szSzia AGICA2,
tavaly nekünk Apollonnal kb. 24 óra volt oda-és vissza is az út.
Elég sűrün megálltak, nem volt gond.
Szia Rozi56! Rég nem voltál itt a fórumon, idén hová tervezitek az utazást? Mi visszamegyünk Toloba, nagyon jól éreztük magunkat, muszáj még egyszer menni. Most az Aeolus irodával megyünk, remélem jó lesz ez is.
#2259012015-01-06 07:13:39 Válasz a #225889. hsz-ra
Szia Molly!
Olvasni azért benézek gyakran. Az úti cél még nincs meg de Görögország lesz megint az biztos. Hát igen Tolo fantasztikus harmadszorra is visszamennék, szemezgetünk dél -Krétával ( az északi részen már voltunk ) lehet, hogy nekünk is Aeolus lesz. Addig pedig várjuk a nyarat. Rozi
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy volt esetleg valaki a Goldenway utazási irodával Görögországban? Mi is Toloba szeretnénk menni, és náluk kezdtük meg a foglalást. Alexa
#2260262015-01-12 16:16:06 Válasz a #226016. hsz-ra
Szia. A Goldenways nem a sajat utjait kinalja Toloba, ha megmondod melyik apartmant foglaljatok, annak alapjan meg tudom neked mondani melyik utazasi irodaval jottok majd. Agi
Sziasztok!
Azon vacilálunk, hogy Tolóba vagy Lefkadába menjünk szeptemberben! Szerintetek melyik olcsóbb és melyik utazási irodát ajánlanátok?
Előre is köszönöm
#2260372015-01-12 18:14:41 Válasz a #226029. hsz-ra
Szia,
húha, a két helyet szerintem elég nehéz összehasonlitani, mindkettő a maga nemében szép és más miatt érdekes. Attól függ mi a fontos Nektek. Tolot általában azok szeretik, akik kiváncsiak a környék látnivalóira, amiből van bőven a Peloponnészoszon. De maga a település is szép.
#2260422015-01-12 20:32:46 Válasz a #226039. hsz-ra
Hát nagyon szívesen...bár nem tudom segitettem-e igazából.
Milyen paraméterek alapján választanátok nyaralóhelyet?
Mi voltunk már Toloban, de még tuti vissza kell mennünk egyszer a környékre, mert rengeteg látnivaló kimaradt.
Janesz1 mivel ez Tolo fórum így erről írok. Az idén harmadszor megyek Toloba de az idén végre a szülőket is sikerült leráncigatnom így részbe velük fakultatívozok. Egyszerűe ha valaki fakultatívozik akkor megunhatatlan Tolo. Fontos tudni miért vaciláltok a két hely között? Ha a történelmi látványosság tehát Athén és Görögország történelme érdekel akkor csak Tolo. Tökéletes idegenvezetők segítségével láthatjátok Athént, Mükénét, Epidauruszt, Nemeát, Napfliot hajókázhattok a Korinthoszi csatornán illetve Hydra és Spets szigeteken is barangolhattok egy hajókázás keretében. De egy éjszakai Napflios város látogatás is bele fér hajókázás formájában. De ha autóval mentek vagy béreltek járművet akkor Olimpiába illetve Spartába is el juthattok.
Tolo tengerpartja keskeny olyan Paraliás jellegű kivéve a végén vagy elején a nagy strandot. A mélység kis gyerekes családosoknak tökéletes nagyon lassan mélyül. A part és a víz talaja is homokos. De ha csak strandoltok illetve a strandlás érdekel akkor felesleges megtenni a közel 1700 km-t. Maradhattok az 1050 km-es Paralia, Nei Pori vagy Sartin is.
Tavaly egy órát voltam Lefkada-Nidri városába amikor haza felé Pargárol a busz át vitt minket. Nidri egy hosszú utcából áll mind két oldalon üzletekkel elég hosszan. A tengerpart /valószínűleg mivel a központnál néztünk/ kis apró kavicsos volt. Amikor mi voltunk az idegen vezető haza utazott és egy kinti csaj elolvasta mi lesz ha vissza ér. Mivel gyorsan végig hadarta és nem is különösebben érdekelt mit olvas így se a fakultatívrol se a szállásokrol illetve magárol az idegenvezető személyéről nem tudok nyilatkozni. De a tengerparti panoráma csodálatos volt Lefkadán.
#2260482015-01-13 08:26:08 Válasz a #226046. hsz-ra
Az biztos, hogy Tolot és Paraliát összehasonlítani "felségsértés"! Ezt csak olyan Paralia-fun-ok teszik meg, mint Unic . Annyiban hasonlítható össze, hogy mindkét helyről sok látnivaló könnyen elérhető, csak az egyikről a szárazföldi részen , a másikról a Peloponnészosz-on találhatókat. Meg mind a kettő Görögországban van