Sziasztok! Üdv Mindenkinek Kefaloniából!
Nagyon szép a sziget, iszonyat meleg van minden nap!
A mi buszunkkal (grandtours) is volt egy kis galiba, másfél órára szerelőhöz vitték Szegeden, de szerencsére utána minden zökkenőmentesen ment, és időben odaértünk a komphoz is!
Akiknek még hátra van a nyaralás, autó 60-65 euro egy napra a pefanisnál, de ha Marcsival mentek adnak egy kevés kedvezményt! Robogó pedig 20 euró/nap!
Tegnap a szigettúrán vettünk részt!Tartalmas program volt, sok mindent megnéztünk, csak iszonyúan kellett mindig sietni!
Skalaban gyönyörű kristálytiszta, fincsi meleg a víz!
Egyenlőre ennyi, még vár ránk Ithaka, valamint az egész sziget bejárása egyénileg!
#2098442013-09-01 10:29:57 Válasz a #209562. hsz-ra
Tapodyt tudnál nekünk segíteni? Nézegettem az albumod, és 1-2 strand felkeltette a figyelmem, azonban se a térképen, sem a neten nem találom merre lehet.
Ezek a következők:
-Horgota
-Karavados
-Spartias
-Paliolinos
Tudsz esetleg GPS koodinátákat írni vagy elmondani merre menjünk?Skalaban van a szállásunk.
Iszonyat sok strandot bejelöltem, amit szeretnénk megnézni, nem tudom,hogy egy napba belefér-e mind:S
Valamint tudja valaki, hogy lehet a Mini Myrtos-hoz lejutni?Megközelíthető autóval is?
Még egy kérdés: Avithos,Pessada,valamint ezek környéke Skálából könnyen elérhetőek robogóval is?Mert akkor nem kellene mindent belesűríteni egy napba!Vélemények?
#2098532013-09-01 16:53:17 Válasz a #209844. hsz-ra
Tity
Horgota --Ag. Evfimiaból -Myrtos felé kell menni de azon az úton amelyik a kikötőből azonnal jobbra indul az vezet felfelé a hegyoldalra Xiropotamos felé,kb 3km kereszteződés,nagyon élesen jobbra Komitata irányába tovább 1-2km múlva fenn lesztek Ag. Evfimia fölött fantasztikus a kilátás a város,meg Ithaka felé is.Tovább csak menni ezen az úton minden kitáblázva rendesen.Nézelődéshez megállni!!!!!!!!!!!!!!
Karavados-----Skala felől menni Vlachataból is már le lehet kanyarodni Trapezaki beach táblánál kis kanyargózás után egy egyenes meglepően széles úton mentek majd, lejt rendesen kereszteződésnél jobbra kell fordulni,balra keskenyebb kőpárkányos út van,szélmalmos apartman is látszik kb100m-re.egyenest tovább Trapezaki)Tehát ott jobbra majd idővel nagyon kiszélesedik (friss aszfaltozás)majd balra kilesz Írva a Karavados beach. Ugyanezen úton tovább lehet majd Pesada onnan a faluból Spartia felé majd onnana Paliolinos beach-hoz jutni az utolsó párszáz méter kissé kalandosabb.Onnan az Avithosra visszamentem Klismata Metaxata felé ,nem mertem bevállalni a rövidebb utat.( Nem pici a kocsink de annál alacsonyabb)De a hosszabb nem jelenti hogy időben is az.Ezek jól járható utak mind,az hogy mi fér Neked egy napba csak Tőled függ!
Pesada beach-re a parkoló,a kikötőtől elindulsz vissza felfelé az első kicsi útra balra befordulsz, még 100m sincs, pici parkolócska 4-5 autó fér el csak,onnan lépcsőn lehet lemenni,majd jobbra a kitaposott ösvényen a pici öbölhöz.
#2099202013-09-04 20:02:39 Válasz a #209562. hsz-ra
Sziasztok, nekem is nagyon tetszettek a fotók, gratulálok.
Nekem kicsit soká tartott elkészíteni az albumomat, de már kész van és nem sokára felteszem. Olyan érdekes, hogy pont én is ugyanazt a "maci fejet" fotóztam le Karavados beachen.
Ha szabad véleményt mondanom a déli strandokról, nekem Avithos nagyon tetszett. Sok helyen olvasni, hogy a képen szebb, mint élőben, de én ezt szeretném cáfolni. Igaz, hogy az első pár méter köves, de talán pont ez teszi olyan széppé. Csak át kell úszni azt a pár métert, és az aljzat ugyanolyan homokos, mint bármely másik homokos strandon, de a víz melegebb mint például Lassiban. A déli strandok közül ezen kívül csak Thermantin voltunk, mert itt volt a szállásunk. Ez Spartia egy "titkos" kis homokos strandja. Itt egy árva lélekkel sem találkoztunk, mesébe illő érzés volt. Járt már itt valaki közületek? Sajnálom, hogy kihagytuk a többit, az egy hét nagyon kevésnek bizonyult, de szeretnénk bepótolni egyszer a kimaradt helyeket.
#2099362013-09-05 19:00:58 Válasz a #209934. hsz-ra
Esztike!
Azt mondják az okosok, nem szabad sajnálni az elmaradt lehetőségeket, inkább örülj azoknak a pillanatoknak, amik megadattak. Ha jól érezted magad az említett beach-eken, ne a többit hiányold, gondolom, élvezted minden pillanatát. Na azt az érzést raktározd el, és legalább lesz még részed csodákban, ha legközelebb mész! És bizony, van még miért kimenned, sokáig kitart a motivációd
Mi például, ha jövőre ott kötünk ki, 4-edszer mennénk, most magunkban, ismerősök nélkül, tehát autót nem bérlünk, valszeg egy egész más típusú nyaralás lesz. Elkezdtünk agyalni, hogy járgány nélkül mit tudunk 2 hét alatt bejárni többnyire gyalogosan és stoppal, és bőven összejött egy nyaralásnyi, ráadásul lustább napokon Skalában is ellennénk simán több napon is. Persze ha mód lesz, szívesen betársulunk kocsibérlésbe 2-3 napra, hogy néhány kedvencünket meglátogassuk, úgy mint Platia Ammos, Mirtos, stb., meg egy hajós utat is beikitatnánk mondjuk Ithakára.
Szóval van miért visszamenni
A déli strandok 1 nap alatt végigjárhatók---talán---mint írtam a Karavados volt az igazi meglepetés,nagyon tetszett a páromnak is mindenképp érdemes elsétálni a Pessada felé eső végéig, nagyon érdekes partszakasz.
Nekem nagyon bejött a Pessada pici öble,nejemnek a Spartiasi part.
Karavadosról lesznek még képeim.
Sajnos (vagy nem) még nem tartok a felénél a képeknek.A hétvégén sem leszek itthon,nem haladok megint.