Sziasztok! Iden ujra Lefkadat, Nidrit valasztottuk. Az Akti apartmanba erkezunk junius 21-en. Ha esetleg valaki olvassa aki berelne autot, mi szivesen csatlakoznank es beszallnank a koltsegekbe. Udv: Roland, Niki
#2396382016-06-12 19:24:41 Válasz a #239607. hozzászólásra
Lefkada szebb szerintem, mint Thassos. Persze Thassos is gyönyörű, de Lefkadán a nyugati part és a tenger színe ... hmmm. Mi anno Perigialiban laktunk a Sunrise apartmanban, az csendes volt. Viszont ott nincs annyira gyalogosan közel a pékség. Nidrit nem tudom, mennyire zajos. Biztos ott is vannak csendesebb helyen apartmanok. Viszont a tengerpart a nyugati oldalon szebb. Agios Nikitas, Kalamitsi pl. remek kiindulópont lehet. Mi idén Kalamitsibe fogunk lakni. A tengerpart pár km, de autóval leszünk, nekünk nem gond ha nem lépek rögtön a tengerbe a szállóhelyről
Ha lehet én is inkább Kalamitsibe vagy Agios Nikitasba mennék. A gond az, hogy az utazási irodák (amiket én néztem) Nidriben biztosítanak szállást. Szállásokat találtam Kalamitsiben, a gond az, hogy Apollonos busszal mennénk, az meg gondolom nem áll meg, csak ahol a "saját" szállásaik vannak. Az Aeolus és az Apollon Travelen kívül tudtuk esetleg utazási irodát, ahol van busz+szállás Lefkádára?
Melcsi,szerintem úgy is csinálhatnátok,hogy mégy az Apollonnal Nidriig,és neten bérelsz kocsit.Időzítve a megérkezés napjára ,reggelre,és ott becuccoltok a kölcsönkocsiba és elmentek A.Nikitasba.Ami valóban nagyon jó kis hely,remek a partja is,én imádtam.Mondjuk egész hétre én nem szoktam bérelni,de ha első két nap,utolsó két nap kombóval béreltek,akkor meg lehet oldani...ja,a szállás magánszervezésben van itt..
Hát mivel kocsival semmiképp sem szeretnénk menni, így úgy látszik a nyugati part kilőve. Nidriről és Nikianáról mi a véleményetek? Mennyire zajos főszezonban? Melyiket ajánlanátok inkább és miért?
Sziasztok! Végülis két lehetőség adódott Perigiali Sun Rise apartman, illetve Nidri Gatsoulis. Ti melyiket ajánlanátok inkább? Perigialiban is található közért, pékség, ilyesmi? Motort bérelni gondolom csak Nidriben lehet.
#2397752016-06-18 08:56:37 Válasz a #239774. hozzászólásra
Perigialiban csendes helyen van az apartman, de elég messze van gyalogosan mindentől. Pár éve béreltem robogót, és reggel azzal szaladtunk el a pékségbe. Utána volt autónk. De a Nidri kp-i részéről szerintem 20-25 perc gyalogosan.
Nidri nem zajos.Annyi élet,amennyi ott van nappal,kell is.Estére pedig nem gond,ha zajlik...és ott a kikötői rész a sok jachttal...A Sun rise valóban nagyon messze van minden ember lakta dologtól...Én Nidrit javaslom,mert kérdezted.
Nidri nem zajos, viszont nagyon keskeny a partja, kavicsos, aminek 40 %-a cigarettacsikk, üvegtörmelék, söröskupak és egyéb szemét, a víz nem tiszta, nyilván a kikötő miatt, itt sem nagyon vannak élelmiszerboltok, legalábbis 3 éve még nem sűrűn voltak, nekünk egyszer elég volt. Lefkada amúgy szép, ha be tudjátok járni autóval. A buszközlekedés szerintem elég érdekesen működik.
Hát ezt szomorúan hallom. Persze motorral el lehet jutni bárhová, de azért bíztam benne, hogy Nidriben is szép a tengerpart, ha nem is annyira, mint a sziget nyugati részén.
A buszközlekedés szerintem elég érdekesen működik.
Jah. Menetrend alapján...
Egyébként a Nidri-Perigali kérdés: Sztem azért 20 perc séta nem veszedelem, meg minek minden sarokra szupermarket, úgysem oda akar járkálni az ember állandóan. Én nem szeretem a nyüzsgést, mégsem volt Nidrivel sem bajom, és éppen a partjáról sem tudok annyira rosszat mondani - bár az igaz, h mi nem feküdtünk ott egész napokat (hiszen nem azért mentünk).
Melcsi - azt senki nem fogja tudni helyetted eldönteni, h neked mi a jó. Én örültem, h anno nem a Sun Rise-t választottuk (de ez egy vélemény a sok közül, és mi éppen különösebben problémás emberek sem vagyunk ).
Igaz, a 20 perc nem annyira vészes önmagában véve. De ha mindennap baktatni kell oda vissza reggel majd 1 órát, csak azért, hogy friss kenyér legyen, akkor bizony a 3. napon én már szitkozódnék Ennek a résznek a tengerpartja pedig tényleg nem a legjobb. Itt a Sunrise-hoz közel eső part még elmegy sztem, igaz 3 éve majdnem elmenekültünk, mert konkrétan tőlünk pár méterre nem zavartatta magát egy párocska és szexeltek a vízben De ez más kategória és nyilván nem mindennapos! Amúgy a Sunrise jó kis apartman Pihenni ott lehetett éjszaka.
Nem kötekedésképpen,de úgy érzem,meg kell "védenem" Nidrit.Pont jó nyaralófalu.Pont van annyi supermarket,mint kell.Pékség is.Étterem meg annyi,hogy nem volt annyi esténk,mint ahányat ki akartunk próbálni.És nem volt koszos a part,amikor ott voltunk...Lefkada szenzációs,ha úgy döntesz,hogy választod(mert valóban neked kell dönteni!!!),ne menj el Perigialiig...
Miskolciutas, ez igaz. Mint nyaralófalu szerintem is jó Nidri! Nidri tengerpartján nem voltam, csak Perigiali partján. Tényleg sok étterem van, minden van ami kell. Szállóhely szempontjából sem tudom mizujs. Egy biztos, igazi tenger a nyugati parton várja a lefkadai nyaralókat