#1716992011-08-01 21:55:12 Válasz a #171685. hsz-ra
Szia Titusz !
Nem sok "szépséghiba " volt, és a nyaralás szépségei és rengeteg élménye ezt a keveset is majdnem jelentéktelenné tették. De mivel kérted néhány szót róla: Pozsonyból indult a busz, szlovák rendszámú, szlovák sofőrökkel, és sok szlovák utassal. Ez önmagában még nem baj, hisz egész baráti volt a viszony a magyar és a szlovák utasok között. A sofőrök szerintem, értettek, mi több beszéltek is magyarul, mégis egyik sofőr sem volt hajlandó magyarul megszólalni. A telepített idegenvetzetőnk pedig nagyon bályoska volt, de magyar létére, ő is szlovákul adott tájékoztatást a buszon, mikor megérkezésünkkor felszállt, és a meeting is első nap a szlovákoknak, másodikon nekünk lett megtartva. De tudod mivel korábban olvastam hasonló észrevételeket a fórumokon direkt rákérdeztem az irodában, hogy a sofőrök beszélnek-e magyarul. Hülyánek méztek....
Az apartmanunk, a Stella apartman, egy viszonylag újonnan épült, gyönyörűen rendben tartott épület, egy végtelen citromliget közepén. (Folyton limonádét ittunk.) Kis emelkedőn helyezkedik el – de ez Pargán nem meglepő. (A tengerparthoz sokat gyalogoltunk.) Mellette útelágazás; balra az Ali pasa várához, mely az elején egy hatalmas árnyas olajliget, a betonút mindkét oldalán, jobbra a városhoz vezető olajligeten keresztül futó betonút. A „kisvasút” útvonala, ami pont az apartmanunk előtt kanyarodott. Mindig hallottuk mikor jött, mert fütyült.
A háziak tündériek, valamelyik reggel pl.a kertből jövet a néni két hatalmas kígyóuborkával tetté reggelinket gazdagabbá, amint kint ültünk a teraszon és falatoztunk. A 11 nap alatt (nem 7 napos turnus) 2x cseréltek ágyneműt és törölközőt, és 2 naponta takarítottak. Légkondi volt, de nem béreltük ki, mert a spaletta, amit minden távozáskor bezártunk, eléggé hűvösen tartotta a helyiséget.
Mindent egybevetve csodás nyaralás volt.
Sziasztok!
Aug.29-én megyünk Pargára a Bakasba Ha valaki tudna informálni néhány dologról, azt megköszönném. Pl.: Milyen az apartman ház felszereltsége? Mennyi idő alatt ér le a busz? Milyen messze van a strand? Stb. Előre is köszönöm.
Szia!
Én is azt tudom tanácsolni, hogy a keresőbe kell beírni, hogy Bakas, és minden korábbi hozzászólást kidob, amit korábban beírtak.
Csak én úgy látom, hogy a kereső a lap alján van.
#1717102011-08-01 23:03:46 Válasz a #171656. hsz-ra
Köszi Cofffos és Theia!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan a segítségemre siettetek a fotókkal.
Ahol apróbb kavicsok vannak, az az oldal szimpatikusabb a hátamnak, de talán polifoam-mal és vastag strandtürivelel csak kibírjuk valahogy a másik oldalon is.
Bár csak már azok a kövek nyomnák a hátamat!!!
Sziasztok!Érdekelne hogy tud e valaki infót adni az idei árakról?Mennyibe kerül a vizitaxi a Valtosra,Lichnos Beachre?Mennyibe kerül a kisvonat Ali Pasa várához?Köszönettel!Knut
#1717552011-08-02 12:18:38 Válasz a #171750. hsz-ra
Szia!
A kisvonat Ali Pasha várához 8 euro volt fejenként. A Lychnos beach és főleg a Valtos gyalog is megközelíthető, mi inkább elsétáltunk ezekre a strandokra. A vízitaxi talán 7-8 euro lehet, de erről már írtak korábban.
Én is köszönöm a szemléletes képeket a Piso strandról. Valamilyen fura okból odavagyok a mindenféle formájú érdekes kövekért, így nem keserített el a látvány, sőt! A közeli kép teljesen felvillanyozott. Bolond vagyok, igaz?
Kedves Knut! Bár nem nekem címezted a kérést, de én is írni fogok friss árakat (plusz minden más hasznosnak ítélhető infót), hogy én is hozzá tudjak járulni a sok segítséghez, amit irtt kaptam. Mi 12-én utazunk és 25-én jöttünk vissza.
kedves Theia!Légyszi mikor hazajöttetek közölj néhány fontos infót a kinti árakról!Vizitaxi árak(Valtos,Lichnos Beach)?Kisvonat ára?Köszönettel!Knut
Kedves Knut!
Rendben, mindenképpen tervezek írni beszámolót, és természetesen ide is fogok írogatni.
Kisvonat tavaly 9 euró volt, de idén úgy hallottam ismét 8 euró.
Vízitaxit én nem vennék igénybe,csak ha nagyon muszáj.
A Valtos ott van a városnál, elérhető távolságban.
A Lichnoshoz menet pedig vétek kihagyni az olajfaligetet, olyan gyönyörű.
Esetleg a Lichnostól visszafelé gyertek vízitaxival, tavaly mi is úgy akartunk visszajönni, csak már elment az utolsó ( délután 5-6 körül,pontosan nem emlékszem ), erre figyeljetek.
Biztosan szép fotókat lehet útközben készíteni a sziklákról, öblökről,a városról a tenger felől nézve.
Úgyhogy visszafelé is gyalog mentünk a városba.
Annyi látnivaló van útközben mindkét strand felé, hogy észre sem veszitek, és már ott is vagytok.
Én is köszönöm a szemléletes képeket a Piso strandról. Valamilyen fura okból odavagyok a mindenféle formájú érdekes kövekért, így nem keserített el a látvány, sőt! A közeli kép teljesen felvillanyozott. Bolond vagyok, igaz?
Üdv, Gabi
Kedves Gabi!
Én is szeretem a különleges köveket és kagylókat.
Tavaly a Piso Krionerin találtam egy rózsaszín márványdarabot,nagyon szép és jó nagy.
Vihar után másnap reggel sétálgattam a kövek között "guberálva" és jól belerúgtam, így találtam rá. Fájdalmas volt, de megérte.
Úgyhogy a Piso-n érdemes a lábunk elé nézni, mert sohasem lehet tudni, mit mos ki a víz.
Mi is gyalog mentünk a Valtosra, a szállásunkról 20 perc volt, kényelmes sétával a Green pékségtől negyed óra.Kicsit felfelé az utcán, majd lefelé a lejtőn, szép a kilátás, így fel sem tűnik az idő...