#1662752011-06-19 18:53:57 Válasz a #166231. hsz-ra
Szia Monika137! Mi is Platamonra megyünk három hét múlva! Ha vissza jössz, egy beszámolóra számíthatok??? Kérlek nézd meg a Hotel Sun Beach milyen utcán van a GPS miatt jó lenne tudni!! Ha nem túl nagy kérés tedd meg lészi, hogy megnézed! Köszi!
A fotóalbumba külön tettem fel Platamonról képeket. Láttam, "aniferi" képei is fenn vannak. Tényleg nagyon szuper, jól összeválogatott képek. Gratulálok nektek!
A holnap indulóknak nagyon kellemes nyaralást kivánok! Érezzétek nagyoon jól magatokat!
#1663172011-06-20 05:04:44 Válasz a #166297. hsz-ra
Kedves Gudli!
Nagyon jó képeket készítettél Platamonról, köszi! Örülök, hogy végre vannak friss képek is onnan!! Már nagy izgalomban van a család, pedig még van 3 hét az indulásig!! Még nem jártunk Görögországban! Lenne kérdésem, a víz iható vagy inkább palackos vizet használjunk?? A strandon lehet bérelni napozóágyat?
Kedves Csillag60!
Platamon nagy jó választás! Gyönyörű helyett választottatok a nyaraláshoz. Partja jobbára kavicsos, de a viz krisztálytiszta. Napágyakat általában fogyasztás ellenében lehet használni. Rendelsz egy pohár üditőt v. koktélt és egész nap ott lehetsz rajta.
Palackos vizre felesleges költeni. Isteni, jéghideg forrásvize van, ami a hegyekből jön le. Az utcákon vannak ivókutak. Ha sétálni mentek, nem kell magatokkal cipelni az innivalót, mert lépten-nyomon találtok ivókutat. Mi hoztunk is magunkakkal haza két üveggel.
Szállásunk ugyan Nei Poriban volt, de délutánonként átjártunk Platamonba és csak éjjel sétáltunk vissza a szállásra. Javaslom, hogy legalább egy napot Ti is szánjatok rá, hogy átmentek Nei Poriba és ott is próbáljátok ki a strandot. Itt nagyon széles, homokos a part, a viz lassan mélyül.
A mazsolabor egy nagyon finom,de ugyanakkor nagyon ütős ital Fekete címkéje van és általában egy ókori érme képe van rajta. A neve Mavrodaphne of Patras. Érdemes megkóstolni, mert hihetetlen élmény Szinte itatja magát A talán kevésbé ismert italok közül a cipourot ajánlom, ami egyfajta görög törköly pálinka, hasonló ánizsos ízzel, mint az Uzo csak sokkal erősebb és finomabb Ha valaki tud igazi házi cipourot szerezni, akkor azt tegye Mi tavaly Sartiról hoztunk haza vagy két és fél litert Nagyon finom
A klasszikusnak számító Mythos sört azt hiszem nem kell bemutatnom, de aki esetleg eddig elkerülte és inkább az itthon is ismert hagyományos söröket itta, gyorsan felejtse el őket és kóstolja meg ezt a görög nedűt Garantáltan ez lesz az egyik indok, hogy újra és újra visszatérjen Göröghonba
Meglestem a képeket, nagyon klasszak lettek. Jó lesz nemsokára személyesen is látni. Jól észleltem, hogy Skiathoson is voltatok? Szerintem az egyik legszebb görög sziget és nagy álmom volt, hogy eljussak oda, ami néhány évvel ezelőtt végre sikerült Azóta sem felejtettem el... hajjaj ( ez egy nagy sóhaj volt)
Köszönöm szépen mindannyiunk nevében, mindjárt indulunk, 14 órakor indul a buszunk, addig még fel kell vennünk egy csapatot, aztán irány a Népliget! Az indulás előtti pár óra a legrosszabb amikor az ember lánya már semminek nem áll neki, be van pakolva, és csak várja öt percenként az órát nézegetve, mikor lehet már elindulni!
Én a mazsolabort imádom, nagyon finom nedű, cipourót szeretnénk majd haza is hozni, házi 7 euro egy liter. Csak nem tudom lehet-e áthozni a határon zárjegy nélkülit, vagy csak csempészgetni? Na nem kereskedelmi mértékben, csak itthoni fogyasztásra. Bár ha a buszon mellettünk van mint útravaló itóka azt csak nem veszik el?
És még a kedvencünk a "máfei" valahogy így ejtik, krémeshez hasonló süti, a gyerekek imádták amikor kint voltunk. A neten egyszer meg is találtam, eredetileg francia sütemény, mindjárt rákeresek ha valaki meg szeretné kóstolni, tudja mit kell kérni.