Sziasztok!
Holnap délután indulunk Görögországba. Friss infókat szeretnék kérni a kint lévőktől, és fórumosoktól!
Kérdésem, van-e már kint és a mac. határon üzemanyag? Hallottam, hogy már a határon is sorbaállás van, mert odajárnak a görögök tankolni.
Így hogy induljunk holnap útnak Sartira. : (
Irok egy par sort, hogy figyelmeztesselek benneteket.
Itt vagyunk Pargan kedd ota, es nincs benzin. Felig volt a tankunk mire ideertunk a mac. hatartol. Tegnap rafutasos alapon tudtunk tankolni, igy ma a lefkadai programot be tudtuk iktatni. Viszont most ismet sakkozunk a literekkel, hogy vajon meg merre tudunk menni. Vegul is nem azert jon el az ember ilyen messzire, hogy a parton homokozzon egesz heten, mert nem tud kimozdulni innen.
Ugyhogy mindenkit figyelmeztetni akarok, hogy jol gondolja meg, hogy elindul e ide. Nem biztos, hogy megeri ezt a stresszt. Mi biztos, hogz mostanaban nem jovunk ebbe a redves orszagba. Pedig nagyon szeretjuk.
Lefkadatol az osszes benzinkutnal megalltunk, kb 20 db volt, de nem kaptunk benzint, 1-et kiveve. De ez volt ay utolso benzinkut.
Akik idaig mindig azzal dicsekedtek, hogy ide siman lejonnek 1 tank uzemanyaggal, azoknak vissza is kell jutniuk.
Itt sok magyarral beszelgettunk akik kocsival jottek, de meg nem tudjak, hogy eljutnak-e a Mac. hatarig.
Ezt csak azert irtam, hogz mindenki gondolja meg, hogz utnak indul-e.
A fak. programok hajoi sem indulnak mindig, mert nincs uzemanyag.
Az utazasi irodak is tudom, hogz olvassak a forumot, es azt a tanacsot kaptuk a tel. idegenvezetotol, hogy menjunk haza repulovel. Ennel hulyebbet mar tanacsolni sem tudott volna, mert valahogy a repterre is el kell jutni, a kocsit meg hagyjuk itt. Esz az van.....
Csocsesz, ha tudsz hozzal magaddal benzint, kb 10 litert, a Mac. hataron feltetlenul tankolj, ha kapsz benzint, mert mar ott is fogytan van, azt olvastuk.
#1465882010-07-29 20:38:33 Válasz a #146586. hsz-ra
Heló Renault!
Holnap ebéd után indulunk Stavrosba, még ha ........gyerekek is esnek az égből.Először megyek tengerpartra nyaralni semmi pénzért nem hagynám ki.Ha kell nitrohigítót öntök a tankba azzal is elmegyek.Remélem, hogy észhez térnek és helyre áll a rend Zeusz fiainál.
Nektek kitartás, pihenjetek és ne idegeskedj inkább igyál meg egy üveg ouzot attól ellazulsz egy kicsit.Ha kell hozok itthonról egy kis törköly páleszt.
A kalliope apartmanban nincs tévé sehol sem, igy semmilyen informácionk nem volt arrol hogy mi történik az országban, mégha nem is értjük a görög nyelvet ki tudnánk következtetni hogy baj van. Kedden ugy indultunk haza hogy minden okés,csak épp sehol sem adtak benzint, nem is tudtuk hogy sztrájk van, senki sem mondta. Szerencsénkre a kirándulások alkalmával mindig teletankoltam a kocsit ahol volt 1,50 alatt benzin, ezért nekünk böven elég volt macedoniáig. De akik nem igy tettek és akár egy nappal is késöbb indultak haza, azok most hol lehetnek?
Eddig a hozzászólásokat olvasva nem sok jót láttam. Sajnos nekünk holnap indulni kell hisz az egész évben megspórolt pénzünket ebbe a nyaralásba tettük l! Na majd lesz valahogy
Kértem hivatalos információt a Külügyminisztériumtól a kialakult Görög sztrájk helyzetre vonatkozóan.Ha megkapom a választ azonnal közzéteszem a fórumban(ha még itthon leszek).
#1465962010-07-29 21:01:59 Válasz a #146579. hsz-ra
Gégé!Tudom már írtál mikor tavasszal hazaértél,de nem találom.Légyszi írj árakat mire lehet számítani ha ki tudunk menni.A család nagyon vaccillál mi legyen ha nem rendeződik a helyzet az utazási irodát meg elfejtettem kérdezni: Ilyenkor MI VAN? Köszi Fogtündér