#2424272016-11-30 21:31:57 Válasz a #242422. hozzászólásra
Hello Mezzos!
Nikianaban voltunk a Matina Studioban. Pont az időtájt amikor Ti is. Olvasgattam a fórumot kint is, azért tudom. Ott egyedül az volt a probléma, hogy bármi kellett autóba kellett ülni, viszont engem annyira nem zavart. Ezt a kis hátrányt kárpótolta a nyugalom, szép kert, és a kilátás. Jövőre szeptember 4.-én megyünk. Árban is szerintem nagyon jó. 14 éjszaka 150.000 Ft...
Ja és igazad van, Lefkada felől sokkal jobb menni pl. Porto Katsiki-re. Szerintem aki autóval megy, jó kiindulási pont Ligia, és Nikiana is. Közelben van Lefkada városa is, jó bevásárlási lehetőségekkel, és Nidri sincs messze, ha egy kis nyüzsire vágyik az ember. Ja, és még érdekesség képpen amikor a booking megkeresett minket, és más alternatívát is ajánlott a törölt foglalás helyett, azt a helyet ajánlotta ahol Ti voltatok. Szerintem nagy zsiványság megy e téren Vassilikiben...
Az valóban nagyon jó ár, viszont nekem akkor (június eleje) még nagyon hideg a víz, és ha busszal kellene menni, akkor meghalnék. Kb. 16-17 éve voltunk busszal Görögországban, előtte pedig Spanyolországban. Számunkra szenvedés volt az út. Mi két autóval szoktunk menni. Nekem egy háromszemélyes kisteherautóm van, amibe elférnek a mi cuccaink is, meg a szüleimé is. A szüleim meg külön autóval jönnek. Az idén egy éjszakát Szerbiában szálltunk meg, jövőre pedig Macedóniában fogunk. Így csak 6 órát kell levezetni, azt meg kényelmesen le lehet tudni.
#2424332016-12-01 08:32:06 Válasz a #242429. hozzászólásra
Na akkor szerencsétek, hogy nem fogadtátok el. Igazából a szállással magával nem volt semmi baj azon kívül, hogy az egyetlen olyan szobát kaptuk, aminek nincs erkélye meg nem annyira örültek nekünk. Csak aludni jártunk haza, szóval annyira nem zavart, az viszont inkább, hogy Vasiliki mindentől a lehető legmesszebb van, ami tetszett. Esti sétákra nekünk Lefkas jött be nagyon, strandok tekintetében pedig a Kalamitsi környéki strandok, pl. nem értem, hogy az Avali Beachen miért van olyan pangás. Kb. ugyanolyan, mint a Gialos. Ha kitelepülne egy büfé oda, akkor patent lenne. Kaja tekintetében a Karya, Englouvi, Vafkeri és Chortata terület vitte a prímet nálunk, ami szerintem szintén gyorsabb észak-keletről. Egyedül a Porto Katsiki, Egremni, Gialos hármas gyorsabb talán Vasilikiből, de szerintem mindegyikre lejutni elég melós ahhoz, hogy ne mindennap oda járjon az ember.
na, egész gyorsan haladnak Ez biztató. A parkolót lesz nagyobb meló újragyártani, a lépcső hiányzó része nem lesz nagy munka. Remélem nem akad el a folyamat, mint a görögöknél szokott.
#2424612016-12-08 22:35:39 Válasz a #242460. hozzászólásra
A baj az, hogy először pár millió euróért támfalazni kéne a beachet, mielőtt nagyobb tragédia történne. Távol álljon tőlem a pánikkeltés, de mi idén 2 alkalommal is jártunk ott, és mindkétszer porzott a fal a kisebb utórengésektől, úgy hogy a kapitány takarodót vezényelt, és azonnal távoztunk! Az meg kifejezetten ajánlott, hogy a fal közelébe ne menjünk, viszont mivel árnyék csak ott van EGREMNIN, a nép érkezéskor automatice a fal tövébe telepszik. Amíg valakit agyon nem üt egy leomló szikla darab! Uff, én szóltam
árnyék újra lesz a faltól távolabb, ha kirakják a napernyőket. Szerintem ugyanúgy oldják majd meg, mint Porto Katsikin, hogy lekerítenek egy biztonsági sávot a fal tövében.
ha kocsival terveztek menni nyáron: állítólag átadják márciusban az új autópálya egy szakaszát Amfilochiáig, ami Lefkadára menet pont jó is. Nem tudom időben ezzel mennyit lehet nyerni, de ezentúl nagyban az ember jobb lábától fog függeni. A Fillipiada felé menő záróvonalas vonatozást nem fogom siratni, az biztos.
pontosítok, mert a lényeget pont kihagytam: Ioannina - Amfilochia szakasz lesz március végén átadva (állítólag), de a közvetlen ráhajtás még nem lesz megoldott, hanem pár kilométeren le kell hajtani és az újra fel. Az Amfilochia - Gavrolimni szakasz egy hónapon belül át lesz adva, de az Lefkada szempontjából irreleváns.
Egyébként tervben van az Amfilochia - Lefkas szakasz (most 42-es út) átépítése gyorsforgalmi úttá, de görög léptékkel ez még évek kérdése.