1 kempingtől kaptam ajánlatot, levélben küldtek prosit is, baromi jónak tűnik, de drága... 20eur a sátorhely, + valamennyi/fő, + valamennyi/áram, szóval úgy voltunk vele hogy egy 30-35 euros szállás komfortosabb, mint egy tényleg csak pár euroval olcsóbb kemping. szeretnénk majd kempingezni a manókkal, de valószínűleg nem Görögországban, mert ott nem éri meg szerintem. nekem gyerekkoromban hatalmas élmény volt a sátorozás, de mi csak belföldön voltunk anno.
még valami... mi eléggé a déli részén voltunk a Pelionnak (Plataniasban), ahol egy helyi lány azt mondta, jókor jöttünk, mert július közepétől augusztus végéig tömeg, zsúfoltság és kosz (!) van. nehéz elképzelni azon az idilli, csendes, nyugodt helyen, de azt mondta hogy bizony sokan jönnek athénból, volosból akár csak hosszúhétvégézni, akár többhetes nyaralásra is. szóval javaslatom a szeptember... a tenger nagyon fincsi lesz még akkor is, és a dinnyéről sem maradtok le, májustól szeptemberig mindenkor ettem már ott mézédest, ott valahogy nem lesz "lőrinces".
#1405362010-06-22 10:20:00 Válasz a #140528. hsz-ra
Nekem megjelennek
De már megnéztem őket "odaát" is
Áram nélkül 26-28 euróért láttam campet (megvagyunk anélkül, "nomádolunk"), bár ha van 35 eurért studio, akkor azt választanám, azt hiszem. Mondjuk a két utód nagyon be van zsongva a sátorra, vettünk egy profit, hát mindenáron fel akarják állítani a kertben 15 fok és jégeső mellett....
Lehet, hogy megosztjuk a 10 napot, 5 sátor, 5 szoba máshol, ha sikerül egy szeptemberi utazásra rábeszélnem Tamást, és lesz elfogadható árú szállás. Egyszer aug végén voltunk Kalamitsiben, és ahogy teltek a napok, valahogy egyre kevésbé volt jó a dinnye. Nem volt lőrinces, mégsem volt olyan finom. A végén már 0,08 Euróért adták kilóját (olyan 20 Ft volt akkor).
Platanias össz-vissz ennyi, itt szálltunk meg, zömmel itt is strandoltunk:
a strand alapvetően köves-kavicsos-homokos volt (foltokban volt ez is és az is), a plataniasi strandot a Mikrotól elválasztó részen (erdei ösvény vezet át, bő negyedórás út, vagy 10 km kocsival, körben) köves-sziklás:
#1405392010-06-22 10:21:05 Válasz a #140518. hsz-ra
Sziasztok!
Halaszer!
Camping, ha jól emlékszem, 5 db van a Pelionon. (Régebben a 90-es évek végéig volt egy Horeftóban is, de tavaly arra járva, azt láttuk, hgy nem működött. Pusztul és kihalt minden. "zene se szól...")
Kato gatzeaban van egymás mellett kettő: a Sikia és a Hellas. Tavaly barátaim voltak ott. Tetszett nekik mind a kettő, igényes és minden igényt kielégítőnek találták.
Plataniasban is van egy. (Talán Louissa a neve.) ezt nem láttam.
A közelben van egy Kastri nevű öböl, ott is van egy pici családi kemping. Ezt láttam, elég egyszerű, de működik.
van még egy Papa Neroban. Az elég jó, de nem annyira, mint a Sikia és a Hellas.
Az ár főidényben drágább, de egy 4 fős család árammal, stb. kijön kb 35 euróból. Tehát Miának igaza van az árakat illetően. De az is valószínű, hogy főidényben nem kapsz ennyiért apartmant...
Mia!
Örülök, hogy tetszett a félsziget, s hogy könnyen ment a szálláskeresés. Beszámolót írsz?
Esetleg érdemes lenne itt is röviden megosztani az érdeklődőkkel az ideutazás és a helyi kalandok tapasztalatait...
most 50-60 cent volt kilója a dinnyének, ami nem olcsó, viszont mézédes. itthon az auchanban jóval olcsóbb, de mondjuk olyan is.
sátor ügyben keresnélek privátban...
stúdió: 30 euroért 2t is találtam helyben, ha nem 20 órás lett volna az odaút, és nem lettem volna izzadt, nyűgös, fáradt (a gyerekekről nem is beszélve), simán lealkudhattam volna 5 eurot éjszakánként... szó nélkül belemennek ilyesmibe. béna voltam. :-I
Plataniasban is van kemping, igen, tárt kapuk voltak, de élet nem nagyon, kívülről nézve igényesnek tűnt, bent nem jártunk. a bejáratánál mindenféle zászlók lobogtak, és gyönyörű leanderek is pompáztak...
hosszabb beszámoló készül, kockásfüzetemben már késze, csak be kellene pötyögni.
A félsziget "belső" fele nekünk ránézésre sem tetszett annyira, mint a keleti és a déli elszigeteltebb, hegyesebb részek. az öböl felőli részen voltak szállodák, nekünk ez már önmagában kiábrándító, a nyugalmat, elszigeteltséget kerestük elsősorban.
a hegyes-szerpentines utakat nekünk szinte életveszélyesnek harangozták be. no aki már járt szerpentinen (akár itt mo-n, a bükkben, mecsekben, akár a peloponnészoszon pl), annak nem lesz túl vészes. jó, nincs szalagkorlát, de ez ott nem is nagyon szokás. tény, hogy lassabban lehet haladni, 50-60 km-es távok úgy 1,5 óra alatt teljesíthetőek, pedig nem vagyunk azok a nyugdíjas tempóban haladós család.
aki tervezni tudja a tankolást... volosban volt a legolcsóbb az üzemanyag, míg az autópályán és a félsziget végében 1,35-1,4 euro volt a gázolaj, volosban 1,25-1,3 között, tehát egy húzósabb telitanknál azért számíthat a dolog. annyit érdemes még tudni, hogy a félszigeten nem nagyon lehet kártyával fizetni a tankolást (éttermet viszont igen!), Lafkosban volt talán egy, ahol elfogadták a visát, de az meg egy drágább kút volt. benzin árát nem néztem, de gondolom arányaiban ugyanez a jellemző, a városban olcsóbb (millió kút van), a félsziget többi részén és az autópályán ritkábban vannak kutak és drágább.
most hirtelen ennyi jut eszembe, de kérdezzetek, válaszolok.
ja a tavernák... Plataniasban 3szor ettünk, 2szer a szomszéd tavernában (aki arra jár, megismeri, a kőház elég jellegzetes, nincs másik, közvetlen a mellette lévő háznak van tavernája), jobb volt mint a kis híd másik oldalára eső egyik taverna (mosolygós alacsony, idősebb bácsi + flegma csaj van ott). 2 főétel előétel-salátákkal, innivalóval, jattal együtt 25-30 euro volt, míg Trikeri "alatt", Ag.Kiriakiban ugyan halat ettünk, viszont vizet ittunk hozzá, 40 eurot hagytunk ott, ami azért valljuk be nem kevés. olyan szempontból nem sokallom, hogy istenifinom volt a kaja, a halakat ott pucolták előttünk, életemben olyan finomat talán még nem ettem, pedig megjártunk már pár tavernát. ajándék sütit, jégkrémet, dinnyét viszont mindenhol osztogattak.
Szia Mia!
Én is nagyon várom a beszámolódat és a képeket! nagyon foglalkoztat a Pelion. Tervben volt Peloponnészosz de nagyon messze van . Így jött ez a másik fantasztikus hely. Remélem hamarosan én is láthatom Írtad, hogy 20 óra volt az út. A gyerkőcök miatt volt ennyi? sokszor megáltatok? mert ahogy néztem a térképen, az utolsó 50-60 km a szerpentin. (ha jól néztem)
#1407252010-06-22 21:18:51 Válasz a #140629. hsz-ra
Na végre a számitógéphez jutottam én is.
Mia, láttam az albumod, a gyerkőcök szemmel láthotóan élvezték a nyaralást.
A tervezett két kirándulás ( hajón és vonaton) végül is kimaradtak?
Skiathosra a férjemnek sincs kedve menni, csak a vonattal.
Mondjuk itt Romániában már nem müködnek ezek a hegyi kisvonatok, szóval egyszer kipróbálnánk.
A hajókázásról lehet hogy végül is lemondok, mert arra is gondoltam, hogy ha a legnagyobb déli melegben kidobnak valami parton, ahol napernyőnk sincs...... alaposan leégek ami nekem nem túl ajánlatos , mert rengeteg az anyajegyem. Meg talán a gyereknek is fárasztó.
Végül is nem versenyfutás az egész, hanem a család érezze jól magát és mindenki egészségesen érkezzen haza.
Üdvözlet itthon, Mia, bár gondolom, inkább még maradtatok volna... Végtelenül szimpatikus, amit eddig írtál a helyről, egyszer ide nekünk is muszáj lesz elmenni!