Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 7591
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Morzsi

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146827 Üzenet linkje2010-07-31 18:04:39  Válasz a #146815. hsz-ra

Lazek, de megnyugtattál...... nagy kő leesett..... mi hajnalban indulunk nyaralni, itt ülök az internet előtt, bőrönd félig bepakolva, nem tudtam, hogy folytassam-e... na de most folytatom.
Remélem lejutunk Pelloponészoszig icon_biggrin.gif

# 7592
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146828 Üzenet linkje2010-07-31 18:09:30 

# 7593
Ágni

Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146832 Üzenet linkje2010-07-31 18:50:49  Benzin

Sziasztok!
Bocsánat, hogy nem tudok gyakrabban írni és értesíteni benneteket a történésekről, de egyrészt keveset vagyok gép előtt, másrészt nincs miről igazán írni, mert a tegnapi beírásom után minden a vártnak megfelelően halad...

A mai helyzet a tegnapinak a logikus folytatása. Katonai tartálykocsik töltik fel stratégiai pontokan a kútakat, ezért a repülőterek, kikötők, kórházak, katonai és politikai központok körül minden működőképes. Valószínűleg a sztráda és a főbb útak mentén sincs gond, ahogy Lazek beírásából is kiderült. Azért vannak fennakadások, pl. az Alkioni komp Szalonikiből ma nem indult a Szporádokra.

Gondok vannak még mindig az úgymond nem fontos területekkel, ilyen Évia is. Ma a mellettünk lévő kútnál nem volt egy csepp üzemanyag sem, de azért amennyire tudom, senki nincs anélkül, mert hol ezt hol azt a kútat töltötték a napokban és így bár sor árán, de az emberek tankoltak.

Bitang, jó a kérdésed, de semmit nem lehet megoldani seperc fél nap alatt. Egy engedély kiadása előzetes ellenőrzéseket kíván, úgyhogy még akkor sem lenne kivitelezhető ha már "megnyílt" volna a mesterség, vagyis már folyamatban lennének a kérvények elbírálásai.
Összesen 30.000 engedély forog most közkézen Go-ban 1971 óta, vannak olyan teherautótulajdonosok akiknek egy van, de vannak nagyobb "földesurak", akiknek több mint 20 engedély van a kezükben, becsületes vagyon. A monopóliumhelyzet egyik következménye volt eddig a rettenetesen drága szállítási árak, melyeknek egyenes következménye volt a fogyasztási cikkek magas ára. Míg idegen szállítókkal pl. Kínából 1.200 euróért lehetett egy konténert Athénba szállíttatni, addig az Athén-Szaloniki szállítás egy görög szállítóval 800 !! euróba kerül! Ezen akar a kormány most mindenáron változtatni.
A 30.000 katonai behívót hétfőre mind vagy kézhez adják vagy a lakások falaira ragasztják és keddtől megkezdődik a helyi rendőrségek segítségével az ellenőrzés, ki tett eleget a munkába állásról szóló katonai parancsnak. Azok az engedéllyel bíró teherkocsitulajok, akik nem mozgatják autóikat aztán bírósági végzéssel és büntetéssel kell szembenézzenek.

Ma még volt egy kisebb balhé a fő olajfinomító körül Elefszinában (Athén mellett Korinthoszi irányban), de lassan, nagyon lassan be fog indulni a normális körforgás az egész országban.

Mi itt Évián utolsók leszünk, de ez van. A magyarok mind rendben, üzemanyaggal ellátva és a ma érkezők is épségben itt vannak. Sőt egy tegnapi Limni-beli interjú ma nagy gyorsan be is került este 7-kor az ALPHA TV híradójába, ebben 2 itt nyaraló magyar család is szerepel:)
Köszönöm nekik itt is a részvételt!icon_smile.gif)

# 7594
Balazsh

Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146833 Üzenet linkje2010-07-31 18:52:43 

mirmur írta:
Sziasztok!

Kefalóniára igyekszünk a jövő héten. Szeretnék segítséget kérni, amikor Lefkadára átmegyünk a hídon melyik utat kell választanunk, hogy Vasilikibe érjünk? Esetleg ki van táblázva, nem tudom eltéveszteni? Köszönöm előre is.

Mi Lefkada keleti partján (szárazföld felölin) mentünk le.
Egyébként ki van táblázva. De az iGO nem pont arra vezetett, mint a tábla.....

# 7595
Süni

Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146834 Üzenet linkje2010-07-31 18:57:10  Válasz a #146826. hsz-ra Előzmény #146826

Szia Mirmur !

A hídon átmentek, szemben találjátok a kikötőt. A kikötőnél közvetlenül balra, Nidri felé menjetek, kb. 18 km-re van Nidri, Nidritől pedig 20 km-re Vassiliki.

üdv. süni

# 7596
AgniTolo

Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146837 Üzenet linkje2010-07-31 19:27:25  Válasz a #146827. hsz-ra Előzmény #146827

Itt a Peloponneszoszon is egyre tobb kuton van megint uzemanyag, autos utasaink es a busz is rendben megerkezett, es mindenki akinek ma kellett hazamenni, rendben elindult, tudtak tankolni indulas elott is es biztosan ut kozben is, mert senki nem hivott , hogy problema lenne.
# 7597
Ágni

Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146838 Üzenet linkje2010-07-31 19:30:01  Utazás Go-ban+benzin

Bemásolom egy már hazaért vendégünk írását (én is most tudtam meg, hogy Go-ban ragadt 2 nappal tovább).

Na,megvolt a nagy görög körutunk amelynek a második állomását neked köszönhetjük.Az Evia szigeti Hotel Philoxenia és benne ez a fantasztikusan nagy és légkondicionált apartman pazar volt a reggelivel együtt. Onnan továbbindultunk a nyaralás megkoronázásaként a Meteorákhoz.Ott becheckoltunk egy kempingbe,hogy onnan majd reggel hazaindulunk. A görög élményeinket kissé beárnyékolta a benzinszállítók sztrájkja,úgyhogy még plusz két nap kényszerpihenő düh és harag vegyült a szép élmények közémire nagy nehezen hozzájutottunk 30 liter benzinhez amivel már elértük Macedóniát. Ezt leszámítva minden jó volt, amit 2 hét alatt meg lehet nézni Görögben azt mi megnéztük. Háztól házig 5410 km !! -t tettünk meg! A görög emberek mindenütt rendkívül kedvesek voltak az éttermi és és bolti árak nem vészesek, a benzin viszont csillagászati.A kemping vezetője fél napot azzal töltött hogy benzint szerezzen nekünk, sajnos neki sem sikerült de végül tőle kaptunk fülest ,hogy lesz üzemanyag délután valamelyik csöpp kis benzinkúton.
Nagyon köszönünk neked is mindent, bátran ajánlunk minden ismerősünknek!!!!
További jó munkát ,jó egészségett és sok-sok elégedett turistát kívánunk, sokkal többet mint az idén!!!

KÖSZÖNJÜK!!!!!
H.Gy.

A nevét nem írom ki, ha valaki valamit kérdezni szeretne tőle priviben megadhatom az elérhetőségeit.

Jó útat mindenkinek tovbábbra is és bőséges benzináldást!icon_smile.gif

# 7598
Nickyh

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146839 Üzenet linkje2010-07-31 19:31:45  Válasz a #146832. hsz-ra Előzmény #146832

Szia!

Arról kérdeznélek, hogy felétek mi a tapasztalat ellátás tekintetében?
Mennyire nyomja rá a benzinválság a hatását pld. az élelmiszerboltokra?
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nagyobb diszkontok pld. LIDL kezdenek kiürülni. Zöldség, hús, felvágott, tojás semmi.
A kisebb boltok, üzletek közül néhány bezárt, amelyik nyitva van ott bőséges a választék. Csak ezek drágább, "idegenforgalomra jobban ráállt" magánboltok.

# 7599
Ágni

Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146842 Üzenet linkje2010-07-31 19:56:19  Válasz a #146839. hsz-ra Előzmény #146839

Szia,
ez a topic nem erről szól, de off topicban gyorsan: persze, hogy nincsenek rendesen ellátva a nagy boltok, 5 napja tart a sztrájk. Jövő héten azonban minden lassan a megszokott kerékvágásba lendül, addig pedig érdemes helyi termelőktől venni, már aki hozzájut ezekhez, dehát majdnem mindenhol vannak mozgó árusok.

# 7600
Farkas64

Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146844 Üzenet linkje2010-07-31 19:59:32 

Sziasztok!
Belgrádban hídfelújítás megkezdődöt, tegnap délután 4-kor voltam ott óriási dugó. 10 perce kaptam friss híreket Pargából Renault jóvoltából.Benzin a mai napig nincs 4 kúton próbálkoztak nem kaptak, sőt ahol eddig sikerült Preveza környékén most az árakat is emelték. 1.64 euró feletti ami hétfőn még 1.5 körül volt. Mikor én tankoltam 95-ös benzint már akkor is csak a 3.kúton kaptam. Ez hétfőn történt. Szerb vámosok nem ideges emberek,de én az lettem. icon_evil.gif

"Valóban a Lidl üzletek Lefkadán ürülnek. Renault most vett kenyeret 70dkg-3.2 euró"

# 7601
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146854 Üzenet linkje2010-07-31 21:52:59 

Macedóniában kb. 01-04-ig voltunk és nagyon sok kutat láttunk nyitva, többen is tankoltak. Tehát 0-24 között akad bőven nyitva tartó.
# 7602
Csz75

Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146869 Üzenet linkje2010-08-01 10:13:36 

BBC a görög üzemanyag helyzetről:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-10822911

# 7603
Mirmur

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146875 Üzenet linkje2010-08-01 10:43:07 

Kefalónia a cél, de a helyzet nagyon komoly, nem csak a hírek felfújásáról van szó. Annak aki ott vesztegel a 40 fokban az út szélén annak igen nagyon komoly. Jó lenne ha marcsigrand adna valami hírt a helyszínről, mert többen is vagyunk úgy hogy el sem indulunk a bizonytalanságba.
Az idegenvezetők adnak felvilágosítást a helyszínről, nem csak a jót kell hangoztatni, meg hogy ne aggódjunk....., a rossz hír is fontos lehet. Igen aggódunk!!!

# 7604
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146878 Üzenet linkje2010-08-01 11:08:27 

Űdv Korfuról. Ma hajnali egyre kiértünk . Mindenűt volt üzemanyag. Rengetegen voltak az utakon. A szerb fizetőkapuknál volt hogy 7km-es sor állt a határokon aránylag gyorsan átjutottunk Szerencsére a törökök elmentek nis-nél Bulgária fele Nem mertek Gevgeliának jönni. Görögöknél sietni kellett hogy elérjük az esti 11órás kompot, necces volt de sikerült. Végig 160-170 görög oldalon. Na ezért majd kapok.Rendőrt sehol sem láttunk.Mindenűt euróval fizettünk .Itt Korfun néztem ma 1.67 -ért is láttam benzin. A tartálykocsikat rendőrök kisérik elöl hátul mennek utánuk icon_biggrin.gif Szóval aki jönni akar jöhet tud tankolni. MI azért a szerb oldalon és maciknál is telenyomtuk az autókat. Még kannába is töltöttünk a biztonság kedvéért.
# 7605
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146879 Üzenet linkje2010-08-01 11:12:18 

Ja igen . A Belgrádi hidat csinálják, de nem volt dugó szépen keresztül lehetett rajta jönni. Csúcsidőben. icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 506 507 508 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu