29 éves fitt fiatal vagyok (futok) - de ez nem volt egy sétagalopp. (az autós - gyaloglós útról beszélek).
Tavaly Lefkadan Egremni 350 lépcsője után azt gondoltam, ugyan mi foghat ki rajtam.. Hát Balos.
Az autóút már egy picit lefáraszt hisz az a betonozatlan kavicsos végeláthatatlan út.. (persze gyönyörű kilátással végig). Nade aztán.. A séta lefele 30 perc volt felfelé 45.
A látvány a hegy oldaláról bámulatos. De nekem lent maga a part nem okozott akkora óriási élményt mint amit fentről vártam, abszolut. És nem maradtunk sokáig mert végig azon járt az eszünk hogy micsoda meló lesz it visszamászni Tényleg nagyon nagyon fárasztó menet..
Ha egész nap itt akartok strandolni készüljetek folyadékkal snak-el mert 2 kis bódé van csak nem nagy választékkal..
Ellenben javaslom azt a picike települést ami a füldút kezdete előtt van, egy kis tavernával - ami fantasztikus. Istenit ebédeltünk ott
Azt beszéltük párommal Balos után, természetesen ide aki megteheti, elérhető távolságban vanb Krétán el kell hogy menjen - de ha ezt előre tudjuk, hajóval megyünk. Hiába vagyunk fiatalok normális testalkatúak és egészségesek, - megterhelő volt nagyon ..
Szuper nyaralást kivánok mindenkinek akinek még hátravan!
#2338932015-08-03 16:41:13 Válasz a #233890. hozzászólásra
Utánaolvastatok, hová mentek és hogyan? Az első találatok között, amit kiad a kereső és nem reklám, mindenhol szájbarágósan le van írva hogy nem egyszerű az út. No offense, de ennél sokkal durvább beach-re jutások is vannak...
Sziasztok! Akik már voltatok Chrissin: szerintetek azt meg lehet csinálni, hogy a korábbi hajók egyikével megyünk, de visszafelé nem arra szállunk fel, amire kellene, hanem egy későbbire? Kapunk vmi jegyet, amit visszafelé összeszednek a hajón? Ezt ugyanannál a társaságnál szeretnénk kivitelezni, tehát nem egy másiknak a hajójára szállnánk fel. Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de azért köszi a válaszokat előre is
Na ha már ennyire "riogattok" itt minket a Balos-ra való eljutässal, meg tudja valaki mondani, hogy a helyi szervezöknél mennyibe kerül a jegy a hajóra, ami elvisz Balos-ra?
Melyik települösröl indul a hajó?
MaciG,Chrissi valóban nagyon szép látvány,amolyan keleti Balos.De nem csak a tenger maga,hanem a sziget is különleges.Szinte csak a fehéres durva homok van,föld sehol.Egy növény birja itt,ha jól emlékszem,cedar fenyőnek mondták.Bár a mi fogalmaink szerint nem igazán fenyő.De valóban ezt az egyféle növényt láttuk a szigeten,kicsi,nagy,haldokló és elpusztult változatban.Még egzotikusabbá teszi a látványt,hogy e fa gyökerei nagyrészt a talaj felett is vannak,mintegy behálózva az egész utat.Többen a holdbéli táj kifejezést használták,mikor ott jártunk.Valóban különleges a látvány.Mivel lapos sziklás a part,sok helyen természetes módon párolódik-csapódik ki a só-a víz mozgása után.
Ja,bár a tenger látványra mesés,fürdeni nagyon nehéz benne,mivel a bevezető rész sokáig éles köves.(mi nem vittünk úszócipőt,így egyszer harcoltuk csak meg a bemenet-kijövetet)
Ha leszálltok a hajóról rögtön terelgetnek a sziget másik oldala a Golden beach felé.El is indul a nép,engedelmesen.(Itt van a terelőemberek bárja)Mindenképpen meg kell nézni azt a partot,de most már én csak később mennék át,nem a tömeggel.Így jobban lehetne nézelődni,fotózgatni,meg ha egyedül vagytok ebben a különleges világban másféle érzés.
Tündi:mikor felszálltunk a hajóra QR kódot olvastak le a jegyünkről.Visszafelé ugyan már nem,de szerintem kérdezd inkább meg,úgy vettem észre,a beléptető rendszerről,hogy eléggé odafigyelnek a dolgokra.Főleg,ha olyan jegyet veszel,amin kaja is van...kisétkűeknek megéri a kajacsomag,mert a szigeten egy helyen lehet ugyan venni souflakit,meg szendvicseket,de előbbiért sokat kell sorakozni,utóbbi meg 4-5 eu,és ki tudja.
Ja:a With lunch ticket 15+7 eu(+1 eu amolyan idegenforgalmi adó,mert természetvédelmi területen vagyunk...)
Köszi az infokat Balossal kapcsolatban! Igazából már el is vetettük a hajós kirándulást, mert belegondoltunk, hogy akkor a fenti kilátást nem is élvezhetnénk...