Sarti környékén nagyon sok látnivaló van és a változatos táj is igazán szép. Érdemes motort bérelni és azzal nagyokat lehet csavarogni Mi elmotoroztunk Neos Marmarasba amivel többek tiszteletét kivívtuk
Útközben be lehet ugrani Sikhiába egy frappéra és megcsodálni a banánfát Nem messze Porto Carrastól van egy borkészítő üzem, ahova szintén be lehet menni és körbe lesni, valamint lehet kóstolgatni és vásárolni fini itókát
Hazafelé beugrottunk Toroniba, ami egy nagyon kis hangulatos üdülőhely, szép homokos stranddal és pálmákkal. A Sartis beszámolómban több leírás is van a látnivalókról.
A kalózhajózást mindenkinek ajánlom! 28 EUR-ért egy nagyon szép emléket kap az ember. Kaja, pia, búvárkodás, esetleg delfinek
Úgyhogy én mindenkit arra ösztönzök, hogy motorra, vagy autóba és irány Sarti és környéke
Sziasztok!
Mi előszezonba megyünk május 9.-én indulunk Sartira. Lenne egy kérdésem, hogy quad bérlésére van -e lehetőség, mert mi is motorral terveztük bejárni a félszigetet , de óva intettek tőle, mivel én még sosem robogóztam párom meg kb 2-szer. Mondták, hogy kezdőként ne induljunk el motorral a lankás kavicsos utakon, inkább quadot béreljünk, mert netalántán történik velünk és a motorral valami akkor nagyon lehúznak akár 300-400 euróval mint motor javítási díj.
#1598182011-04-10 18:48:46 Válasz a #159815. hsz-ra
Igen ám, de a quadot nehezebb kormányozni...
Ha nincs gyakorlat, a quad is és a robogó is egyformán bizonytalan. Persze ettől még lehet bérelni, gyakorolgatni rajta, és ennek megfelelően választani meg a motoros kirándulásokat.
Pár éve az egyik apartmanszomszédék fogtak szegélykövet motorral, megsérült a kerék, úgy tolták vissza a tulajhoz. Nem volt elragadtatva ugyan, de nem fizettette ki velük. (talán biztosítva vannak a járgányok?)
#1598192011-04-10 19:12:35 Válasz a #159815. hsz-ra
A quadot valóban nagyon nehéz vezetni. Én kétszer béreltem quadot, de mindig izomlázam lett. Nagyon nehéz kormányozni, bizonytalan az úttartása, kényelmetlen és nem is olyan gyors, mint egy robogó. A robogót könnyebb vezetni és hamar meg lehet tanulni menni vele. Én sem tudok motorozni, ennek ellenére többször is béreltem motort Göröghonban. Sartin két motorkölcsönző van. Az egyik Sassos a másik nevére sajnos nem emléxem Én Sassostól béreltem robogót, de nem mondták, hogy bármi gond lenne, ha esetleg elperecelnénk. Nem is hallottam még, hogy bárkinek is fizetni kellett volna azért mert leamortizált valamilyen járművet. Biztos nem rázza a röhögés a kölcsönzőst, de ahogy elnéztem a motorkat, mindegyiken van kissebb-nagyobb sérülés, tehát benne van a boltban, hogy a túristák bizony megnézik a görög anyaföldet közelebbről is. Ha óvatosan megy az ember akkor nem lesz baj. Az autósok figyelnek, neki meg néznie kell, hogy ne legyen baj. A hegyi utakról annyit, hogy mi motorral elmentünk Neos Marmarasba, olyan utakon, ahol a kecskék szaladgáltak előttünk és nem lett semmi baj. Eygetlen egyszer voltam elesés közeli állapotban, amikor megláttunk egy gyönyörű tengeri öblöt és lementem az útról, hogy megnézzük és a kavicsos, murvás részen nem tudtam rendesen megállni, mert kicsúszott a kerekem. De szerencsére itt sem lett semmi baj a frászon kívül amit kaptunk...
Ha már a motorozásnál tartunk hány személy mehet egy robogón?
Mi is tervezzük a szigetet körbemotorozni, két gyerekkel, viszont ők még nem tudnak motorozni, így két motorral mennénk négyen.
#1598222011-04-10 19:59:16 Válasz a #159820. hsz-ra
Két személy mehet robogón, bár én láttam olyan családot ahol négyen voltak persze ők helybéliek voltak Két személlyel minden további nélkül lehet menni. A lényeg, hogy a gyerekekre is legyen bukósisak.
Én is Sartin robogóztam először, és úgy néz ki utoljára is. Természetesen zakóztunk is. Csak egy tanács, amit feltétlenül tartsatok be. Ha kezdő vagy csak olyan motrot válassz, amiről leér a lábad és le tudod tenni, ha meg kell állni.
Sancho is majdnem zakózott a robogóval emlékeim szerint!
Egyébként ha kezdő vagy tényleg érdemes kisebb robogót és egyszemélyel közlekedni!!!
Mondjuk ha van biztosításod (és mért ne lenne) akkor az ellátást megkapot maradéktalanul.De nem hiszem h a kellemes sartis élmények közé fogod sorolni.
Szóval csak Óvatosan!!!
#1598572011-04-11 18:10:07 Válasz a #159845. hsz-ra
Szeva Fate
Igen, az előző oldalon eldicsekedtem már vele, hogy amikor lementem az útról, a murván majdnem eldobtam a robogót... Szerencsére meg tudtunk állni, de a sírás kerülgetett
Egyre közeledik a május 9.-e és egyre több kérdés merül fel bennem A következő kérdésem az lenne, hogy esetleg van Sartin halpiac vagy olyan hely ahol halat, rákot, kagylót lehet venni nyersen. Esetleg halászoktól lehet -e beszerezni? Van valakinek ezzel kapcsolatban valami élménye?
#1598892011-04-12 08:28:39 Válasz a #159824. hsz-ra
Szia! Sartiban mi is robogóztunk tavaly a párommal, kb. 100km-t "nyomtunk le" egy nap. Nem gyakorlott motoros, közel 20 éve vezetett utoljára motort. Ezért nem száguldoztunk, bár egyébként se jellemző rá az "őrült hajtás", így aztán baleset nélkül, nagyon kellemes élményekkel telt a környék robogós felfedezése.
Szerintem normális tempóban, odafigyeléssel nektek is menni fog!