#1458302010-07-25 21:38:43 Válasz a #145823. hsz-ra
Sarti vagy Parália októberben már hideg, Zakinthos necces, de kifoghatsz egy jó időszakot, Toló esetében a legnagyobb az esélyed a jó időre, de akkor már semmire sincs garancia.
Reggel 7 -kor jött egy sms-, hogy elkészült a párom jogsija, remélem holnapra meg is hozza a postás és holnap este azzal indulhatunk el!
1 nap alatt csak ideér Bp-ről Balassagyarmatra!!
#1458542010-07-26 08:05:07 Válasz a #145790. hsz-ra
Ha csak ebben az időpontban tudsz utazni, akkor én inkább a déli szigeteket javaslom. Bár októberben már ott sincs semmire sem garancia, ezért leginkább a szeptemberi dátumot tudnám javasolni. Akkor még viszont nagyon jó idő van lent. Az viszont igaz, hogy az esős napok száma az idő előrehaladtával növekszik. Még valami, ezekre a helyekre kicsit praktikusabb a repülős utakat keresni, bár autóval sem elérhetetlen célpontok...
Szeretném megkérdezni, hogy pl. októberben milyen időjárással és hangulattal találkozni Görögországban? Vannak ilyenkor is utazási időpontok, ezért kérdezem.
Azt nem írod, milyen pihenést, nyaralást(?) keresel. Én volt hogy fürödtem október 25-én Makrigialosznál És voltam strandon november elején Glyfádánál (Attika). Igaz én nem fürödtem, de volt nem egy ember, aki belemet a tengerbe. Viszont napozni frankón lehetett. Október tavaly például Athénban talán a leghűvösebb volt! Még decemberben is többször volt jó(bb) idő! Karácsonykor 25-27 fok!!! De ha kirándulás és az ország megismerése a cél, és nem fontos a strandolás, szerintem egy esernyővel és/vagy egy esőkabáttal bevállalható!
Bár sok turisztikai látványosság már zárva van ilyenkor. Igazi pihenés, vagy túrázás... városnézés... simán belefér bármikor.
üdv
kisbarátomnak aug 25én lejár az útlevele kérdésem, hogy szerintetek még kiengedik vele?
személyije még nincsen, mivel 13 éves, apukával fog utazni...
... kérdésem, hogy szerintetek még kiengedik vele? ...
Szerintem nem. Szabály, hogy a kiutazás dátumától számítottan 3 hónapig érvényes legyen az útiokmány. Viszont ha Románia-Bulgária vonalon mennek, akkor ugye nem kell útlevél. Ilyen esetben érdemes ráérdeklődni a dologra... talán a VPOP honlapján az információs email címet nézd meg.
#1459512010-07-26 16:17:53 Válasz a #145938. hsz-ra
Szia,
egyetlen egyszer sem kérték.
Igazából értelme sincs ennek a papírnak, mert ugyan nemzetközi a neve, de ennek ellenére mindent magyarul írnak bele! :DDDDD
Nagy igazság de ha időd engedi, olvasd el a kérdező teljes hozzászólását (van vagy másfél sor az egész), lesz benne olyan, hogy " személyi igazolvány még nincs, mert 13 éves..." valami cmr-féle meg csak kell, mert schengeni határt muszáj átlépni.
üdv
kisbarátomnak aug 25én lejár az útlevele kérdésem, hogy szerintetek még kiengedik vele?
személyije még nincsen, mivel 13 éves, apukával fog utazni...
Úgy tudom, hogy mindenképp igazolnia kell magát valamivel a 13 éves gyereknek. Tehát vagy érvényes személyi vagy érvényes útlevél kell (persze nem mindegy, hogy még meddig érvényes, de asszem 3 hónap).
Lehet neki személyit csináltatni, 14 alatt ingyenes.
De idézem:
"Amennyiben a 18 éven aluli magyar állampolgár rendelkezik személyi igazolvánnyal, annak birtokában utazhat az uniós, illetve az EGT-tagállamokba. A személyazonosító igazolvánnyal nem rendelkező kiskorú magyar állampolgárok továbbra is csak önálló, érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre."