Hát tudod annyi van mint tavaly júliusban,mi akkor voltunk 1 hétig de fürödni nem lehetett mert 18-19C volt a víz.Évek óta mindig úgy járunk hogy egyik év jó, másik pedig hideg.A tavalyi is ilyen volt és ekkor sokaltam be,ekkor mondtam azt hogy irány Görög!
#1628562011-05-22 09:12:27 Válasz a #162838. hsz-ra
De jó nektek, hogy ennyire vágjátok ezt a részét én tanulatlan kezdő maradok, bárcsak be tudnám jelölni az éttermet ahová törzs vendégként járok. Igaz szinte 1995-ben még az volt az utolsó étterem szinte a partközelben és ott jártunk le a strandra így ott is "ragadtunk" mert mindig volt magyar pincér, és azon a téren akkor még volt vízi csúszda de nem tudom mért bontották el pedig nagy forgalma volt. Tud-e valaki infót avagy járt valaki már akkor Nei Poriban vagy csak én vagyok már ilyen "öreg"?
Hát tudod annyi van mint tavaly júliusban,mi akkor voltunk 1 hétig de fürödni nem lehetett mert 18-19C volt a víz.Évek óta mindig úgy járunk hogy egyik év jó, másik pedig hideg.A tavalyi is ilyen volt és ekkor sokaltam be,ekkor mondtam azt hogy irány Görög!
Nahát ezen a Balatonos dolgon én már régen túl vagyok Görögben még nem volt olyan rossz idő, hogy ne lehetett volna fürödni. Sőt nekem már a június vége nagyon is meleg ezért választom ezt a "korai" idő pontot, az árak meg ha azt nézed nem drágábbak és a kiszolgálás minősége is eléri a balcsi szintjét, a vízről meg nem is beszélve kirándulásra meg kimondottan a korai indulási időpontok a jók! Képzeld el Júliusban Athént. Ámbár én voltam ott 1996-ban és amit olvastam előtte az úti könyvben minden nagyon OK csak az állandó északi szél teszi kellemetlené a fürdőzést. De hga nem fújna állandóan a szél akkor kibírhatatlan lenne a hőség. Athéntól egy 10-km-re voltunk campingben VARKIZA- beac-ben. egy hetet, utána meg Nei Poriban két hetet de így nagyon hosszúnak tűnt nekem.
Még egy dolog amit az utolsó pár évemben tapasztaltam délután 17-óra körül a szél szinte mindig feltámad, a tenger meg meg mozdul abban az értelemben mondom, hogy a gravitáció felül a meleg víz elkezd áramlani a nyílt víz felé és helyébe hidegebb jön de ezt nézzétek meg majd ti is, hogy nem beszélek hülyeséget, És pont ezekről láttam egy filmet valamelyik természet film csatornán, sőt arról is amit egy vihar alkalmával tapasztaltam. Hogy a kifelé törő víz hogyan keres magának folyosókat vissza felé, és ezeket a dolgokat személyesen tapasztaltam.
Helló "Aniferi"
Akkor mi együtt utazunk és egy helyen leszünk elszállásolva?
Úgy bizony!
Tőled is megkérdezem: ahogy olvastam jártál Athénban, fakultatív program volt? Ha igen, akkor mire mennyi idő jutott és mennyi szabad programot adnak ilyenkor?
Előre is köszi!
#1628652011-05-22 11:01:21 Válasz a #162863. hsz-ra
Szia "AniFeri"
Jártam bizony Athénban 2009 szeptemberében, Toló-ban voltunk kocsival és onnét mentünk be Athénba {150-km}. De az idén is tervezem, hogy meg látogatom, meg van mindkét dolognak a jó és rossz oldala, ha egyedül vagy szervezetten kirándulsz, az biztos egykét nap nem elég arra, hogy egy ekkora kiterjedésű városban "mindent" megnézz. Valamikor régen 1996-ban is voltam a jó öreg egyes Golfommal Athénban de mint már írtam a szállásunk campingben volt VARKIZÁN-kb:10km Athéntól.
Tehát azért választom az idén a fakultatív programot mert így még nem voltam, annyit tudok a busz éjjel 01-óra körül indul, mert a fő program az őrség váltás a Parlamentnél és az Akropolisz. Tehát én eddig csak magán úton voltam.
Helló "Aniferi"
Akkor mi együtt utazunk és egy helyen leszünk elszállásolva?
Úgy bizony!
Tőled is megkérdezem: ahogy olvastam jártál Athénban, fakultatív program volt? Ha igen, akkor mire mennyi idő jutott és mennyi szabad programot adnak ilyenkor?
Előre is köszi!
Amikor mi voltunk Athénban,tulajdonképpen mindent futva végignéztünk, majd megvártuk a vasárnapi ünnepélyes örségváltást,utána 1 ora szabad csavargás,az nem elég semmire és irány haza. Szoval oda minimum 2-3 napra kell menni.
körülbelül meg tudod határozni hogy melyik étterem az? berajzoljuk neked
Így lehet, hogy még nektek is ismerős THOMAS a tulaj,a térképen nézve ott az-az étterem ahol a gyógyszertár jele van, de szerintem ott nincs gyógyszertár. A tenger felől nézve ott ahol az a kis szabad terület van és tőle jobbra a tengerre néző apartman és alatta van az étterem mi mindig oda járunk és jártunk. Nem tudom valaki volt-e már akkor mikor azon a szabad területen vízi csúszda volt ez ott van az az Olympic Beach előtt. Nagyon ügyesek vagytok. A Kalliope-től szembe menet a tengernek majd a sétányon elfordulni balra az ATHOS-étterem és a szabad terület után a sarkon levő étterem, ott mindig magyar nyelvű pincér volt és magyarok a kiszolgáló személyzet, {szakács és az egyik pincér} is mindig, a tulaj a pénztárgépnél ül mindig mert rosszak a lábai. Remélem ennyi elég a bejelöléshez.
szokott lenni egy térkép amelyiken rajta van a Jimakosz összes háza és egy másik amelyiken az Apollon házai is, össze kellene az egészet egybe vasalni és ennek a topicnak a legelejére betenni