Nagyonszép képek, köszönöm. Éppen ezt hiányoltam a másik albumodból, hogy nem sokat lehetett látni a sziget belsejébõl, növényzetbõl, ottaniakból...de ezek most nagyon jók!!!
Mit gondolsz, melyik a legkedvezõbb hónap idõjárásilag az utazásra?
A január és a február, amikor 28 C az átlaghõmérséklet és kb 68-78 mm esõ esik ill. junitól szeptemberig, amikor átlag 24-25 C van és kb.45-50mm esõ.
A leghidegebb hónap a júli. amikor átl.24 C-van.
Szóval sztem a jan-febr, a legjobb.
Az elsõ album inkább a víz alatti életrõl tevõdött fel, mert amikor én múlt évben hasonlót kerestem, még véletlenül sem találtam...
Mivel nagyjából egy légvonalban fekszik Mauritiusszal, gondoltam, hogy az idõjárás is hasonlóképp alakulhat...
Ti hogyan repültetek? Ha magánszervezésben csinálnám, a KLM kínálj a legkedvezõbb árú jegyeket, de akkor nairobiban át kell szállni valami helybéli propelleres rémsége.
Ha mennénk, akkor vagy közvetlen repülnék a Condorral (de az elég drága most), vagy a Kilimandzsáró reptérre repülnék és onnan tovább (nem tudom, mivel). Egészen beleszerettem a szigetbe a képeid alapján. Már egy éve felkeltette az érdeklõdésem és még akor megrendeltem neten egy magyar útikönyvet: Észak-Tanzánia és Zanzibár címmel. Tegnap átlapoztam és olvasgattam benne....
Mi Malév charterrel mentünk, a jegyet az Aerovivánál vettük (õk szerveztek kenyai szafarival egybekötött Zanzibári nyaralást is). A repülõgép a Bp.-Aswan (itt kb. másfél órát vártunk,kiszállni nem lehetett)-Kilimanjaro (itt kiszálltak akik szafarira mentek, mi pedig megint vártunk másfél órát, de elhagyhattuk a gépet)-Zanzibar útvonalon haladt.
Nem is gondoltam volna, hogy Malév charter repít oda. Azért ilyen sok pihenõvel elég hosszúra húzódik az út. Még meglátjuk, mi lesz. Még Kuba és Dominikai Köztársaság van gondolkódóban, illetve a Mauritius-Reunion kombináció.
Nem volt vészes, ha jól emlékszem 13 óra. Nem voltak túl sokan a gépen, 2-en ültünk 3 helyen. Miután este 9-kor indultunk én elég sokat aludtam...
Kubát múlt évben én is nézegettem, de nekem az jött le, hogy egyénileg nem túl biztonságos...mikor is volt, hogy befogadtunk néhány kubai menekültet? Lehet, hogy már változott azóta a helyzet...
A Dominikai Közt. sztem is nagyon jó uticél, nekem az északi részen lévõ Samana fszg. tetszik a legjobban. Jan. közepén beúsznak a hosszúszárnyú bálnák az öbölbe. Viszonylag jó áron találtam szállást is, már majdnem megvettük a jegyet, de pont akkor tarolta végig a hurrikán a szigetet...
Mauritius nagyon szép, de nekem meg mindíg túl "kultúrált". Meghagyom nyugdíjas koromra...
Valamelyik hozzászólásodban említetted Fr. Polinéziát, tényleg csúcs az a hely, de nekem a repülõjegy nagyon durva összegre jött ki, Te mit találtál ?
Azt hiszem, nem mondtam neked, hogy én Németországban élek. Ennek az az elõnye, hogy sokkal nagyobb választék van utakban és légitársaságokban is, ennek folytán lentebb vannak az árak. Így pl. A Dom. Közt. a legolcsóbb távoli utak között van, egy görögországi út árával egyenlõ cirka. Párom már volt ott, mielõtt ismertük volna egyást, de mivel a sziget elég nagy...sõt hatalmas, most mehetnénk máshova, hogy õ is újat lásson ott. Neki nagyon tetszett és veszélyes dolog nem volt ott. Jó, ez már kb. 9-10 évvel ezelõtt volt.
Kubába egy ismerõs házaspár jár rendszeresen és a képeik alapján tetszett meg. Gondoltam, ez az egyik olyan ország, ahova elmehetek és a magasabb kulturájúak közé sorolhatom, anélkül, hogy ott bármitõl is félnem kellene. Árban szintén nagyon kedvezõ nálunk.
Mauritiusra csak rá tudlak beszélni, nem olyan modern, mint amilyennek gondolod.
Fanc. Polinézi csak álom marad. Most voltak ismerõsök a Fiji-szigeteken, nem olyan sok pénzért, mint az ember gondolná, hogy ez kerül. Fr. Pol.-val kapcoslatosan eddig még csak borzalmas árakat találtam, két hetes kombi út, ahol 3-4-5 szigeten vagy 8.000 Euro repjeggyel. A repülés is nagyon hosszú. Szóval szerintem nálunk ez csak álom marad, de szerintem olyan exotikumot,amit ott várok el, megadhat Zanzibár is, éppen ezért fogtál most meg vele.
Minden esetre ezeknél a helyeknél egytõl-egyig fennáll egy trópusi ciklon veszélye. Mi Mauritiuson csak egy enyhe fokozatot éltünk meg, 120 km/h-s széllel, ez még szinte ártalmatlan, ahhoz képest, hogy ugyanakkor ez Reunionon már 200-zal pusztított. Ott már azt hiszem halálfélelmem lett volna. Ilyen események el tudják venni az ember kedvét egy életre az exotikus utaktól. Nekem Mauritius volt az elsõ és az is lehet, hogy utolsó. Mi minden helyen elõbb a veszélyforrásokat mérjük fel és ha azokat valóban számunkra veszélyesnek ítéljük meg, akkor inkább nem utazunk. Féltjük a kis életünket.
A Seychelle-ken is gondolkozunk, arról elolvastam az index több, mint 100 oldalas fórumát és rengeteg infót szedtem össze arról, ki hogyan csinálta saját szervezésben. Él ott egy magyar is, aki sok mindenben segít. De ott a természeti látnivalókon kívül mást nem kapnék.
Seychelles és La Digue nekem nagyon bejönne, de mi csak jan. eleje tájékán tudnánk utazni és ott akkor nem túl jó az idõ. "Szigetlakó"ról én is olvastam, nem semmi figura lehet...
Fr. Polinéziával kapcs. megnyugodtam, (valahonnan lejött már, hogy No.-ban élsz) nálatok sincsenek ezen a téren lényegesen olcsóbb ajánlatok. (csak hát reménykedtem...) Erre az útra még gyûjtenem kell egy kicsit...
A Dominikai. Közt. marad nálam egyenlõre az elérhetõ uticélok között, elvileg jan. már nem esik bele a hurrikánszezonba. Múlt télen bécsi indulással a Condornak (ha jól emlékszem) elég jó árú jegyei voltak...
Thaiföld estelg. De én valahoyg nagyon félek tõle. Nem tudom, miért. Aki eddig ott járt, rosszat nem mondott. De én kettesben nem vágok bele egy körutazásba. Egyik barátnõmék szeretnének egyszer menni, magán szervezéses kötuzatásban. Akkor elmennénk négyesben.
Hiába lennék nagy utazó, kedves Döme, annál sokkal beszaribb ember vagyok. Vagyis, sok helyre nem megyek el, ahova vágyakozom, mert félek tõle. Így nem fogom látni sosem a piramisokat sem, mert Egyiptomtól még a párom is fél. Ez van, túl gyávák vagyunk a nagy kalandokhoz.
Ja, Dom. Közt. kijönne két hét 800-ból, last minute néha még ettõl sokkal olcsóbban is van, de én azt nem szeretem, ha megszabják nekem, ilyen helyen lakjak, mikor utazzak...
Szóval nálunk is Dom. Közt. a legvalószínûbb illetve most Zanzibárral nagyon játszom, de egyelõre nem láttam semmi kedvezõ ajánlatot. Addig míg nincs bennünk egy biztos idõpont, hogy mikor mennénk, nem is érdemes keresgélni.
A beszabályzott idõpontokról és szálláshelyekrõl úgy látszik hasonló a véleményünk. Szeretek saját magam dönteni, végignézni a lehetõségeket, mérlegelni. Zanzibár lehet, hogy közel annyiba került így, mintha az irodás klubszállók vmelyikében laktunk volna, viszont sztem az élmény összehasonlíthatatlanul egyedibb volt.
Én utáloma szállodákat, mert bensõségre, magányra vágyom a nyaraláskor és nem arra, hogy egy nagy teremben kelljen együtt kajálnom sok másik, viselkedési problémákkal küzdõ emberrel. A minimum nálunk, hogy apartmannak kell lennie és egy nagy zöld kerben, távolabb a többi létesítménytõl Ez sokszor elég nehézséget okoz, már eleve Görögországban is, mert a katalógusok a szállodákat kínálják, fõleg ilyen exotikus helyeken all inclisive-val, amit magamnak el sem tudok képzelni. A neten meg eddig még nem nagyon foglaltunk szállást. A repülõt szoktuk máskor is neten, de a szállást eddig katalógusokból kerestük ki. Egyénileg még csak ritkán utaztunk.
én sem vagyok az a "szállodás" típus. Eddig még csak Görögországba és Zanzibárba foglaltam a neten. Idáig minden nagyon korrekt volt, bár igyekeztem több oldalon is utánanézni a kiválasztott helynek. Remélem az idén sem fogok pórul járni ! Zanzibár az elsõ egzotikus utazásunk volt, talán ezért is hagyott elég mély nyomokat bennem...