Na szóval: rendben megérkeztünk 23 órás buszút után, migránsok egy szál sem, max a magyar közszolgálati médiában! Elsőnapunkon 3 évszak volt felhős délelőttel, napos délutánnal, szemerkélő esővel este. De meleg van, nekem késő este sem kellett pulcsi. Jó hír, hogy a Nikolaos boat Kastosban és Kalamosban is megáll a kirándulásán. Az első 2 esténken a Catamaránban isteni báránycsülköt és muszakát ettünk a Catamaránban és muszakát ill nyelvhalat a Symposium tavernában, előbbiben 1 l bort, utóbbiban browniet és kávét kaptunk grátis, mindkèt vacsi isteni ès bőséges volt! Ennyit mára
köszi a videót, ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a grckainfo.com-on (akik ezt a felvételt készítették) írják, hogy találkoztak egy férfivel, aki a parton ücsörgött és azt mondta, hogy gyalog jött le a partra a rongálódott lépcsőkön.
Ezután mentek el kocsival is megnézni az utat és akkor is többen mentek le gyalog, körülbelül 1.5km-t kell még gyalog megtenni a partig, miután kocsival nem lehet továbbmenni. Sajnos a part nem jött teljesen helyre, de van olyan szakasza, amin teljesen jól lehet strandolni. Ennek ellenére nem javasolják, hogy bárki gyalog nekiinduljon, habár kifejezett tiltás nincs, semmilyen táblával nem találkoztak.
Azt is írják, hogy hajók jelenleg még nem mennek Gialosra és Egremnire sem, de remények szerint (khm khm) június végétől ezek is beindulnak. Én július végén, mikor ott leszünk azért lemegyek gyalog és megnézem magamnak.
A tegnapi Kastos/Kalamos hajóút után ma PORTO Katziki, Egremni és Aghiofili volt hajóval. A lépcsőt nem találtam, pedig 1 km-t sétáltam a parton, de végignézni nem tudtam az egész szakaszt, mert 'porzani' kezdett a sziklafal, ezért gyorsan továbbállt a kapitány. Fő a biztonság! Az idő csodás volt, a többi beach a legszebb arcát mutatta. PORTO Katzikin a sziklaszirtre átvezető lépcső KO, kerítés és tiltás van rajta, konkrétan életveszélyes!
A tegnapi Kastos/Kalamos hajóút után ma PORTO Katziki, Egremni és Aghiofili volt hajóval. A lépcsőt nem találtam, pedig 1 km-t sétáltam a parton, de végignézni nem tudtam az egész szakaszt, mert 'porzani' kezdett a sziklafal, ezért gyorsan továbbállt a kapitány. Fő a biztonság! Az idő csodás volt, a többi beach a legszebb arcát mutatta. PORTO Katzikin a sziklaszirtre átvezető lépcső KO, kerítés és tiltás van rajta, konkrétan életveszélyes!