Nekem egész Barcelóna nagyon tetszett, de a csúcs a szökőkút és a Güell park volt számomra. Nagyon szeretnék még visszamenni, mert sajnos nem tudtam mindent megnézni amit szerettem volna, olyan sok a látnivaló.
Egy kicsit elterelem a szót Barcelonáról és csempészek be némi Andalúziát, ha nem baj... Mostanában ilyesmiről álmodozom, és már alig várom az indulást...
Spanyolország ez a része engem is nagyon érdekel, mert gyönyörű! Sajnos az anyagi lehetőségeim nem teszik lehetővé, hogy el is jussak ide, pedig nagyon jó lenne.
Bizony gyönyörű, engem is érdekel!!! De ez szinte csak egy nagy autós körutazás keretében oldható meg, amit azért alaposan meg kell szervezni...és sokba is kerül, ahogy Valcsi is írja.
Hát ez most részünkről nem lesz agyonszervezett, ráadásul a barátainkhoz is alkalmazkodni kell, mert többen megyünk, szóval nem csak az számít, hogy mi mit szeretnénk látni. Bár én küldtem nekik egy programtervet arról, amit én semmiképpen sem szeretnék kihagyni, de nem mondhatom, hogy rögtön és egyöntetűen elfogadásra talált, inkább csak annyit jegyeztek meg, hogy kissé ambíciózus a terv - azaz nem biztos, hogy bele fog férni az időbe.
Pedig nincsenek benne nagy extrák, Granada, Sevilla és Cordoba egy-egy nap, Ronda és környéke még egy nap, fehér falvak még egy nap, és asszem, egy üres napot hagytam nekik is... Merthogy 6 teljes napunk lesz, leszámítva az oda- és visszautat. Az egyik közbevetés az volt, hogy ugye szilveszter és újév is lesz, tehát azokon a napokon nem valószínű, hogy sok minden nyitva van, de szerintem ez nem lehet gond, mert szilveszter napján sztem normális munkanap van mindenhol, legalábbis nyitvatartás szempontjából, 1-jén meg lehet mondjuk a falvakba menni, ott nem kell semminek sem nyitva lennie.
Ami kicsit gáz, hogy elég messze lesz tőlünk a három város, tehát elég sokat kell autózni odáig (180-200 km), sztem a többiek (is) ettől tartanak. De én úgy gondolom, hogyha Granadáig kibírjuk, akkor Cordobáig és Sevilláig is ugyanúgy ki lehet bírni, bár nyilván nem lesznek rövid napok. (Valahol Marbella környékén lesz a szállásunk.) Felmerült még Gibraltár is, de én így a képek és a leírások alapján annyira nem vagyok lenyűgözve tőle, így arról különösebb szívfájdalom nélkül le tudnék mondani róla. Andalúziában inkább Andalúziára vagyok kíváncsi...
Azt, hogy végülis hol voltunk, majd leírom, ha már visszajöttünk, egyelőre egyedül Granada biztos, mert az Alhambrába már megvan a jegyünk.
Ár: sztem nem lehet annyira drága, a wizznek van Madridba jó árú repjegye! Onnan pedig már le lehet menni kocsival (kb. 500 km), mi is úgy fogunk menni, így a Madrid-Malaga repjegyet meg lehet úszni.
Haspók, itt van egy külön (más országokról szóló) beszámolós rész, remélem írsz róla, olyan jót, mint Krétáról, én nagyon örülnék, mert élvezet volt olvasni és most egy sokkal ritkábban látogatott területről írnál. Izgatottan várom az élménybeszámolód!!!