TGabcsi!
Hát akkor én mit szóljak,mi 66 nap múlva megyünk....
DTina!
Előre is jó utat és csodás nyaralást Nektek!
Nagyon szupi lenne, ha Pargáról is bejelentkeznél nekünk néha....
A napi takarítás Sarti után nekem is fura volt először, de a Christina házban tavaly nagyon igényesek voltak mindenre, tiszta és ragyogó volt az apartman. Szégyelltem összevizezni a csempét......
Az első három nap szállodában leszünk, ott van wifi lehetőség, ami megkönnyíti a dolgunkat, aztán átköltözünk a Villa Maria apartmanba, ott nem írták a lehetőséget, de gondolom csak van olyan kávézó/szórakozóhely, ahol megoldjuk majd.
Nagyon szépen köszönöm, már teljesen transzban vagyok,ilyenkor egy kicsit az adrenalin szintem megnő, egy csöppet ideges vagyok, de ha délután beülök majd a kocsiba, akkor ez lemegy belőlem és irány Parga.
Már háromszor átpakoltam az utazótáskát, mert még mindig soknak találom a ruhaneműt, habár inkább a lányomnak pakoltam több ruhát és az uramnak, magamnak alig. Úgyis többnyire bikiniben leszek.
Na most már beparáztam az áraktól, én el szeretnék menni a Meteorákhoz, a lányom még nem volt, szeretném, ha látná ő is. Remélem lesz csoport indítva. Kiváncsi leszek mennyi lesz koponyánként. Ja és saját autóval akarunk átmenni Korfura a kastélyba, remélem sikerülni fog.
Sarti már elmagyarosodott/szlovákosodott, mi sem tapasztaltunk egyebet, mint azt előttem már leírták.
Parga még nem elmagyarosodott/szlovákosodott (bár ami késik, csak lassan jön) hanem az angolokhoz, németekhez igazodott, kicsit kulturáltabb, talán ezért magasabbak az árak, és takarítanak gyakrabban.
Nálunk is mindennap takarított a tulaj, és mindent rendbe tett, törölközőt, ágyneműt cserélt, mint egy 4-5*-os hotelben, pedig "csak" apartmanház volt. Igaz, mi 50 EUR-t fizetünk mindezért naponta.
Azt gondolom, hogy örüljünk, hogy ilyen "úri" dolgunk lehet Pargán.
Erősen gondolkodom azon, hogy idén is Pargára megyünk anyukámmal kibővítve, csak ne lenne olyan hosszú a busz út.
Amilyen hullámos volt a tenger, lehet, nekünk is elkelt volna a biztosítás.
Nem tudom, mennyire volt ez normális (a szél meg a nagy hullámok), de elég sok utason meglátszott, kéznél voltak a hányós zacsik.
A Bakasból még egy másik szobában voltam, szintén földszint, jobbra a második, na az szép nagy volt, két szobával, tágasabb fürdővel. A többiről nem tudok nyilatkozni.
Ami viszont nem tetszett Pargán, hogy az utcai szemetesek délutánra teljesen tele voltak, így körülöttük is sok szemét volt. Ha már ilyen "magyarmenteskultúrált" helynek mondják, ezen még lenne mit javítani.
Hát, sajnos nekünk is letelt a nyaralás idő, hazajöttünk Pargáról.
Apollonnal voltunk, busszal, hétfőn délben indultunk, kedden helyi idő szerint 10:30-ra Pargán voltunk, a határokon nagyon simán átjutottuk.
Bakas apartman 1-es (vagy 14-es szoba, mindkét szám rajta van az ajtón), földszint, utcára néző terasszal, teljesen jó.
Itt is volt napi szemetes ürítés, fürdőszoba takarítás, csütörtökön még ágynemű csere is.
Tamásról, az idegenvezetőről már volt szó fentebb. Ő egyébként Parga előtt Korfun dolgozott, és a kisbuszos-Sissy kastélyos-speciális kirándulás az Ő egyéni szervezése, nem utazási irodás volt.
A magyar túristák inaktivitásáról pedig csak annyit, hogy a meghírdetett fakultatív kirándulások kicsit drágábbak voltak pl. a Sartin megszokottaktól, illetve sok kiránduláson nem volt magyar kísérő (ezt az előttünk lévő csoportban is sérelmezték).
A Paxos-Antipaxos kirándulást 25 Euróért hírdették, mi a kikötőben egyénileg fizettünk be az egyik hajóra 15 Euróért.
Egyébként Parga szép hely, jó hely.
Ha van kérdés, szívesen válaszolok én is, ha tudok.
Szia zolmesz!
Mi is a Bakas-ba megyünk majd augusztusban.
Arról érdeklődnék, hogy esetleg törölközőt kaptatok-e? Mert a tavalyi hozzászólásokban azt olvastam, hogy igen. De te nem írtad. A ti szobátok két ágyas volt?
Milyen volt a konyha felszereltsége? Milyen, és kb. hány darab főzőalkalmatosság (lábas, fazék) volt. Nem akarok nagy főzőcskét rendezni, de azért kis tésztafőzés, egy kis leves, ez-az, elő fog fordulni a két hét alatt.
Melyik hajóval voltatok 15 euróért? Hol állt meg a hajó?
Igen, törölköző volt. 2 ágyas szobánk volt, így 2 nagy törölköző meg 2 kicsi jár hozzá.
A konyhában is mindenből 2 db volt (pohár, kés, kanál, tányér, stb). Normál méretű bögre nem volt, csak kisebb, kétszerre ittam meg a kakaómat. Volt egy elektromos vízmelegítő a szekrény tetején, de azt nem használtuk, nem tudom, hogy jó volt-e. Volt egy kis vízmelegítő, amibe 1 pohárnyi víz fér bele egyszerre. Egy 2 lapos beépített rezsó is volt a konyhában. Azt hiszem, volt lábas is, levesnek, tésztának megfelelő.
Paxos-ra mi a Gaios Cruiser nevű hajóval mentünk, ez volt a 15 Eurós. A Captain Hook-ra egyébként last minute-ban volt 20 Euró a jegy.
Megálltunk Antipaxos-on egy kis öbölben, itt lehetett fürdeni egy kicsit, aztán mentünk Paxos-ra, szerintem a kék barlangokhoz, de a nagy szél meg hullámok miatt nem mentünk közel, majd kikötöttünk Gaios-on, itt volt kb. 2 óra szabadidő, aztán 15:00-kor indultunk vissza Pargára.
Az jó, akkor legalább ennyivel is kevesebb csomag lesz. A strandcuccok úgyis elég sok helyet foglalnak.
A bögre hiányt már valakinél olvastam, úgyhogy az már fel is van írva a listára, mert mi a kávét is nagy bögréből isszuk.
A teraszon tudtatok reggelizni, meg vacsizni? Úgy értem, hogy nem tűzött nagyon oda a nap ezekben az időszakokban? Tudok hülyeségeket kérdezni, ugye? De az a helyzet, hogy nem igazán bírom a tűző napot, nem túl jó a közérzetem tőle. Ezért is szoktam mindig napernyő alatt "napozni".
De a teraszon kajálás is egy élmény a nyári nyaralások alatt. Tudod, városi lány vagyok, terasz nélkül.
Mikor Asprovaltán voltunk, akkor is vettünk egy napernyőt direkt azért, hogy a teraszon lévő kerti asztalba dugjuk, és így tudtunk reggelizni a teraszon.
Amúgy nem vagyok ennyire problémás ám, mint amilyennek talán ebből látszom.
Erősen gondolkodom azon, hogy idén is Pargára megyünk anyukámmal kibővítve, csak ne lenne olyan hosszú a busz út.
Szia Cofffos!
Nem olyan szörnyen hosszú az az út!
Csak agyilag rá kell hangolnod magad! Nekem mindig a cél lebeg a szemem előtt, és ha ennek ez a kis kényelmetlenség, törődés az ára, ám legyen! Nekem ez is megéri!
Egyébként láttam az OBI-ban strandszékeket, amit mutattál, de képzeld, hogy nem mertem megvenni, mert rá volt írva a teherbíró képessége, és bizony én is határeset vagyok, a páromról meg nem is beszélve, aki egy szépen megtermett úriember.
De azért lehet, hogy legalább egyet azért veszek.
Szóval visszatérve a pargai nyaralásra, annyi szépet írtatok Pargáról, hogy te pontosan tudhatod, hogy biztosan megér egy kis zötykölődést!
Majd infózok mindenképp:)volt egy szoba,amit nagyon szidtak,mondtam az irodában,hogy azt nagyon nem szeretném,de azt mondták idén azt már nem adják ki....
Köszi Ancsika!
Ez megnyugtató, hogy az a szoba már nem kiadó. Akkor a többivel talán már nem lesz gond.
Örülök, hogy te is így gondolod a terasz kérdést.
Hááát...mi még csak-csak kibírnánk, tapasztalatunk van, hiszen volt már alkalmunk 24-36 órát utazni buszon, vonaton, kompon, akár több alkalommal átszállással tarkítva. A buszt azért mi sem szeretjük annyira. Ahogy öregszem, egyre morcosabb vagyok a kényelmetlenségek miatt, mint pl. bunkó utastársak, fájó lógó láb, szűk hely, alváshiány, stb. De pl. hálókocsiban a vonaton istenien tudok aludni.
Szóval inkább anyukám miatt aggódom, mert ő már nálam is idősebb, és neki aztán nem nagyon volt ilyesmiben része.
Bár strapabíró csaj, de hát soha nem lehet tudni...
pévi írta:
Cofffos írta:
Szia Cofffos!
Nem olyan szörnyen hosszú az az út!
Csak agyilag rá kell hangolnod magad! Nekem mindig a cél lebeg a szemem előtt, és ha ennek ez a kis kényelmetlenség, törődés az ára, ám legyen! Nekem ez is megéri!
Egyébként láttam az OBI-ban strandszékeket, amit mutattál, de képzeld, hogy nem mertem megvenni, mert rá volt írva a teherbíró képessége, és bizony én is határeset vagyok, a páromról meg nem is beszélve, aki egy szépen megtermett úriember.
De azért lehet, hogy legalább egyet azért veszek.
Szóval visszatérve a pargai nyaralásra, annyi szépet írtatok Pargáról, hogy te pontosan tudhatod, hogy biztosan megér egy kis zötykölődést!
Nem kérdezel hülyeségeket. Egy rosszul tájolt szoba, egy szűk terasz el tudja rontani a nyaralást. Tudom, hogy sokan nem tartják lényegesnek a szálláshelyet, hiszen csak aludni járnak oda, ám szerintem is fontos elem, hogy legyen szúnyogháló, a terasz legyen akkora, hogy legalább 2-en kényelmesen tudjunk ücsörögni, és legyen árnyékolása, hiszen ha a 40 fokban odatűző naptól ki sem teheted a lábad, akkor megette a fene. Arról nem beszélve, hogy a szobát is felmelegíti, és még ott sem tudsz nyugodtan lenni.
Az ágy is kényes kérdés. Ha rossz az ágy, nem tudsz rendesen pihenni. Márpedig nyaralás alatt az ember pihen(ne) vagy mi a szösz.
Sajnos volt alkalmunk megtapasztalni mindazt amit leírtam. Volt olyan apartmanunk, ami D-DNY fekvésű volt, és egy nyamvadt árnyékoló, napernyő sem volt a teraszon. Reggel még tudtunk kajálni, ha elég korán keltünk, de kb. de. 10-től odasütött a nap egészen naplementéig. Szúnyogháló sem volt, így éjjel a szúnyogokkal hadakoztunk (elektromos riasztó ellenére) Az ágy elfogadható volt, de a szomszédban több taverna volt, ahonnan hajnal 2-ig többféle zene és egyéb zaj hallatszott. Hajnal 6-kor viszont már az úton közlekedő kukás autó és egyéb "harci" járművek zaja ébresztett. Szóval nem voltunk valami kipihentek mikor 2 hét törődés után hazajöttünk.
De jó hír kedves Pargások, hogy a fent említett apartman nem Pargán van.
Mégegy titkot megosztok. Számomra teljesen mindegy milyen felszereltségű a szálláshely, mert alapdolgokat mindig csomagolok, mint pl. éles, mindenre jó kés, asztalterítő, papírtörlő, törölköző, mosogatószivacs, mosogatószer, konyharuha, papírtányér és poharak. Sót, olajat, szappant mindig a helyszínen veszünk. Így itthon is marad egy kis görög filing.
pévi írta:
Köszi zolmesz!
Az jó, akkor legalább ennyivel is kevesebb csomag lesz. A strandcuccok úgyis elég sok helyet foglalnak.
A bögre hiányt már valakinél olvastam, úgyhogy az már fel is van írva a listára, mert mi a kávét is nagy bögréből isszuk.
A teraszon tudtatok reggelizni, meg vacsizni? Úgy értem, hogy nem tűzött nagyon oda a nap ezekben az időszakokban? Tudok hülyeségeket kérdezni, ugye? De az a helyzet, hogy nem igazán bírom a tűző napot, nem túl jó a közérzetem tőle. Ezért is szoktam mindig napernyő alatt "napozni".
De a teraszon kajálás is egy élmény a nyári nyaralások alatt. Tudod, városi lány vagyok, terasz nélkül.
Mikor Asprovaltán voltunk, akkor is vettünk egy napernyőt direkt azért, hogy a teraszon lévő kerti asztalba dugjuk, és így tudtunk reggelizni a teraszon.
Amúgy nem vagyok ennyire problémás ám, mint amilyennek talán ebből látszom.
Idén utazunk Pargaba és talán van, aki már túl van az idei nyaralásán.
Tőlük kérdezném, hogy az Apollon, milyen buszokat indít oda? Emeletes vagy sima?
Köszi