Mi most nem a migránsok miatt mondtuk le az utat hanem a földrengés miatt. 2 hétre mentünk volna. 2 hét alatt azért Egremnit csak nem hagytuk volna ki. Valószínűleg ugyanis többet már nem megyünk lefkadára,mi egy helyre csak egyszer megyünk bármennyire is szép!!!
Nagyon sok hely van még a világon Lefkadán kívül! Egyébként nem maradunk otthon. Stavros,Sarti,Parga,Nei Pori,és Korfu után most nem Lefkada és Görögország hanem a Costa Brava és Spanyolország következik! Már meg van a szállás is,Malgrat de mare-n. Jövőre aztán reméljük már Lefkada az új Egremnivel!
#2376622016-03-17 09:14:16 Válasz a #237661. hozzászólásra
Egremnit mi sem hagyjuk ki, bár júni elején az út még biztosan nem lesz kész, de mi általában úgyis hajóúton megyünk oda. Costa Bravara meg Lefkadát sosem cserélném le, még akkor sem, ha századszor mennék vissza Görögországba Az említettekkel meg nem is szeretném egy lapon említeni Lefkadát, Stavros és Nei Pori ráadásul számomra szitokszó is ebben a topikban. Ha Görögországon sziget helyett a szárazföldet választanám, azt max olyan valamiért tenném, mint mondjuk Zagori!! De természetesen jó nyaralást a spanyoloknál, egy Real-meccsre én is szívesen elmennék oda
Jesszus, már csak 74
#2376632016-03-17 09:32:24 Válasz a #237662. hozzászólásra
a costa braváról real meccs max. akkor, ha a barcával, esetleg az espanyollal játszik. amúgy pedig merem javasolni, hogy nézd meg egyszer, páratlan szép vidékről van szó.
Na ezzel a Barcás megjegyzéssel épp lemaradtam ,30 éve voltam,2 hetet +út ,saját kocsival,valóban,nagyon szép szakasz,de már akkor képtelenség volt péntektől hétfő hajnalig a partszakaszon közlekedni,nem hiszem hogy sokat javult volna a helyzet azóta,az meg hogy napokig csak egy partra járjak nekem nem jön be.
#2376662016-03-17 10:19:52 Válasz a #237664. hozzászólásra
én annyira szezonon kívül voltam, hogy kora tavasszal, akkor persze csuda béke volt. ahogy szintén előszezonban jártam lefkadán is.
szerintem csúccszezonban mindkét hely nagyon terhelt turista szempontból, én egyikre se utaznék mondjuk augusztusban. de kora nyáron, amikor kónyu szokott utazni, akkor csodaszépeket látna ott, főleg persze az 'igazi' vad parton, tossától északra.
#2376682016-03-17 10:44:51 Válasz a #237666. hozzászólásra
Jajj, tettem smileykat, reméltem, hogy nem a megsértődős kommentek jönnek Naná, hogy szép környék, anno amikor elkezdtünk utazgatni úgy 30 éve, képben is volt, főleg hogy onnan már csak egy ugrás (igaz, nem kicsi ugrás) szerelmem, Dali szülőhelye, Figueres a szomszédban Tudom, hogy gyönyörű környék, engem már akkor a tömegturizmus ijesztett el, mint a spanyol szigetektől is. Iszonyat sok célpontot belőttünk anno, sokat arrafelé, meg nézegettük Korzikát, Szicíliát is, de aztán beleszerettünk a görög szigetvilágba, és maradtunk is ott. Esküszöm, amikor 3-4 éve 1 hónapot nagyon tengerentúlon töltöttünk, nem a világ legcsúnyább helyein, az asszonnyal együtt a szívünk megszakadt, hogy kihagytuk a görög partokat Meg persze nekünk korlátozottak a lehetőségeink is, a jogsi hiánya az egyik szűrő, a piszkos anyagiak a másik. Meg a családi viszonylatok is alakultak, az is meghatározza most már, hogy éppen hova kell a lányunk után utazni, így a standard célpont most már nekünk úgy néz ki, marad a görög szigetek. Konkrét tervként ott van még Santorini, amire 1 hét nagyon karcsú volt, aztán Skopelos, ahol még nem voltunk és Kefaloniára is vissza kell még mennünk, aztán Babar képein keresztül beleszerettünk Milosba, az már nehezebb dió lesz Szóval tömény, és a lány miatt megint meg kell látogatnunk a világ egy másik pontját Aztán meg ott van Madrid is, természetesen nem Katalóniában mennék meccsre, bár Barcelonát is szívesen megnézném, de hát ki nem!! És kéretik nem barcázni mostanság, Babar már kiszekálta a lelkem ez ügyben, meg sikeresen haladok afelé, hogy Jox jogosan lecsesszen, hogy szétoffolom a topikot, úgy-hogy abba is hagyom, sorry mindenkitől
Alfienak meg még egyszer jó nyaralást!!
#2376712016-03-17 12:57:43 Válasz a #237668. hozzászólásra
Off: Elnézést, hogy idecitálom Milost, de hát, szóba került... Nos, azért Milosra sem igazán bonyolult eljutni, hiszen még előszezonban is naponta 3-4 repülőgép, illetve 3-6 komp közlekedik irányonként, Athén és a sziget között. Ha a kompok, szállások előfoglalási kedvezményeit is figyelembe vesszük, illetve azt is, hogy jelenleg júniusi időpontokra 15.948 Ft/fő egy retúr repjegy ára a két főváros között, azt lehet mondani, hogy nem emészt fel horribilis összegeket egy pl. előszezoni milosi utazás.
Valamint, annyi hívogató sziget van a közelben. Ha már éppen arra jár az ember... Csak úgy eszembe jutott.
#2376722016-03-17 15:01:06 Válasz a #237668. hozzászólásra
dehogy volt megsértődős, azért annál már régebb óta vagyunk itt. de az igaz, valóban nem gondoltam, hogy igazából nagyon is érdeklődsz a térség iránt, a századszorra sem cserélnéd le lefkadát-ból nem erre következtettem.
viszont, figueres nem a szomszéd ám! hanem az konkrétan a costa brava. mert az blanesnél, de úgy igazán lloret de mar után kezdődik és a francia határig tart. a kifejezés maga is 'vad partot' jelent, lloretnél még sok minden, de nem vad - de aztán...kis öblök, kék és zöld álomszép víz, teli zölddel, citrusok, oljafák, ciprusok, pálmafák, píena fenyők, kedves kis városkák és falvak, teli kulturális és történelmi látnivalóval, ahogy azt említed is. a tájat pedig tényleg eléggé görögösnek is merem nevezni.
és abban is hasonlít kedvenc országunkra, hogy nyáron nagyon jó meleg ott is a víz, ellentétben sokkal délebbi helyekkel. és mondom, olyantájt, amikor ti mentek, nem lenne tömegnyomor sem, sem ott, sem másutt spanyolországban.
na, de ez egyáltalán nem rábeszélés akar egyébként lenni, csak ha már előjött, akkor kiírtam magamból. de befejeztem. )
#2376822016-03-18 08:49:17 Válasz a #237672. hozzászólásra
Off:
Rollo! Hát nem is Rólad gondoltam, hogy megsértődsz, ezek szerint hatványozottan félreérthetően fogalmaztam, hanem a Stavros- és Nei Pori-rajongókról, pont, hogy örültem, amikor megláttam a válaszokat
Denesa! Neked köszönöm a Milos-tippeket, felizgattál...már úgy értem milosilag, nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű az odajutás! Én nem vagyok megáldva amolyan Rollo-féle repcsis kreativitással, de így elég egyszerűnek tűnik egy odaút. Persze ott aztán tényleg kéne a jogsi, ami ugye nekünk nincs, de annyi mindent megoldottunk már anélkül, hogy az nem lesz akadály
On!!
#2376862016-03-18 12:51:20 Válasz a #237682. hozzászólásra
Örülök.
Off: Még egy picit rendetlenkedek itt. Annyit tennék hozzá az árakhoz, hogy remek szállásokat lehet találni a szigeten 2 főre, éjszakánként, és júniusi időpontokra, már 28-35 €-s áron. Illetve, ha tudtok élni a kompos előfoglalási kedvezménnyel, akkor 22 €/fő volt tavaly és idén is irányonként a jegyár. A domestic járatra a repülőjegy alapesetben, és irányonként 83 és 61 €/fő, de promóciós időszakban el lehet csípni 43 €-s jegyeket is: ITT Kompokhoz ezt a 2 weboldalt szoktam használni, talán számotokra is hasznos lehet, ha úgy alakulnak a dolgok: Link és Link A környező szigetek bakancslistára történő felvételét továbbra is határozottan javasolnám
#2377212016-03-20 16:26:08 Válasz a #237715. hozzászólásra
Szia! Porto Katsikin van wc, Megali Petrán nincs. Sőt, a nyugati partokról nekem nem is rémlik,hogy Porto Katsikin kívül máshol volt. Pl Egremnin, Gialoson,Avalin,Kavalikeftán,Miloson,Agion Ioannison biztos nem volt. Pefkouliában nem vagyok biztos.