Ej micsoda szócsata megy itt már megint
Beszéljünk inkább utazásról
Kakadu légyszi írd meg, hogy mennyi lett így a kompjegyetek?
Triesztbõl mentek? Mennyi lesz a menetidõ?
(mi Karpathos-ra kb. 21-órát kompozunk majd )
Legalább Te ne gyere ezzel, hiszen ismersz!
Nekem semmi más célom nincs, mint megírni a frankót; nekem nem Lefkada reklámozása a célom és a feladatom, hanem a tapasztalataim alapján megírni a véleményemet.
A kamu hülyeségeket, a habos-babos rózsaszínt meg úgy is nyomatja az iroda ezerrel.
Így azért árnyaltabb a kép; Ti is azért éreztétek ott jól magatokat mert rákészültetek és mentetek a mocival mint a mérgezett egér
De két hétig bezárva Nidriben meggojdultatok volna
A komp különben Velencébõl megy (a trieszti már évek óta nem jár sajna), kb 24 óra és nem egészen 270 € oda-vissza.
Igen tudom sokaknak, segítettél (még nekünk is) pedig ugye én már jártam Lefkadán anno 6 éve
A tavalyi példa remek volt arra, hogy lássuk kit, hogy nyúl le az iroda. De ezzel szerintem mindenki tisztában van, Jézus koporsóját sem õrizték ingyen, csak utána ne, tessék a pénztárnál csodálkozni
Az tény, hogy aki tõlem kérdezi véleményét Lefkadáról csak azoknak, ajánlom, akik vagy elég találékonyak bejárni a szigetet autó, motor nélkül
(Kónyu ) vagy bérelnek valamilyen jármûvet, és azzal fedezik fel a szigetet.
Aki nem tudja e variációkat bevállalni, erõsen lebeszélem, mert Nidriben eltölteni két hetet (vagy egyet) botor dolog szerintem: wink:
Mert akkor ugye épp abból nem lát semmit az utazó, amiért érdemes Lefkadára menni
Abban sosem volt vita, hogy a szigetet csak bérelt járgányokkal lehet igazán felfedezni - elsõ alkalommal mi is ezt tettük, de sajna az asszony már nem hajlandó vezetni (2 balesetünk után - az egyikben vétlen sofõrként, a másikban csak utasként - OFF), nekem meg nincs is jogsim.
Én csak azt mondom, ha nincs ilyen lehetõség valakinek valamilyen okból, még ne adja fel - Lefkada megér egy kis mobilítást
Egyébként kevés szó esik (méltatlanul) a déli fokról - szerintem, bár az út oda nem épp ideális, mi anno lementünk egészen odáig, és igencsak megérte a nem mindennapi látvány - no meg a tudat, hogy a tûéles sziklákon letipegve Lefkada legeslegdélibb pontján állhatsz.
Bocsi, de csak most jutottam a géphez, hogy válaszoljak.
Évek óta a fórum olvasója vagyok, de írni csak akkor szoktam amikor úgy érzem, hogy segíteni tudok valakinek, - valamiben. Több mint 20 éve járok Görögország különbözõ helyeire, de még mindíg szivesen elfogadom mások véleményét, hisz mindent azért én sem tudhatok. Én éveken keresztül az Apollon Travellel utaztam, semmi gondom nem volt velük, sõt az idegenvezetõvel Pajával elég jó barátság alakult ki a családunknak. De mivel az utazási iroda csak akkor ad szállást ha velük utazunk, így kénytelenek vagyunk magunknak keresni.
Ha valaki azt kérdezi a fórumon, hogy Lefkadán tud -e valaki egyéni szállásfoglalásról, természetesen tudok konkrét e-mail címet is küldeni.
Remélem nem vonod kétségbe a szavamat, hiszen értelmetlen lenne az egész fórum célja, ha nem az igazat írnánk. Nem sok értelmét látom az egymással való szívódásnak, hiszen ez e levelezés másról kell hogy szóljon. Megjegyzem Paja kint nekünk mindenben segített, még akkor is ha nem az õ általa szervezett útra mentünk, és olyan jó helyeket fedeztünk fel a segítségével, ahová soha nem jutottunk volna el, vagy csak nehezen.
Itt az ország bármelyik részére találunk kiadó lakást, apartmant. Természetesen megjelöljük Lefkadát, azon belül a helyet amit választani szeretnénk. Különbözõ kategóriáju apartmanok vannak, ígényeknek megfelelõen.
Mi Nidriben választottuk a szállást, így esténként nem unatkozunk, és teljesen mindegy hogy hol van a szállás, mivel innen úgy is továbbmegyünk. De én szivesen választottam volna Vaszilikiben is, vagy akár Perigialit.
Mi 8 fõvel utazunk június 28-tól - július 12.-ig. 1 db 4 ágyas apartmant és 2 db 2 ágyas studiót foglaltunk le. A 4 ágyas apartman ára 45 euró/éjszaka lett volna, amit 40 euróért, a 2 ágyas studió ára 22 euró /éjszaka áron adtak, kedvezményesen, mivel 2 hétre megyünk. A 3 fõs studió ára 26 euró.
Az iroda, ha adott volna szállást, a 2 fõs studió ára egy hétre 36.000 Ft, a 4 fõs ára 29.000 Ft.
Számításaim szerint ezek az árak kedvezõek.
Az összeg 30 %-át kellett elküldeni, a többit megérkezéskor fizetjük. Ez az elmult évben is így történt, és nem csalódtunk a szállásban.
Ha még kérdés lenne, szívesen válaszolok.
üdv. süni
Hú, hát ezek valóban nagyon jó árak, ez igen!!!
Mi ennél sokkal drágábban találtunk szállást, Ligiában. Júl. 6-20-ig leszünk itt:
www.digenis-lefkada.com/
Egy 2 fõs és egy 3 fõs szállást foglaltunk le, mindkettõt 40 EUR/nap-ért kaptuk (de a honlapon 50 van írva).
Mi is az Apollónnal mentünk tavaly,de mi kaptunk szállást pedig egyénileg utaztunk.
Lehetséges hogy ez már a múlté,és az idén csak buszos utakat árulnának?
Mondjuk az igaz hogy az irodának az a jó ha felülsz a buszra,de mi 2 hétre kaptunk apartmant azonnal,igaz jan.közepén foglaltuk.Viszont szerintem is jobb ha az ember veszi a fáradságot és ha teheti kihadja az irodát.
Üdv: Niki
Priviben írtam Neked, hogy másokat ne untassunk a számításainkkal.
De változatlanul csak azt javaslom, aki szállást keres a familyhotels.gr
címen mindenki talál igényének megfelelõen.
Mindenkinek jó Lefkadai nyaralást, ill. felkészülést.
Üdv!
Mindenki a nyugati partot emlegeti, az ottani strandokat. Méltánytalanul elfeledkeztek a Desimi-öbölrõl, ami Nidritõl délre, kb. 30 percre van bringával (lásd:fotó).
Szép napot!
Neked ebben igazad van; mentségünkre szolgáljon, hogy tényleg kismillió gyönyörú hely van Lefkádán, mindegyikrõl megemlékezni képtelenség.
De hol a fotó?