Nagyon köszönöm a hozzászólásokat a Bp. - Kyllini időszükséglet témához.
Ezek szerint nagyon optimisták voltunk, amikor kompletten 20 órával számoltunk.
Amit nem írtam, 3-an leszünk sofőrök.
Közben a görög szállásadónk is azt javasolta, hogy foglaljunk kompjegyet, mert pont csúcsszezonban érkezünk.
Pénteki indulással mikor érdemes nekivágni Budapestről várakozásokat beleszámítva
hogy emberi időben leérjünk ? Délutánra jó lenne ott lenni, röszkei határátkelő még
mindig elkerülendő ?
Budapestről, azt elfelejtettem írni. Szóval egy esti 8-9-es indulással másnap délre Sartin
lehetnénk ? Röszke vagy nem Röszke, ez még itt egy kérdés : )
#1476532010-08-05 10:26:24 Válasz a #147625. hsz-ra
Szia Éva!
Nem este 20h-ra gondoltam, hanem reggel.
Szeretnénk mindent látni az úton.
Már voltunk busszal Neos Marmarason, jó pár éve és nem nappal utaztunk.
Nem láttuk a szép tájat. Most ha gyorsan haladnánk, legfeljebb valahol megszállunk.
Mi a Michalis Apartmanba leszünk a parttól egy kicsit messzebb
Legalább csendesebb lesz. A mozgás sem árt a séta nagyon egészséges.
Azt a 450 métert a partig kibírom. Az esti finom kaja és bor után meg úgyis kell a mozgás hazáig.
Szóval Mi így gondoltuk az utazást.
Sziasztok!
A mostanában haza érkezettektől szeretnék infót kérni a személyis határátlépésről. Tudom hogy működnie kell, de ez mennyire igaz? Volt-e egyáltalán valaki akinél nem fogadták el
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata arra az esetre, ha rokon kiskorú fiatalt vinnénk magunkkal a szülei nélkül? Kell-e valami engedély a szülőktől a határátlépéshez, ha igen, kinek kell ezt hitelesíteni, milyen nyelven szóljon, stb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
A röszkei határátkelőhöz van valakinek információs tel. száma, ahol lehet érdeklőni a várakozási időről? Az indulásunk napján szeretnék tájékozódni, hogy milyen a helyzet. Ha nagyon zsúfolt, akkor Tompa felé megyünk.
#1477172010-08-05 16:07:35 Válasz a #147656. hsz-ra
Macedóniában kipróbáltuk a személyit, mert többen jelezték,hogy nem szeretnének emiatt sok pénzt kifizetni útlevélért,ha nem szükséges.
A honlapunkon és több helyen úgy jelzem ,útlevél+zöldkártya kell,mert nagyrészben ezt használják, de elfogadták a személyit is. Viszont 14 éves kor alatt mindenképpen útlevelet kérik(mást nem is tudnak) ,tehát azért nem lesz elfelejtve a kinézete! Egyébként 14 év felett ma már végig le lehet menni személyivel. A macedónok simán elfogadták.
#1477342010-08-05 16:57:07 Válasz a #147717. hsz-ra
Csak halkan jegyzem meg, hogy jogszabály változás történt, igy már születése után kiváltható a személyi a gyermeknek, de az, hogy ez mennyire realisztikus azt had ne fejtegessem.