Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 7216
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237848 Üzenet linkje2016-03-27 09:16:43  Válasz a #237846. hozzászólásra

Te figyu, most jobb lett napod, h ezért regisztráltál?
Mutass egy országot, ahol nem lehet képet készíteni "a sötét oldalról". Jaaa, nincs ilyen? A csudába. Sebaj, azt is tudjuk már egy ideje, h csak a görögök lusták és adócsalók, mindenki más (a magyarok különösen) tökéletes és becsületes. (Az irónia táblát magasra emelem, ha valakinek esetleg nem esne le. icon_wink.gif )
Nehéz lehet, ha ehhez hasonlóan a rosszat látod meg mindenben és a jót nem, vagy csak a rosszra emlékszel, a jóra meg nem. Próbáld ki, h mindkettőt megtartod, szebb lesz a világ - még ha tökéletes akkor sem. icon_wink.gif

# 7217
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237849 Üzenet linkje2016-03-27 10:27:04  Idézet innen: #237839

dodi62 írta:
az albumomban van kép rola de az nem ilyen (dsc00421)

Dodi fotója a Ducato világítótoronyról:

# 7218
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237850 Üzenet linkje2016-03-27 10:33:20  Válasz a #237848. hozzászólásra Előzmény #237848

Pontikos!
Ne ess abba a hibába, hogy etetsz egy primitív trollt, úgyis törlik!

# 7219
Szandika92
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237894 Üzenet linkje2016-03-30 18:01:09 

Taki!
Nem bírom megállni, hogy ne szóljak hozzá icon_smile.gif
Köszönjük a szemetes képet Korfuról a Lefkadás csoportba! icon_smile.gif
De igaza van Pontikosnak, ha az ember keres talál. Sajnos ahol ember jár ott mindig lesz szemét. Csak azt nem tudom, hogy tényleg azt gondolod, hogy ekkora területen nem találsz máshol is egy 5nm2-es szemétkupacot ha nagyon keresgélsz? icon_smile.gif Álomszigetek? Igen.., nem véletlen szeretik ennyien Görögországot. icon_smile.gif

# 7220
Taki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237901 Üzenet linkje2016-03-31 05:07:44 

Magyarországon biztosan találsz nem is egyet! De például keress ilyet Ausztriában,ahol igazán számít a turizmus. Sajnos a Görögök nem ilyenek. Én azt látom hogy nem igazán van fejlődés. A barátaink pl. tavaly nyáron Asprovaltán voltak és azt mondták hogy 5 év alatt vissza fejlődtek mert csak a szemetet és a szúnyogokat látták. (többet nem mennek Görögországba)
Nézzük csak Lefkadát. Vannak gyönyörű nyugati parti strandok ahol nincs Wc. Porto Katsiki? Itt pl.fürödni nem is szabad csak saját felelősségre! Képzeljünk el egy földrengést itt csúcs szezonban. Igen szeretik sokam Görögországot mert ezt tudják megfizetni,mert a Francia és Spanyol riviéra drága, szeretik mert meleg van és nem jársz úgy mint a balatonon hogy 1 hétig eshet az eső. Az igazán szép,trópusi tengerpartok pedig messze vannak és nem tudjuk megfizetni. Nem mennénk el pl Hawai-ra vagy a Maldiv szigetekre? Eszünkbe sem jut! Nem leírni akarom Lefkadát hiszen mi is ide készülünk de még gondolkodunk rajta!

# 7221
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237903 Üzenet linkje2016-03-31 07:08:16  Válasz a #237901. hozzászólásra Előzmény #237901

Ha Ausztriát keresnéd ott, akkor szerintem ne is gondolkozz rajta, másik céllal boldogabb leszel.

Görögország messze nem tökéletes, és van igazságod abban is, amit az odautazókkal kapcsolatban leírtál.
Viszont az is igaz, hogy olyan koordinátarendszerben helyezted el, amiben nincs könnyű dolga. A francia riviéra egy több, mint száz éve kiemelt, luxus hely, ahogyan a maldív-szigetek is az. Ausztriát meg hasonlíthatod hozzánk is, le fogunk maradni, mint a Riga-lánc...
De, ha úgy általában hasonlítod össze egyéb mediterrán országokkal és partokkal, messze nem ilyen végletes a helyzet. Ugyanez áll egyéb egzotikus helyekkel szemben, dél-kelet ázsiától a karib térségig.

Egy szó mint száz, tényleg úgy tűnik, hogy a negatívumokra fókuszálsz, nem tudod elengedni azokat. Pedig egy ilyen összehasonlításban lenne pár dolog, amiben nehéz lenne ezt az országot megverni: vendégszeretet, konyha, a partok mennyisége, azok önálló arca és hangulata, a partok különleges szépsége, igen valóban, az ár/érték arány, vagy ha már tisztaság, akkor a tenger tisztasága.

Rajtad áll, mindezeket te hogyan súlyozod, mi számít és mennyire; de azért mert másnak mások a preferenciái, még nem biztos, hogy kompromisszumból utazik Görögországba.

# 7222
Dodi62
Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237905 Üzenet linkje2016-03-31 07:54:19  re

Én elég sok országot és vannak pozitiv és negativ.Görögbe egy ideje járunk és általában nem a tömeget válaszuk és a nagy meleget válaszuk. Nem nézem hogy hány km-rt kell majd vezetni milyen messze van örömmel megyek állok a dolgokhoz.igy jó is mindig az üdülés.szeméttel kapcsolatban itt ahol most lakom olyan helyek vannak hogy azt le se lehet irni.de az erdő is tele van szeméttel. erről képek nem nagyon készülnek inkább titokban tartják. aki meg a tömeget olcso helyet válassza az számoljon vele hogy milyen is.
# 7223
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237910 Üzenet linkje2016-03-31 09:21:39  Válasz a #237905. hozzászólásra Előzmény #237905

Én lebeszélem Takit Görögországról! Szerintem nem neki való, semmi keresnivalója ott. Ajánlom helyette Ausztriát, a Maldív-szigeteket és a Riviérát! Lefkadára semmiképp ne menjen, szar úgy nyaralni, hogy a szemétkupacokat keresgéli 2 hétig! Görögország felejtős, semmiképp nem ajánlom. Ráadásul bármikor renghet a föld, az meg, hogy csak saját felelősségre fürödhet...icon_smile.gif Gondolom a Riviérán sellők óvják a magyar utazót a hullámoktól! Esetleg a Palatinuson ?
# 7224
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237914 Üzenet linkje2016-03-31 12:20:52 

A szemetet kis eséllyel a görög pakolta oda le.,a drága turisták,akiknek kiesik a kezéből a szemét...Az északi részt össze se lehet hasonlítani Lefkada,Kefalónia,Zakynthoszi résszel.Hú,Asprovalta,ég és föld....Az az a hely amit nem minősítek,mert szerelmem maga Görögország,nekem abban az országban mindenhol jobb,mint Magyarországon.Asprovalta a hely ahova tényleg visszafejlődés jellemző.Én ha húznak is akkor is azt a csodás országot választom,és semmiért nem cserélném fel Magyaro.-i nyaralóhelyre.A görög emberek szeretete a legfontosabb,ahogy átlépem a határt,már otthon vagyok náluk...Ahogy hozzájuk hozzáállunk,a mosoly és a szeretet,az ő irántuk való tisztelet,a görög ember megérzi,hálás,és viszonozza a szeretetet.Én mosolygós,közvetlen vagyok,és ezt is kapom vissza tőlük.Ezért járok 20 éve évente 2 alkalommal hozzájuk,feltöltenek lelkileg.Nekünk több éve vannak barátaink Paralián ezért a 2 hét ott kötelező,nem Paralia szépsége miatt,a másik hely az évben mindig egy emeltebb színvonalú nyaralóhely.Lefkada,Zaky,Parga,idén Kefalónia. Buszos desztinációval olyan sok lehetőség nincs,így mi is sokat dupla-tripláztunk.Miért ne lehetne Porto Katsikin fürdeni?? Az egész egy csoda,és Nidribe van a számomra kiemelkedő i.vezető Paja,aki már több alkalommal volt nála,az is elmegy vele megint a hajós túrákra,nála nem a profit a cél.Na,ezt az északi részen nem teszem meg,le se megyek a kis teadélutánjára az i.vezetőknek.Minden évben mást raknak ki,akinek fogalma sincs semmiről,csak bulizik.Kivétel Emő volt.Lefkadan 2 évvel ezelőtt mi is egy kisebb földrengést átéltünk,mozgott az ágy alattunk,le nem esett semmi,mert akkor még a Filio apartmanja volt az Apollonnak,és a superior szobát jól összerakták,de a sima szobákban egy-két tárgy leesett.Földrenés MO.-n is lehet,akkor nem kell utcára menni....
# 7225
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237919 Üzenet linkje2016-03-31 12:54:35  Válasz a #237918. hozzászólásra Előzmény #237918

Vagy mégis inkább Lefkada?! icon_smile.gif Nézőpont kérdése!

# 7226
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237921 Üzenet linkje2016-03-31 12:59:54  Válasz a #237919. hozzászólásra Előzmény #237919

Vagy nézzétek ezt a 3 linket a Taki által ajánlott-vágyott szigetekről icon_smile.gif ezek szerint csak Görögországban van szemét icon_smile.gif
http://static1.squarespace.com.....t=original
http://thumbs.dreamstime.com/z.....680118.jpg
http://images.huffingtonpost.c.....hawaii.jpg

# 7227
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237923 Üzenet linkje2016-03-31 13:12:09  Válasz a #237903. hozzászólásra Előzmény #237903

Ahol ember van ott a nyomába a szemét is.Lehet igaza van Kónyunak és nektek Görögország nem való.Ha mégis ragaszkodsz hozzá akkor inkább menjetek Kefalóniára. Ugyanolyan szép ,mint Lefkada és sok wc-vel rendelkező partja van ,ha neked ez a legfontosabb.
# 7228
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237925 Üzenet linkje2016-03-31 13:32:38 

Meg talán rendezettebb is Lefkadától,Kefalónia .Van fóruma ,ha többet szeretnél róla megtudni ott megteheted.
# 7229
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237927 Üzenet linkje2016-03-31 13:47:11  Válasz a #237921. hozzászólásra Előzmény #237921

Kónyu ez a kép melyik parton készült?
# 7230
Dodi62
Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237931 Üzenet linkje2016-03-31 17:35:20  re

Irhattad volna hogy megtámadja a muréna Lefkadán Hi hi.Vagy mikor jövünk hogy milyen a konténer Wc Szerbiában .Tudom ti busszal jártok de aki autoval tudja miről irok gondolom Dragon is. És nincs semmi tovább megyünk és nézünk másikat. De volt már olyan is hogy nem volt a parkirozoban csak mögötte egy nagy kukoricás ,mondtam a nejemnek menjen de nem ment inkább több tiz km tartotta."ha koszos lenne a kéz" és nem lehetne kezet mosni de nagyon éhes lennél mi történne ? Nem neked irtam Konyu. Csak el kell rajta gondolkodni nem mindig a dinom dánom.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 481 482 483 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu