#2306792015-06-20 18:24:45 Válasz a #230674. hozzászólásra
Szia Modlin!
Szúnyog: Kissamosi szállásunkon elő éjszaka nagyon sok volt, utána vettünk egy konnektorba dugató riasztót, utána lévő napokról már nem tudok nyilatkozni. Vagy a riasztó végzett alapos munkát, vagy tényleg nem volt soha többet szúnyog
Balos: a hölgy mondta a kapunál, hogy tényleg annyi volt-e nem tudom, nem mértük, de azért bőven kell sétálni. Lefelé is észrevenni, mert hiába látod már a lagúnát, és csobbannál a vízbe, azért eltart egy darabig még odaérsz, (bár ha nem állsz meg annyit fotózni, mint én, lényegesen gyorsabb ). Felfelé azért még hosszabbnak tűnik.
Mi cipőben voltunk az időjárásra való tekintettel, szerintem jó ötlet volt, elég köves az út. Bár voltak flip-flopban is, gondolom azért ők is megúszták bokatörés nélkül.
Taverna nem volt nyitva mikor ott jártunk - gondolom azóta már kinyitott, wc volt, bár én nem próbálkoztam meg vele, állítólag nem kicsit szaglott.
Szia Bambusznád! Még annyi lenne a kérdésem, hogy érződött valami a hangulaton a görög "válságról" szóló hírekből? Árak milyenek? Átlag görög árak vagy drágább? Köszi
Én is írtam ma egy mailt a szállásadóinknak, hogy mi igaz aból hogy üresek az ATM-ek és a többi. Azt mondták no para semmi nagy gond nincsen.
Tavaly Lefkadan-n is előfordult hogy üres volt az automata van ilyen..
Szerintem nem szép dolog hogy a média ilyen súlyosan tünteti fel ezt a dolgot. Görögországnak szüksége van a turistákra - és ez csak elrettenti az embereket.
De tényleg kizártnak tartom hogy ebből bármit megérezzenek a turisták, sőt. Én azért is imádom Görögországot, mert annyira óriási a vendégszeretet.
Hétvégén a nyaralásról beszéltünk nagycsaládi körben és a nagybátyám azzal gyözködött hogy Bulgáriába kellett volna mennünk mert ott ezen az áron all inclusive szállodát kaptunk volna. Csak mosolyogtam, és azt mondtam, nekem Görögországot nem váltja ki semmi.
Bulgária számomra balkánnak tűnik picit. Nem voltam, csak páréves koromban, amiből persze semmire nem is emlékszem. De néhány ismerős elondása alapján van egy közepeske tengere és hotelkomplexumok sora all inclusive szolgáltatásokkal - kétségkívül jó áron.
De én jobban szeretem felfedezni a kis rusztikus tavernákat a páratlan helyi konyhával. Felfedezni a kis görög falvakat. A tengerpartok szépségéről pedig nem is beszélve.
Helyiekkel beszélgetni, mint tavaly Lefkádán Thomas-al a heyi faluban, Athaniban.Tomasz, aki szuperül beszélt olaszul és csak mert bementünk a minimarketjébe és meghallott minket olaszul beszélni, leültetett minket egy frappé és mézes görög joghurt mellett társalogni.
Vagy a Pargai étterem felszolgálója aki kiinteget a tavernából miután nála ettünk és visszafele sétáltunk.
Nem mondom, görögországban is van sok ilyen a fentebb említett 'resort'-okból hisz sokan azt keresik, azt szeretik én ezt tiszteletben is tartom.
Habár mindig elcsodálkozom - például a saját szüleimen, akik 4x voltak Paralián és onnan soha ki sem mozdulnak, egy kirándulásra sem.
Én ennél picit mozgalmasabb turista vagyok
Mindig arra jutok - habár még a személyes tapasztalat várat magára: Kréta tökletes uticél lesz idén
#2308212015-06-22 20:47:21 Válasz a #230819. hozzászólásra
Ugyanígy vélekedek én is. Bulgáriában én sem voltam, de nem is megyek. Egyszerűen nem tudom rávenni magam. Törökország szintén kilőve. A horvát tengerpartot viszont bejártam északtól délig. Görögországot meg sem közelíti. Van valami a görög levegőben, na
A kolléganőm most jött haza Heraklionból, ő azt mondta akkor még érezhető volt a bizonytalanság mert a szállodai személyzet, boltokban az eladók feszültek voltak, nem olyan volt a hangulat mint máskor, de azért ők jól érezték magukat. De szerencsére ez a probléma megoldódott úgy tűnik
Greee, találtam azon a linken amin küldted Ormos Gialost 10 km-el északra egy gyönyörű öblöt ahol lehet búvárkodni, Koutalas beach. Ha lesz időtök megketesni ajánlom. Mi biztosan megnézzük
#2308742015-06-23 19:08:12 Válasz a #230869. hozzászólásra
Ez is attól függ hova mész. Nyilván más árak vannak Plakiason, mint Heraklionban a Lidl-ben.
A válságból is biztos más érződik ott, mint délen. Nekünk mindegyik szállásadónk nagyon kedves volt, a boltban sem volt senki ideges. De nem is akartunk atm-ből pénzt felvenni, vagy kártyával fizetni, vittünk kp-t.
Kedves rollo, ha mondott volna valamit az árakról akkor nem kérdeztem volna. Ők egy üdülő komplexumban voltak all inclusive ellátással így csak ajándékboltban vásárolt, de se étteremben, se marketban nem. De azért köszi a figyelmességedet.