Rollo,
Tudom, picit hiba hogy délen egyáltalán nem jártunk. Volt tervben két déli kirándulás az egyik Chora Sfakionés Loutro a másik Matala és környéke. De az első napok után miután mentünk másztunk izzadtunk úgy döntöttünk, nem hajtjuk szét magunkat. Pihennünk is kell és a kanyargós hegyi utak - hiába csak kocsikázás azért elég fárasztó.
Szállást azért nem terveztem egyik helyre se mert minimum 4 napos desztinációkat ütemeztem és nem nagyon találtam olyan környéket / városkát ahol úgy tünt, lenne elég élet. Tavaly Lefkadan hiányoltunk egy kis életet - habár csak a végén. A hegyi faluban Kalamitsiben nagyon jól elvoltunk pedig alig volt ott valami de valahogy minden napra és estére jutott valami.. Az utolsó napok a sziget déli csücskében Vassilikiben viszont picit vérszegényre sikeredtek Igy idén megfogadtam, egy kis nyüzsit, életet kell hogy találjunk magunk körül ami nem egy utcácskányi szuveniresben merül ki Szóval szó se róla nem vagyok 'pezsgő élet ellenes' nem azért nem tetszett Hersonissos környéke hanem amilyen.. Klubok mc donalds és pizzéria. Ennyi amit ott láttunk.
Chania például hiába tömbe turistával de csupa hangulatos kis étterem bár és boltocska van.
A Chora Sfakion / Loutro napot nagyon sajnáltam, de két helyi is lebeszélt róla. Mert aznap Chaniűból mentünk volna le oda majd tovább Agia Pelagiába. Én eleve kicsit tartottam hogy hosszú lesz, de miután a helyiek megerősítettek, nem gyerekjáték ez, inkább kevesebbet menjünk és lássunk, de élvezzük ki. Megfogadtuk.
Ki tudja, lehet egyszer visszatérünk habár szeretek mindig teljesen új helyeket 'bevenni'.. Meglátjuk..
Szia Greee!
Köszi a beszámolót!
Holnapután indulunk kelet Krétára,Gouvesben lesz a szállásunk(mediterrán tombola)A nyugati oldalon már évekkel ezelőtt voltunk,így nem bántam ezt a sorsolást.Kiírtam néhány dolgot,amit eddig nem találtam-pl.Mochlos,Istros.Az Ag.Nikolaosos napba ez jól fog illeszkedni.Ezt a malachúsos kaját(Apaki) nem ismertem eddig.Hol helyi specialitás ez?Merre illik keresnem?Már úgy értem földrajzilag mennyire keletre?Bár mindenképpen keresni fogom,imádunk jókat és főleg helyi specialitásokat enni...mégh egyszer köszi a tartalmas irományt!
pedig az említett matala is közel van ma már a kifejezetten pezsgéses mivolthoz (és messze nem kihalt), vmint plakias is olyan, ami így elmondásod alapján hozhatta volna a kellő nyüzsit. de majd esetleg legközelebb.
(személyes vélemény: a lebeszélt út valóban fárasztó, mégis azt érzem, legkésőbb akkor, amikor megkezdi az ember a sfakiába lejtő szerpentint, úgy fogja érezni, megéri a túra a megpróbáltatásokat )
Van 2 részletes térképem is,de olyan sok mindent nem találok rajtuk,hogy néha azt hiszem,nem is jók!Rollo a Chora Sfakiones mihez közel található???Hosszú-hosszú percek óta nem találom...Lentas mellett,délen találtam egy Loutra beach-t...errefelé kell keresgélni?
Sziasztok! Sfakakiba megyünk mediterrán tombolával, a Chryssana Apartmanházba. Valaki esetleg tud róla mondani véleményt, tapasztalatot? Mármint a településről? Köszi
Sziasztok! Repült már esetleg valaki Wizzair-rel Krétára? A visszaigazolás szerint 16:30 kor szállunk fel és elvileg csak 19:45 körül landolunk... Hogy lehet az ut ilyen hosszu??? Többször is ellenöriztem, átszállást elvileg nem ir.. kicsit meglepö ez számomra, mert ez igy 3 órás út, mig visszafele kb 1,5 órát ir csak.
Szerettem volna Wizzair-nél utána kérdezni, nehogy tényleg meglepetés érjen minket, de sajnos csak emelt dijas számon lehet érdeklödni...
Hahahha most jól kinevettem magam, hozom a formäm azt tudtam hogy visszafele mindig gyorsabb... de ääää az idöeltolodäs, pedig már évek óta görögbe järunk, csak eddig busszal, valahogy ez most nem jutott eszembe Mentségemre legyen hogy a kollégáimnak se esett le