Mi fakultativval megyünk Hydràra az 34 euró!benne van még Spetses sziget is! 8.45-kor indul a hajó és kb.2óràs út lesz! Napflioba a buszjegy 1.60euro! Epidavroszra szintén hajókiràndulàs van szervezetten 32euró plusz kb.18euró a belépők!ebben az útban van Mukene és Nafplio is!
Tavaly több mint 3 ora volt oda es vissza is annyi. De a látvány szép és végig klassz az út
a hajó szép nagy. Én simán elmennék megint, Hydra is annyira kulonleges hely.
Mi lattunk delfineket, szerencsénk volt.
Az irodàban 2-2,5óràt mondtak,és a kapott tàjékoztatón is annyi van!remélem nem lesz több mert tavaly a Jón -tengeri kiràndulàs Pargàról 3óra volt és visszafelé nagyon unalmas volt!azt az utat nem csinàlnàm végig mégegyszer!nem érte meg az àràt!remélem ez jó lesz!Jobban örültünk volna ha van v.mi idegenvezetés is....de csak kaptunk egy kétoldalas tàjékoztatót Hydra és Sprtzez gyors történelmével aztàn annyi......
#2191082014-06-27 22:42:16 Válasz a #219104. hsz-ra
Ne aggódj, meg fogja érni, valóban, ahogy előttem is mondták, a sziget nagyon különleges hely, egyedi hangulata van. Spetsesen már nem sétáltunk annyit, inkább beültünk egy fagyizóba, és ott fürödtünk is, addigra már hőgutát kaptam. Nekem ott bevallom nem is hiányzott az idegenvezetés, bár a hajón beszélt valaki magyarul a szigetről, ha jól emlékszem. A visszafelé út pedig nagyon hamar eltelt, majd kivúgadt a szemem, úgy figyeltem a delfineket, hátha Ti láttok.
#2191272014-06-28 09:40:50 Válasz a #219099. hsz-ra
Messi, már este az ágyban esett le, hogy 9-12 az 3 óra, és nem 4! Jöttem is egyből javítani a dolgot.
Mi láttunk delfint, visszafelé, egy darabig a hajó mellett ugrándoztak, kellőképpen megélénkítve a már bambuló, hulla fáradt társaságot!
Mondjuk nem teljesen értem, hogy egy Jón szigeteki túra hogy lehet unalmas, persze hosszú és fárasztó, de unalmasnak nem mondanám azzal a látvánnyal ami volt ott útközben a szigetek között. Akinek az unalmas volt annak ez a hajóút is az lesz, én mindegyiknek minden percét élveztem igaz általában jó társasággal voltunk.
Hydra-n idegenvezetésre semmi szükség csak agyonvágná a dolgot ha mindig az idegenvezető után kéne menni, ott pont a szabad barangolás a jó. Tudtommal a szigeten nem is lehet saját Tolós idegenvezetőnek vezetni.
Így igaz, a hajóút bőven veri a 3 órát. Mi 2007-ben voltunk, de minden percét élveztük. Az idegenvezetés abszolút nem hiányzott a szigeten, amit tudtunk bejártunk, hangulatosak a fel-le menő szűk kis utcácskák. Spetses-en csak a kikötő környékét jártuk körbe és hűsöltünk az árnyékban. Elfáradtunk rendesen...és valamiért a visszafelé út mindig rövidebbnek tűnik
Sziasztok!a hajóút Hydràra 3óra volt és nagyon szép!!!voltak delfinek is odafelé!Spetzes annyira nem tetszett nekün!azt az időt amit ott töltöttünk jobb lett volna Hydràn tölteni!nagyon megérte az àràt a kiràndulàs!!!!ja visszatérve a Jón-tengeri kiràndulàsra most is aztmondom unalmas volt!nem vagyunk egyformàk!viszont ezt a Hydràs 3óràs utat is fel lehetne dobni a kapitànynak v.mi görög zenével,tànccal úgy mint Paraliàról a Skiathos-kiràndulàson!ott fergeteges hangulatot csinàlt a kapitàny!
A hajókiránduláshoz kapcsolódva a BBQ-s hajózás nagyon jó volt. A képeken is látszik, hogy jól éreztük magunkat. Szigetkerülős , strandolós , ebédelős és egy másik sziget felderítéses fürdés volt Nem volt hosszú idő és egy percig sem unatkoztunk. A kapitány "fogott" egy kis polipot és egy vödörbe tette. Lehetett simogatni már ha hagyta volna "magát". Egyből átment tapadósba és a kapitányné is csak lefejtegette a kezéről:)Persze visszaengedték a tengerbe A strandolás is nagyon jól esett még ernyőt is adott a kapitányné, hogy ne égjünk le nagyon. Ebédre szuvlakit kaptunk tzazikivel és sok zöldséggel. Finom fröccs volt hozzá meg üdítő. Mindenből lehetett repetázni is. A második sziget ahol megálltunk - a tetején egy kolostor szerűség volt, ahol tanítják a kispapokat. felmásztunk odáig és csodálatos kilátás nyílt a szigetekre Hazafelé még kaptunk az igazi görög narancsból is. Mézédes ! Nagyon szép nap volt. Délután 4-re értünk vissza a kikötőbe. Érdemes volt elmenni ide is! Mi nem jutottunk el Hydrára idő hiányában, de lehet hogy visszatérünk még jövőre is.
Sziasztok!Augusztus 23-30-ig megyünk Tolora,a Demos apartmanba.Az lenne a kérdésem,hogy a parton itt is az a dolog működike a napágyakkal mint Sartin?!Fogyasztunk valamit és egésznap ott lehetünk a napágyon az ernyő alatt?!Illetve ki milyen fakultatívot ajánl.
#2192202014-06-29 12:11:47 Válasz a #219212. hsz-ra
Szia Katus!
A nagy strandon fizetni kell az ágyért és az ernyőért, fix összeget (6-7 ero, ha jól emlékszem, de javitsatok ki ha nem igy lenne)a többi keskenyebb partnál nem tudom mi a helyzet, ott mi nem nagyon voltunk.
Igazából mindegyik fakultativ szuper a maga nemében, szóval majd válogatnotok kell, hogy Nektek mi a legfontosabb látnivaló. Ha először mentek akkor azért Athén, Epidaurosz-Mükéné, illetve a Hydrás hajótúra biztosan emlékezetes lenne. Nafplionba akár busszal is át tudtok menni, nagyon közel van, de oda is mindenképp érdemes átmenni. (és akkor a többit, Spárta, Olympia, stb túrát meg sem emlitettem - bár nem tudom azok mindig indulnak e, vagy létszámfüggők).
A Peloponnészoszon rengeteg a látnivaló (főként a történelmi helyszínek), majd eldöntitek, hogy hány napot szeretnétek kirándulni, és melyik élvez elsőbbséget.
Epidaurosz: