Ezzel érdemes eljátszani, nagyítani, kicsinyíteni, az egérrel kitapogatni, hogy mi micsoda. Remélem, nincs több buszpályaudvar, mert itt van a helyi is, s nincs messze a pályaudvar sem: https://wikimapia.org/#lat=40.6544585&lon=22.9060543&z=17&l=0&m=a&v=2 Segíthetünk még valamiben?
Köszönöm szépen! Ezeket az oldalakat nem láttam még.
Most egy kicsit többet böngésztem, de sajnos mindig ugyan oda lyukadtam ki.
A varázsszó KTEL.
Találtam egy oldalt, ahol azt írják, hogy MAJD lesz aktuális menetrend Thessaloniki-Sarti viszonylatban.
Igazából azért érdekel nagyon, mert vonattal megyünk nyaralni.
4 évvel ezelõtt is vonattal voltunk.
Mindketten kézze-lábbal perfekt beszélünk külföldiül, így a helyieket rábeszéltük a segítésre. El is kísértek minket (a 10-es helyi busszal kb 3 megálló) egy eléggé szûk utcába, ahol fel tudtunk szállni a Sartira menõ buszra.
Sajnos utcanevet, meg pontos kordinátákat nem jegyeztünk meg.
Mára, mikor már számunkra is elérhetõ a Google Earth, meg egyáltalán az internet, gondoltam behatároljuk azt a buszmegállót, és talán menetrendet is találok. Sajnos az ottani BKV-t sem találtam meg.
(4 éve az orrunk elõtt ment el a busz, a következõre meg elég sokat kellett várnunk. Ahhoz képest, hogy kb. reggel 7-kor szálltunk le a vonatról, kb. 14-15 órára értünk Sartira.)
Szóval ezért.
A kutakodás eredményeképp arra következtetek, hogy vagy megszûnt ott az a buszmegálló, vagy csak nyáron mûködik, és ott még nincs nyár.
Tehát vagy marad a perfekt kéz-láb, vagy erre jár egy aktuális helyismerettel rendelkezõ és megmondja nekem a tutit.
...Találtam egy oldalt, ahol azt írják, hogy MAJD lesz aktuális menetrend Thessaloniki-Sarti viszonylatban...
Az nem jó valamiért, ami linket megadtam? Azon mai dátummal ez szerepel:
From Thessaloniki to:
Marmaras, Sarti, Sykia, Kalamitsi, Porto Koufo, Toroni
09:15, 13:15, 17:15
Ahogy elnézem, ez egy új buszpályaudvar, ami elég messze van a fõpályaudvartól. Összeköttetés nyilván van, de talán a távolsági busznak is van megállója a közelben. Talán a taxi sem lenne elérhetetlen, de elõre tisztázni, hogy mi mennyi!
Vonattal Románián át mentek, vagy átszálltok Belgrádban?
Ejnye! Ha nem is a BKV, de a helyi busztársaság: https://www.oasth.gr/index_eng.php - ezen minden buszvonalat és megállót megtalálsz! Ugye megfejted egyedül!? De ha kitalálod, hogy villamos kellene...
...Találtam egy oldalt, ahol azt írják, hogy MAJD lesz aktuális menetrend Thessaloniki-Sarti viszonylatban...
Az nem jó valamiért, ami linket megadtam? Azon mai dátummal ez szerepel:
From Thessaloniki to:
Marmaras, Sarti, Sykia, Kalamitsi, Porto Koufo, Toroni
09:15, 13:15, 17:15
Ahogy elnézem, ez egy új buszpályaudvar, ami elég messze van a fõpályaudvartól. Összeköttetés nyilván van, de talán a távolsági busznak is van megállója a közelben. Talán a taxi sem lenne elérhetetlen, de elõre tisztázni, hogy mi mennyi!
Vonattal Románián át mentek, vagy átszálltok Belgrádban?
Hááát... az az igazság, hogy csak nem akarok hinni a szememnek. 3 teljes egész busz menne csak Sartira? Mintha 4 éve több lett volna...
De nagyon úgy tûnik, hogy csak ez van....most.
Valamelyik oldalon láttam egy 2006-os menetrendet, ott is több volt.
Azthiszem pont mától megy közvetlen (vasuti) kocsi Thessalonikibe. Tehát nem kell átszállni Belgrádban.
4 éve még a Transbalkánnal voltunk, az Románia Bulgárián keresztül ment. 36 óra volt a menetidõ. Hálókocsival mentünk, tök jó volt.
Idén kihagyjuk a hálókocsis bulit. Az út is "csak" 24 óra.
Köszi apci, sokat segítettél. Ezt a "BKV-s" oldalt sem találtam meg eddig.