#1731382011-08-14 18:24:25 Válasz a #172929. hsz-ra
Szia Bea!
Köszönöm a sok-sok segítséget, idén sajnos nem jön össze Karpathos, mivel Pigadiában már nincs hely, se most se később......
Egész hétvégén a netet bőjtuk, mostmár van két kiválasztott Kos és Rhodos, de még a szállásokat böngésszük! mindkét esetven a fővárosba mennénk, remélem reggel kiderül mi a helyzet a szabad helyekkel és végre megnyugodhatunk a nyaralással kapcsolatban.
#1732872011-08-16 14:17:07 Válasz a #173014. hsz-ra
Szia!
Köszi a részletes választ. Még egy kérdésem lenne. Mennyire használható az autókölcsönzőnél kapott térkép? Arra gondolok, kiderül-e belőle, hogy mennyire járható egy adott út.
#1732932011-08-16 15:47:41 Válasz a #173138. hsz-ra
Szia Terka!
Nem vagytok Ti elveszve egy kicsit sem, van itt ötlet bőven! Rodoszban sem fogtok csalódni, gyönyörű az óváros és Lindos is egy mese! Kosról nem tudok nyilatkozni, ott még nem voltunk, bár egyelőre nem vonz igazán, a képekről annyira nem tudott megfogni, mint a többi görög sziget, ahol eddig jártunk. Bár lehet, a hiba bennem van...
#1732952011-08-16 16:10:17 Válasz a #173287. hsz-ra
Szia Frica!
Hú, nekem fel sem tűnt, hogy a kölcsönzős nem adott térképet! Nem mintha hiányzott volna, mert már az athéni reptéren megvettem a részletes Karpathos térképet, de előtte itthon már olyan sokat nézegettem a Google Earth-t, hogy sok helyre biztosan térkép nélkül is eltaláltunk volna. Az idén először GPS-ünk is volt, de inkább nevetség tárgya volt, mint valós segítség, kissé furcsa utakon járkáltunk volna, ha rá hallgatunk... Egy idő után már be sem kapcsoltuk, a józan ész sokszor többet ér.
A térképünk elég új volt, de több helyen még földutat jelzett, míg a valóságban már aszfaltos volt, de ez inkább pozitív csalódás volt, mint negatív. Példaként említeném Olympost, az kifejezetten jól esett! Emlékeim szerint a legrázósabb út Kato Lakkosra vezetett, az Agios Nikolaostól Agios Ioannisig vezető földút sem ajánlott személykocsival, a Manarira és Sfakiara lekanyargó részen olyan éles kanyarok vannak, hogy egyszer még vissza is kellett tolatni és kitalálni, hogyan is tudnánk bevenni a meredek hegyoldalon, pedig a férjemnek nem szoktak ezzel gondjai lenni, most viszont egy pillanatra még neki is fejtörést okozott. De nem mondanám veszélyesnek, dzsippel semmiképp sem. A széllel viszont nem árt vigyázni, amikor kiszálltok a kocsiból, az ominózus eset után többször két kézzel fogtam, nehogy gond legyen. Kissé nevetséges lett volna, ha újra emiatt kell telefonálni a kölcsönzősnek!
Szia!
Fakultatív kirándulásokra fizettünk be, és a helyi buszjáratot használtuk. A fővárosba és Apellára mentünk magunk busszal.
Fakultatív szervezésben : Olympiada, Saria és 3 strand volt.
Üdv. Éva
#1734672011-08-18 12:05:09 Válasz a #173346. hsz-ra
Nagyon szívesen és kissé "irigyen", hisz Nektek még csak most jön a nagy kaland! Ugye majd a Ti képeiteket is meg lehet nézni valahol, már most alig várom! Addig is ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok! A képek már fent vannak a honlapomon (415 db), a szöveges részt ma kezdem, addig biztosan végzek vele, mire elindultok. Hamarosan lesz diavetítés is, csak egy képem még hiányzik az Olymposban vásárolt festményről, amit most kereteztetünk, azt még megvárom, hogy teljes legyen a válogatás. De jó Nektek!!! Szóljatok, ha az egyik bőröndbe esetleg még beférnék!
A Coralival ill. a Blue Horizonnal kapcsolatban lenne kérdésem: az, hogy főút mellett van, Karpathos esetében nem jelenti azt, hogy zajos, ugye? A Coraliban különálló erkélyek/teraszok vannak? (A Blue Horizonban a képek alapján úgy látom, elég közös az élet. )
A tájékoztató melyik nap, mikor van? Az id.vez. csak akkor érhető el? A szlovákon kívül milyen nyelven beszél?
Fakultatív:
A 3 strand kiránduláson Éván kívül volt még valaki? Azért érdekel, hogy mindig azt a 3 strandot érinti? Mert prospektusokban (régebbiekben) mást és mást olvasni. És mennyi idő van egy-egy helyen? Mettől meddig tart a kirándulás? Az ebéd benne van az árban?
Az olymposi úton csak Olympos a program? Mennyi szabadidő van ott? Muszáj végig a csoporttal lenni, vagy le lehet válni rögtön az elején?
Menetrendszerinti busszal időben mennyi az út Pigadia és Olympos között?
#1739972011-08-24 09:46:14 Válasz a #173467. hsz-ra
Szia!
Időnként felmegyek a honlapodra és látom, hogy szorgalmasan írod az élménybeszámolót, én pedig élvezettel olvasom. Egyszerűen fantasztikus, hogy mennyi öböl van, és mindegyik másért gyönyörű. Több helyen olvastam, hogy nagyon szeles a sziget. A víz mennyire hideg? Nem tudsz egy olyan oldalt, ahol aktuális tengervíz-hőmérsékleteket lehet nézni? A börönddel kapcsolatban annyit, hogy még azt sem tudjuk, hogy mi beleférünk-e), ugyanis egy számunkra ismeretlen cseh légitársasággal repülünk majd, és nem tudjuk, hogy náluk mennyi a súlykorlát. Még nem kaptuk meg az utolsó "eligazítást" az irodától, reméljük, hogy abban benne lesz minden részlet, ha nem, akkor telefonálunk. Bár eddig még soha sem volt gond a súllyal, egyre ügyesebben csomagolunk, egyre kevesebb cuccot viszünk.
#1740582011-08-24 16:40:56 Válasz a #173997. hsz-ra
Szia Frica!
A görög Poseidon rendszert ajánlom szél és vízhőmérséklet ügyben, nekünk ez vált be legjobban, akárhol voltunk Görögországban. Ha a linkekre kattintasz, be is jön a keresett információ, de mindig az előző éjféli állapotot mutatja, jobb oldalon lehet kiválasztani, mikorra vagy kíváncsi, 3-6 óránként van előrejelzés 5 napra előre. Más oldalakon legtöbbször 6-7-es szelet írnak egész nyárra Karpathosra, ami igaz lehet a hegyekben helyenként, de pont a hegyek miatt mindig van szélárnyék is, így előfordul, az egyik völgyben majd letépi a fejetek a szél, míg a következőben meg sem moccan a levegő. A beszámolómban ezekről is részletesen írtam, bár még van 5 nap, ahol még csak a képek vannak, de igyekezni fogok a befejezéssel.
A víz - mint láthatod - a keleti oldalon a melegebb, most már 26-28 fokos, mivel ez a szélvédettebb rész. Nyugaton 24, de azt is negfigyeltük, hogy a kavicsos strandok vize melegebb a homokosokénál, még ott is, ahol két ilyen öböl szomszédos. Ha csak nem jön be valami nagyon szeles időszak, nem fogtom fázni a vízben, ígérem! Éjszaka is 24-25 fok van, ezért nem tud lehűlni annyira. Ha béreltek kocsit, igazából a szél sem gond, mindig lehet szélcsendesebb öblöket találni, főként Ammopi környékén a keleti parton.
Úgy tudom, az Aeolus repülős útjainál 15 kg a súlyhatár a feladandó poggyászra, így tényleg ügyesen kell csomagolni, de látom, ezzel nem lesz gond! A baj csak az, hogy így semmiképpen sem férek be, s nem tudom, ez most szerencse vagy sem, de nagyon szívesen visszamennék, az biztos!!!
#1740752011-08-24 18:30:55 Válasz a #174058. hsz-ra
Szia Bea!
Már ki is próbáltam azt a meteorológiai oldalt, amit ajánlottál, nagyon tetszik. És most már rettenetesen, nagyon indulnék, hogy a valóságban is lássam, amiről eddig csak olvastam, és a fürdőszoba helyett a tengerben hűtsem le magam. Szerencsére, az előrejelzések szerint, ott nem lesz ilyen meleg, mint amilyen itt van, a tengerparton amúgy is elviselhetőbb a hőség. Már csak kilencet kell aludni az indulásig:)
Közben persze nem bírtam ki, és felhívtam az utazási irodát, hogy mennyi cuccot vihetünk. Jól tudod, 15 kg lehet a csomag plusz fejenként öt kilogramm a kézipoggyász.