Örömmel látom, hogy épségben hazaértetek. Remélem, hogy nagyon jól éreztétek magatokat, és semmilyen probléma nem adódott a két hét alatt. Szeretném, ha egy kicsit bővebben beszámolnál a Dimitra apartmanról, és környékéről. Pl: a falu melyik részén fekszik, kb. hány szoba van, merre néznek a szobák, milyen az elrendezésük, stb. Esetleg ha csináltál róla pár képet azt is szívesen venném, ill. nézném. Korábban írtad, hogy Paraliához viszonyítva drágább Nei Pori. Ha erre is írnál pár konkrét példát, Pl. gyros, Sör, kenyér, esetleg alapvető élelmiszerek bolti árainak külömbségei, nagyon szépen megköszönném.
#1665572011-06-21 11:07:46 Válasz a #166548. hsz-ra
Szia Eramama!
A faluban nem igen tudsz kártyával fizetni,viszont 2008-as emlékeim szerint a templomnál van bankautomata,ott tudsz kivenni pénzt.A szomszédos Platamonban van bank is,automata is,mindamellett valamennyi eurot mindenképp vigyetek magatokkal!
#1665812011-06-21 13:27:15 Válasz a #166557. hsz-ra
Sziasztok!
27.én este indulunk első Görögországi utunkra! Udvar-Belgrád-Nei pori az útvonal! Ha találok wifi-t, megpróbállak tájékoztatni benneteket a kint "uralkodó" helyzetről....ha el nem felejtem !!! Részletes leírást majd itthonról, mégpedig azért, mert nekem is rengeteget segítettek a TI beszámolóitok!
Köszönöm az előbbi infót. Mi is viszünk laptopot, és az itthoniakkal sokkal egyszerűbb lenne a kapcsolattartás, no meg olcsóbb mint telefonálgatni. Megkérdezhetem, hogy te ezt honnan tudod? Netán tapasztalat? Jó lenne biztosra tudni!!
Válaszodat előre is nagyon megköszönöm!
Köszönöm az előbbi infót. Mi is viszünk laptopot, és az itthoniakkal sokkal egyszerűbb lenne a kapcsolattartás, no meg olcsóbb mint telefonálgatni. Megkérdezhetem, hogy te ezt honnan tudod? Netán tapasztalat? Jó lenne biztosra tudni!!
Válaszodat előre is nagyon megköszönöm!
Üdv: Ági.
Lehet kapni a boltokban "telefon" kártyát és kb 1.5 órát lehet vonalasra beszélgetni ára 5-euró. úgy kell kérni "ja" és kész, de gondolom nektek is elfogja mondani az idegen vezető-tök.
Üdv mindenkinek "kovacsgyula53"
Görög idő szerint 11-kor megérkeztünk Nei Poriba. Sajnos az utazás nekem nagyon rossz volt, a szerb határon 1 órát, a két makedón határon több 1-1 órát vártunk Az apartmanunk se az igazi, most várom, hogy nemsokára jöjjön az idegenvezető. Egy darab nagy edény van. Semmi mélytányér, vagy plusz egy fazék Nem mintha minden nap főzni szeretnék, de hoztunk kaját otthonról.
Nemrég ebédeltünk a Theo tavernában. Kaptunk ajándék ouzo-t és görögdinnyét. A gyros finom volt, férjem gyros tálat evett. Az is jó volt, bár a 6 eurót nem éri meg.
Szia Eramama!
A faluban nem igen tudsz kártyával fizetni,viszont 2008-as emlékeim szerint a templomnál van bankautomata,ott tudsz kivenni pénzt.A szomszédos Platamonban van bank is,automata is,mindamellett valamennyi eurot mindenképp vigyetek magatokkal!
Köszi szépen a választ! Előrébb valaki hozzászólásában olvastam, hogy olcsóbb kinn levenni az automatából ,jobban váltják, de most nem találom, ezért kérdeztem.
AniFeri,kovácsgyula stb akik már voltak kint,lenne egy kérdésem.Az idegenvezetőnk most írta hogy vigyünk műanyag cipőt,a tengerbe.Szerintetek vennem kell,vagy ne költsek rá mert nem vészes?
Sziasztok!
Már régen regisztráltam ezen az oldalon,de még soha nem szólaltam meg.Kb. 1 hete kezdtem el olvasni a fórumot az elejéről.Most tartok a 116. oldalnál.Tervezem,hogy nyaralásig végig olvasom,bár sokszor már a fáradságtól kettőig nem látok
Én már negyedjére megyek Nei Poriba egymás után,de még mindig találok számomra hasznos infót az oldalon,amit köszönök nektek.Képzeld Sancho pont ott tartok amikor hazajöttetek az első Nei Pori-s nyaralásotokból.Örültem,hogy jól éreztétek magatokat,és persze ez másoknál is igaz.Én még nem töltöttem fel képeket,de tervezem,hogy az ideiből megteszem.Persze ha szeretnétek akkor az elmúlt évekből is rakok fel.
Viszont mint "régi róka" én is szeretnék kérdezni.Mi igaz abból,hogy a piac helyszínét megváltoztatták?Ha igaz akkor merre rakták?
Még azt szeretném kérdezni azoktól akik már idén voltak (ha vannak ilyenek) a Neoline-nal,hogy a Skiathos-i kirándulás idén is pénteken van?Remélem nem,mert szeretnénk elmenni,de a piacot sem hagynánk ki.Bár én már voltam ott,de a b.nőm nem.
Előre is köszi.
Tellér!
Nei Porinál teljesen homokos a part, egy-egy rövid szakasz van, ahol kicsit duvább (de kavicsosnak ezt sem mondanám) inkább olyan rizs-szerű. Ha nagy a hullámzás, elég sok kagylóhéjat hoz a partra, lehet, hogy ezért irták, hogy vigyetek cipőt, nehogy elvágja a lábotokat. Egyébként olyan tiszta volt a viz, hogy látni lehet, hogy hol van sok kagylóhéj. Mi egy 8 fős társasággal voltunk, de seninek nem vágta el a lábát. Platamonnál viszont tényleg köves a part. Oda biztosan kell cipő.
Diddli!
Mi is a Neoline-vel voltunk. Egy hete jöttünk haza. A piac a templom melletti téren van. Pénteken volt a piac és a Skiathosi kirándulás is.
#1666412011-06-21 19:38:07 Válasz a #166637. hsz-ra
diddli!
Azok bizony már rég voltak, de azóta is írtam már néhány dolgot ide Az új élményeimet és beszámolóimat még nem tudom megosztani, mivel még 25 nap van az indulásig, de amint hazaérkezem, ismét rátok zúdítom a leírni valóimat