Érdekes, hogy a pár napja említett oldalakon nem írnak várakozást a határnál :S
Renault | #143554 | 2010-07-11 12:37:49 | Válasz a #143527. hsz-ra
Boldog szülinapot
Renault | #143556 | 2010-07-11 13:28:26 | Válasz a #143528. hsz-ra
Szia Bofefe
Na látod milyen jól viselkedet az öreg táltos
Szeretném kérdezni milyen volt a SZABADKA Ujvidék szakasz mert itt irták már adtak át egy pár Km pályát mennyire sok a 40- 60 tábla
üdv zoli
Timur | #143565 | 2010-07-11 16:20:41 | Válasz a #143527. hsz-ra
Szia! Mit jelent, hogy öreg Opel Astra? Az enyém 98-as és bátran megyek vele még jövőre is. Eddig nem volt gond soha.
Macedónoknál van egy kis vicc. Az a Shell kút amit említenek néhányan szerintem vicc. Ha jobban megnézed Shell kút az a nagy frászt! Valami kopott Shell jel van rajta, de még benzinkútnak se néz ki. A nemzeti kút a Makpetrol, aminek EURO minőségű benzinjei és gáolajai vannak. Saját finomító, biodiesel, stb. Makpetrolnál ha az MC kártyát nem akarja elfogadni (problem... problem...) akkor VISA kártya működni fog. Készpénzt ne váltsatok, mert hülyeség, hiszen a kárytáról tankolsz, 1-1-1 eurót nyomsz a markába a kapusnak. Cigit vegyetek, de csak ésszel. WC-t meg se próbáljátok, csak az akinek most is összesz@rt pottyantós van otthon.
Görögországban UNLEADED vagy UNLEADED 95 a neve a 95-ös benzinnek. Komoly tudású autókba nyugodtan rakhattok UNLEADED 100-ast. Ajánlott kutak: Shell, EKO, SILK. BP-t azárt nem ajánlom, mert ez a legdrágább, a Shelltől is. Mindenféle bankkártyát elfogadnak.
Egy olyan témát hoznék még fel, hogy aki pihenni szeretne kicsit hosszasan mindenképpen egy benzinkút fényében tegye! Szerbiában a Mac határ előtt kb 70-80 km-re van egy kanyarban a egy szoci hotel. Van ott egy JugoPetrol kút is. Ott sokan pihennek.
Macedóniában max tankoljatok. Görög határ után nyugodtan meg lehet állni az első EKO kúton, ott is lehet pihenni.
Rettenetesen sokat fejlődött Szerbia és Macedónia az elmúlt évekhez képest. Nagyon nyomják az EU-t mindenhol. Próbálnak jók lenni, és nem bántani, hanem segíteni. Gyorshajtásért büntetnek. 120-as tempó jónak mondható szerintem, ez pedig mindkét országban megengedett még. Kivéve táblák.
Aki Zakynthosra megy, annak ajánlom, hogy LAMIA-nál pihenjen rá, mert onnan nem autópálya megy, ha a hegyeken keresztül vágja le az utat a RIO híd felé.
Nekem Zakynthosra az elszámolás a következő volt. Összesen 4500 km tettünk meg, ebben benne volt kb 400-450 km Zakynthoszi út is. Benzin 100.000 FT Csak kártyáról. Útdíj+komp összesen 225 euro oda-vissza.
Olvasom, hogy a Macedón rész még mindig nagyon izgatja az autósokat, így gondoltam elmesélem hogy tavaly mi hazafelé Skopje mellett az autópályán (ahol a repülőtér van) lerobbantunk. Kidurrant egy vízcsövünk, első sokk után oldalra nézve megláttunk egy bontót. Szerencsére ez dél felé volt gondoltuk a három kutyán kívül más is van ott, kiabáltunk előjött egy férfi aki nem beszélt angolul, de megmutattuk neki az addigra már kiszerelt csövet és sűrűn ismételgettük az euró szócskát Erre eltűnt és hozott egy csövet meg bilincseket is, sajnos nem volt jó. Ekkor itthonról kértünk egy Macedón szerviz számot, mert féltünk itt fog ránk esteledni... (és nem mesze leparkolt egy kocsi nem túl bizalomgerjesztő alakkal).
Kijöttek felrakták a kocsit bevittek minket Skopjéba este még zárás után is szereltek, hogy el tudjunk indulni haza. Megcsinálták magyar forintra átszámolva 35e fizettünk ebben benne volt kb 25km szállítás szóval itthon se lett volna olcsóbb szerintem. Beszéltek angolul még a takarítónő is! Miután kész lettek az egyik szerelő szólt hogy arrafelé lakik amerre vissza kell térni az autópályára így kövessük és hamarabb otthon leszünk.
Mindent összevetve kellemes csalódás volt, de Skopje belsejében még a buszmegállóban is rendőr állt és estére elég érdekes fazonok mászkáltak.
A szerviz elérhetőségei: (ez remélem nem minősül reklámnak..) Avto Moto Sojuz na Makedonija (AMSM); segélyhívó szám: 196, vagy: +(389) 2 3181 196 érdemes azért megjegyezni bár remélem senkinek nem lesz szüksége rá!
Ami nagyon rossz volt, hogy több magyar is elment mellettünk megállás nélkül ahhoz képest, hogy mindenki tudja mennyire rossz pont azon a szakaszon megállni ....
Pár hete irtam hasonló sztorit csak az Szerbiában történt.Egy,két okostojásnak az volt a véleménye:minek álljak meg?hisz ugysem tudok segiteni.Végül is a fórumon jópofizni könyebb
Fizetőkapuk:
Szerbia: 3.5 + 2.5 + 7.5 + 2 Euró
Mac : 1 + 1 + 1 Euró
Bár Mac középső kapunál próbálkozott még 1 et kérni, de közöltem vele , hogy ennyi!!
A görög határ előtt 500 méterre van egy benzinkút, ott már Euróval is fizethetsz, ki van Írva: