól olvastam Ti hamarabb mentek mint mi, ezért ha már lesz élményed és tapasztalatod kérlek írj majd róla. Próbáltam kérni árajánlatot attól a kölcsönzőtől amit írtál, de még 2 levelemből egyikre se válaszoltak. Ha 11 napra nekünk is adnák annyiért a kocsit, mint nektek akkor lemondanám azt ahol eddig a foglalásunk van.
# 6984
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230128 Üzenet linkje2015-06-10 19:31:28 

Gree, mindenképpen érdekel majd, hogyan sikerült eljutnoto Balosra, Elafonisire és Seitan beachre (a stavrosi napba nálunk is belefér) kíváncsi vagyok meddig lehet autóval lemenni és mennyit kell "mászni". Ha mentek Chora Sfakionra ás lesz időtök megmártózni, akkor nézzétek meg Ilingas beachet, nekem képek alapján megtetszett és azt írják elég csendes.
# 6985
TeeMea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230136 Üzenet linkje2015-06-10 21:12:22 

# 6986
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230181 Üzenet linkje2015-06-11 11:19:01 

Modlin,
Azt olvastam a Tripadvisoron hogy az áraik miatt nagyon keresettek és volt olyan év amikor túl értékesítettek és nem volt annyi kocsi mint ügyfél és sokaknak lemondták a bookingot indulás előtt nem sokkal icon_sad.gif
Remélem ez idén nem fog megtörténni.
De valószínűleg ezért nem válaszolnak, tele lehetnek.. habár egy 'köszönjük de sajnos nincs kapacitásunk' mailt azért dobhatnának.
A tripadvisoron az Anna Carst dicsérik még nagyon probáld megnézni az árait / ajánlatot kérni icon_wink.gif

És persze hogy írok majd beszámolót ahogy visszaértünk. (7-18-ig leszünk amugy).

# 6987
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230187 Üzenet linkje2015-06-11 12:42:49  Válasz a #230125. hozzászólásra Előzmény #230125

# 6988
Modlin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230267 Üzenet linkje2015-06-12 13:27:00 

Gree, igen Ti pont átköltöztök másik irányba mire mi oda érünk. Ezért ha lesz neted kérlek tájékoztass. Marad az autónk ahol eddig, mindenhol teltház van már erre az időszakra. Ki is akadtam, h ha enyien leszünk az utakon milyen tömeg várható! icon_sad.gif
# 6989
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230271 Üzenet linkje2015-06-12 15:43:40 

Modlin, igen biztos hogy nagy a kereslet hisz mindenki repülővel érkezik ide és aztán kell a jármű a sziget felfedezéséhez. Meg aztán, igencsak főszezonban megyünk. De én ezt szeretem amikor tombol a nyár. 2 éve szeptember elején nekem néha legangoló volt pivit olyan 'vége a nyárnak' hangulat volt.
Egy éve ugyanekkor mentünk Lefkada-ra, - szó se róla, gyönyörű a sziget hihetetlen szinű tengerrel. De Nekem picit túl nyugis, pici volt a sziget. Azt hiszem idén Kréta tarolni fog icon_smile.gif
Éttermekbe/tavernákba szoktatok vacsizni? Én mindig bújom a tripadvisort a jó helyekért de idén lehet hogy a szállásadóinkra bízom magunkat icon_smile.gif A Chania-i lány készül egy csomó tippel azt tudom. Az Agia Pelagia-i olasz séf is biztosan megmondja hová érdemes menni. Talán az utolsó napokra, Agios Nicolaos könyékére informálódom majd kicsit.
Azt olvastam hogy isteni a krétai konyha. Van egy néhány helyi specialitásuk. A bruschettak plusz valami feta szerű sajt a tetején. Illetve a töltött szölölevelek icon_biggrin.gif Lehet picit vonakodva fogjuk megkostolni de aztán minden este azt eszünk icon_biggrin.gif

# 6990
Mona1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230272 Üzenet linkje2015-06-12 15:57:52  Válasz a #230271. hozzászólásra Előzmény #230271

Biztosíthatlak greee, hogy nagyon finom a töltött szőlőlevél icon_smile.gif
Egyébként tavaly Thessalonikiben teljesen véletlenül egy Krétai konyhás étterembe
ültünk be, isteni szuper volt az étel. Vmi húsgombóc, mentás-joghurtos mártásban,
mellé mézes rakit ittunk.
Szerintem tudat alatt ott dőlt el, hogy idén Kréta lesz:)
Viszont csiga is szerepelt az étlapon, na azt nem fogom megkóstolni...
Hamarosan indulok csomagolni, vasárnap indulunk icon_smile.gif))))
Remélem nem lesznek szúnyogok.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 465 466 467 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu