Petros hol vagy?
Légyszí ma lépj elő "tudósítónak". Milyen volt a hangulat a foci győzelem után, éééés milyen Athén a választás napján? Egyszer volt szerencsém megtapasztalni a győzelmi mámort Athénban, felejthetetlen.
Petros hol vagy?
Légyszí ma lépj elő "tudósítónak". Milyen volt a hangulat a foci győzelem után, éééés milyen Athén a választás napján? Egyszer volt szerencsém megtapasztalni a győzelmi mámort Athénban, felejthetetlen.
Szép napot Neked, és az Ottaniaknak!
vikso
Szia!
Sajnos majd egy hétig nem volt netem, se vezetékes telefonom.
De több embernek sem a környékemen. Valami OTE (mint nálunk a MATÁV volt) regionális hiba volt, ő a fő hálózat üzemeltetője...
És mellesleg a hétvégén Maratonban voltam, barátomék telkén pihentünk, elmenekülve Athénból egy kicsit...
Így nem tudom, milyen volt a hangulat. Amit általánosságban elmondhatok, hogy a legutolsó kricsmi elé is ki van rakva TV, és a járdákon még annyira sem lehet közlekedni, mint alap helyzetben
Nekem is hiányoztál! A blogodat sem írod! Nincs időd? Annyira szerettem olvasni! Most nyáron nem mész szigetre dolgozni?
Biztos lenne miről írni, akár csak az athéni hétköznapokról! Imádom Athént! És jó olvasni az ottani történésekről, olyankor kicsit olyan, mintha ott lennék! Írj, parakalo!
Az idén eldöntöttük irány Athén, egyéni szervezéssel. Repülőjegy már meg van. A terv az, hogy minimum 4 éjszakát fogunk eltölteni a városba (tömény kultúrával eltöltve), a maradék 10 éjszakát pedig tengerparti részen. Annak már utánanéztem, hogy a repülőtérről reptéri járattal lehet eljutni a metróállomásig. A két szállás amit kinéztünk Pergamos Hotel 14 Acharnon str. a másik pedig Aristoteles Hotel elvileg egymáshoz elég közel vannak. Legalább is a booking.com térképe szerint. Jelenleg nem rendelkezem még olyan térképpel amelyik alapján meg tudnám nézni, hogy melyik színű metróra kell majd átszállnunk ha a reptéri buszról leszállunk. (Az is lehet, hogy többször kell majd átszállni a metrón) Van persze Athéni útikönyvem már, de abba is csak "szabdalt" térképek vannak. Szívesen venném ha esetleg valaki tudna információval szolgálni. Nem szeretnénk eltévedni A többi kérdésem, óhajom-sóhajom majd ezt követően zúdítanám a tisztelt nagyérdeműre.
#1889272012-06-25 21:18:55 Válasz a #188791. hsz-ra
Az Omoniánál van(metró),kb.500 méterre az Akropolistól.Kép,jobb gomb,kép megjelenitése.
Olvasom,magánszervezés,nem akarok eltévedni,stb,Nem gondoltál még,gps beszervezésére.Az én receptem:neten kinézem a célokat,10-15 db,pc-n bejelöl,átvisz kütyüre,nyakba akaszt,és nincs tévedés,+ km.Többet ér,egy rossz angolnál.Hidd el megéri.Igy ni.
Legutóbb kariapus szerkesztette (2012-06-25 21:36:25), összesen 1 alkalommal
#1889372012-06-25 22:12:57 Válasz a #188929. hsz-ra
Puma!
A reptérnél szálljatok egyből metróra! És akkor nem kell átszállni, vagy ha mégis, akkor egy másik metróvonalra. A metró kulturált, tiszta, minden ki van írva angolul is, én kimondottan szeretem, szóval hajrá metró!
...A két szállás amit kinéztünk Pergamos Hotel 14 Acharnon str. a másik pedig Aristoteles Hotel elvileg egymáshoz elég közel vannak. ...
Szia!
Amikor én szállást kerestem Athénban, azzal riogattak, hogy az a környék, amit Te is néztél, hogy finom legyek nem az igazi, mert elég vegyes, nem túl szimpatikus társaság lakik arrafelé, ami este esetleg problémás lehet. Jó lenne, ha valaki, aki jobban ismeri ezt a környéket, megerősítené, vagy cáfolná.
A leggyorsabb és a legkényelmesebb a metró a reptérről. Most 8 euró egy felnőtt jegy és bevisz a belvárosba. Minden egész és fél órában indul, már bő 10-15 perccel előbb bent áll.
Ezen az oldalon angolul is ott van minden infó, jegyárak, stb…:
Amire vigyázni kell, van egy vonat is, ami pár megállót pontosan a metróval egy vonalon megy, de aztán elkanyarodik Korinthosz felé. Szóval oda kell figyelni. Hasonló a két szerelvény, de a metrón van több hologramos matrica az ablakokra felragasztva, ami egy repülő van, illetve rá van írva airport/aerodromio (reptér). A reptérről kb 45-50 perc az út Monastiraki-ig. Előtte megáll a Syntagmán, ott át lehet szállni a piros vonalra, amely megy az Akropoliszhoz. Közvetlenül a múzeum mellett jössz fel a metróból. (az omoniai megálló kicsit messze van az Akropolisztól).
Ha valaki bizonytalan, kérdezzen rá, bár egy kis odafigyeléssel nincs gond.
Aztán Monastirakinál lehet átszállni a zöld vonalra (ez megy Pireuszba), ez nem igazán metró, a helyiek ILEKTRIKOS-nak hívják, de metróként van aposztrofálva sok helyen. Ez ráadásul nem is ugyan az a közlekedési vállalt által üzemeltetett, de ez az utasok szempontjából nem jelent semmit, a tömegközlekedési (metró, busz, stb.) jegy, bérlet ugyan az, ugyanúgy úgy lehet 90 percig használni mind a 3 vonalat és a többi járművet a jegyekkel.
A rokonaim, barátaim GPS nélkül, a több helyen ingyen osztogatott belvárosi térképeket használják, amin ráadásul minden belvárosi látni való is rajta van.
És mellesleg, pár múzeumot kivéve, minden bejárható, elérhető gyalog, tömegközlekedésre fölösleges időt és pénzt pazarolni (a jegy árából majdnem megvan egy GYROS ) minden aránylag egy helyen van, kényelmes sétával bejárható!
És H.apcinak igaza van… Sajnos az egyik legrosszabb környékén van mindkét szálloda!!!
Ezt jól gondoljátok meg!
Mi itthon a BKV minden szolgáltatását vacaknak tartjuk, de a BKV honlapja pár kategóriával jobb mint ez.
Megpróbáltam az oasa honlapján megkeresni az említett metrót, de a keresési oldalon gyakorlatilag nem lehet elindulni. Megpróbáltam beütni az airport szót a Bus Stop Name mezőbe, de csak ékes görög nyelvű hibaüzenet jött elő.
Hosszas keresgélés után, a jobb felső részben lévő Line name feliratra kattintva találtam meg nagy nehezen a vonalak nevei között az M3 vonal nevénél az aerodromio szót, ami (valószínűleg) a repülőtér görögül. Görög tudás nélkül nem használható semmire az útvonaltervező
(Csak összehasonlításul: a BKV honlapján írjátok be a keresőmezőbe az airport szót és lássatok csodát )
#1889502012-06-25 23:40:08 Válasz a #188949. hsz-ra
Na, a metró, vagyis a www.amel.gr honlapján se jutottam tovább
Az angol nyelvre váltva a search mezőbe az airport szót írva ad sok találatot. Csakhogy a találatok között a timetable pontra kattintva ez a kép fogad:
Azt hiszem, hogy maradok a tengerpartnál Görögországban
Évente több millió turista látogat el ide, mindig mindenki boldogul, eljut, ahova akar. Hidd el!
A legnagyobb baj az, hogyha már valami nem tervezhető az útvonaltervezővel meg mindenféle hasonlókkal, mindenki kétségbe esik!
Az Internet, GPS előtt is mindenki boldogult. És egy athéni gyalogos városnézéshez is GPS-t kell beprogramozni???
Léptem nyomon ingyen térképeket osztogatnak. Barna táblákon görögül és angolul is ki van írva minden turisztikai látványosság. Minden metróállomás ragyásig van rakva térképekkel, infókkal angolul is és majdnem minden megállóban személyesen is lehet érdeklődni a jegyárusoktól vagy a biztonsági őröktől.
Sőt, még a járőröktől/rendőröktől is lehet kérdezni, szinte mind tud angolul és nagyon kedvesek, segítőkészek!
Minek adatott meg az agyunk és a képessége, hogy gondolkodjunk? Lassan a lakásban is GPS mondja, hogy juss el a WC-re az ágyadból!
Higgyetek el nekem, a legújabb műszaki vívmányok nélkül is egyszerűen boldogul mindenki itt Athénban
Június elején voltam Athénban. Én is az utcán szereztem be a Petros által említett térképet és nagyon jó szolgáltatott tett. Kétszer pedig úgy kaptunk segítséget, hogy kérnünk sem kellett .
#1889662012-06-26 08:44:56 Válasz a #188951. hsz-ra
Csatlakozom Petroshoz!
Egy sima térkép bőven elég! Sokszor voltunk, sosem tévedtünk el. Minden ki van írva angolul, a rendőrök valóban beszélnek angolul és nagyon segítőkészek. Tényleg felesleges GPS-ezni.