Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8041
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243612 Üzenet linkje2017-04-06 13:16:48  Válasz a #243611. hozzászólásra

Vagy Kavalikefta icon_smile.gif
# 8042
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243613 Üzenet linkje2017-04-06 13:25:09 

Kavalikefta szerintem túl népszerű és nagyon kevés a hely, de az is szép persze. icon_smile.gif
# 8043
Csokagm
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243620 Üzenet linkje2017-04-06 19:52:42 

Off: Június 15-től nincs roaming díjicon_smile.gif

Van esetleg friss hír arról mi lesz Egremnivel idén? Gyalog szeretném megközelíteni. Úgy tudom tavaly ez megoldott volt, még ha kicsit macerás is, remélem így marad.

# 8044
Pugatosi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243625 Üzenet linkje2017-04-06 21:14:33 

Rengeteget olvastam a fórumot, nagyon sok kérdésemre kaptam választ (amit nagyon köszönök icon_smile.gif ) és az írottak alapján úgy döntöttem, hogy 1 hét helyett - amire az Apollonnal utaztunk volna, inkább benevezek barátnőmmel egy 13 naposra az Aeolus utazási irodán keresztül a Dionysos apartmanba Júni 29 - Júli 11-ig. Ugyanis annyi minden látnivalót/programot írtam össze, hogy az 1 hétbe nem férne bele és igencsak beleszerettem a szigetbe, pedig még nem is voltam itt, csak Párotok által kicsit leszólt Stavrosba, Zakynthoson és Korfun. (Pár szigeten nyaraltam már: Tenerife, Madeira, Krk, Zakynthos, Korfu, de nekem eddig Zakynthos nyerte el a tetszésem a legjobban, illetve a görög partok, szóval nagyon remélem, hogy Lefkada lesz az új kedvencem!!! icon_smile.gif bocs az OFF-ért)
Holnap fogjuk befizetni a nyaralást az Aeolusnál, és érdekelne addig is ha valaki szállt már meg a Dionysos apartmanba, hogy mik a vélemények, Wifi van-e, stb? icon_smile.gif Illetve még a 2013 hozzászólásokban olvastam, hogy az Aeolus-szal utazók nem voltak megelégedve teljesen az utazásirodával. Arra lennék kíváncsi még, hogy ez azóta változott-e ? icon_smile.gif
Valószínűleg mindenképp befizetjük, mert nem szeretnénk lemaradni Lefkadáról, de mégis érdekelne. icon_smile.gif
Még egyszer köszönöm a sok tapasztalatot, segítséget, biztos vagyok benne, hogy nekünk is nagyon fog tetszeni Lefkada!! icon_smile.gif icon_biggrin.gif

# 8045
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243628 Üzenet linkje2017-04-06 22:03:00  Idézet innen: #243613

mezzos írta:
Kavalikefta szerintem túl népszerű és nagyon kevés a hely, de az is szép persze. icon_smile.gif

Gondolom Ti főszezonban voltatok, akkorról nincs tapasztalatom! Május végén, júni elején üresek a csodapartok!!!!!!!!!!!!! icon_smile.gif Talán Porto Katsiki a kivétel.

# 8046
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243629 Üzenet linkje2017-04-06 22:07:51  Idézet innen: #243620

csokagm írta:
Off: Június 15-től nincs roaming díjicon_smile.gif

Van esetleg friss hír arról mi lesz Egremnivel idén? Gyalog szeretném megközelíteni. Úgy tudom tavaly ez megoldott volt, még ha kicsit macerás is, remélem így marad.

tavalyhoz képest annyi a különbség a jelen állás szerint, hogy az út le van takarítva a (fentről nézve) 1.parkolóig. Aszfaltréteg tudtommal nincs még rajta. Akadtak gondok, ezért hivatalosan nyárig majdnem biztos, hogy nemnlesz átadva. A fő gondok a folyamatos kőomlások, amik a parkolókat és a lépcső alsó felét érintik. Fentre került egy kapu, a nagy kérdés, hogy azt bezárják-e, mert ha igen, akkor ugyanannyit kell majd gyalogolni, mint tavaly. A másik nagy kérdés, hogy a lépcső alját vagyis a helyét legalább megtakarítják-e, mert úgy tudom sokkal több lett a törmelék rajta, mint tavaly volt.

# 8047
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243630 Üzenet linkje2017-04-06 22:12:45  Válasz a #243625. hozzászólásra Előzmény #243625

Pugatosi!
Én régebben utaztam csak Kalymnosra az Aeolusszal, nekünk gondunk nem volt velük, annál több azoknak, akik szerettek volna némi támogatást az idegenvezetőtől (mi önjárók vagyunk), mert a szlovák lány elbújt az utasok szeme elől, nem ismervén a szigetet és semmit sem tudva róla nem vállalta, hogy találkozzon velünk icon_smile.gif Az utazás végén viszont elkérte a netről összeollózott jegyzeteimet, és hosszan kérdezgette, mit érdemes megnézni a szigeten icon_smile.gif Akkor azért próbáltam ki őket, mert 21 napos útjuk volt (ebből 4 nap az utazás), ami nagyon megtetszett. Azóta ez megszűnt, 1 hetet megspóroltak belőle, így nekünk meg kevés lett, az a 11-13 nap, amit ők hosszított turnusnak neveznek, az max 9-11 éjszaka, árban meg kb. ott van, mint az Apollontravelnél a 2 turnus, ami 16 nap, vagyis 14 éjszaka!! És még az is kevés, ha az asszonynak nem lesz munkahelyi kötöttsége (32-3 év), utána azonnal egy 1 hónapos nyaralásra nevezünk be, ha még élünk, meg ha nem lesz bevezetve a piros útlevél a 2-évenkénti utazási engedélyezéssel icon_smile.gif Ha igen, akkor legfeljebb diszidálunk...aki nem ismeri a kifejezést, hamarosan meg fogja icon_biggrin.gif

# 8048
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243636 Üzenet linkje2017-04-07 09:35:28 

van egy-két hír:

1. Pefkoulia beach és Ag. Nikitas között megy fel egy út, ami tavaly le volt zárva kőomlás miatt. Ez elkészült, úgyhogy ha valaki Pefkouliára menne Lazarata felől, annak nem kell kerülnie.

2. Gialosra az út június 15. KÖRÜL nyit hivatalosan, egyelőre döngölt murvás formában. Aszfalt nem lesz rajta, de azt írják, hogy a minősége jó és a támfalak fogják az oldalát.

3. Egremni: a kivitelező azt mondja, hogy egyszerűen nem tud olyan követ szerezni a régióban, amit a domboldal támasztásához használni akarnak. Ez lenne a kulcs ahhoz, hogy a parkolót és a lépcső alját megvédjék a folyamatos kőomlástól/sittomlástól. Most Makis Melas szervezkedik, aki tavaly a Gialos beachnél is gerillaakcióval letakarította embereivel az utat nyárra. A kivitelezővel egyeztetve megállapították, hogy a Gialosról lehetne vinni megfelelő köveket, viszont csak lassan oldható meg, mert a teherautók csak egyenként tudnak le-fel menni, mert nincs helyük kikerülni egymást. Mindenesetre a meetingen mindkét fél egyetértett, hogy megoldás kell és ez is egy megoldás, mivel a polgármesterre hiába várnak, muszáj nekik a kezükbe venni a dolgot.

# 8049
Pugatosi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243641 Üzenet linkje2017-04-07 12:03:26 

Ezt jó hallani, hogy csak az idegenvezetővel voltak bajok és magával a buszos úttal nem, mert mi is teljes mértékben önállóak vagyunk, a fakultatívokat is a görögöktől vesszük, mivel ott olcsóbb. Sajnos a 16 napos az munkahely miatt kilőve, ez a 13 napos is épphogy belefér icon_sad.gif Köszi szépen az infót! icon_smile.gif
# 8050
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243642 Üzenet linkje2017-04-07 12:34:23  Idézet innen: #243641

pugatosi írta:
Ezt jó hallani, hogy csak az idegenvezetővel voltak bajok és magával a buszos úttal nem, mert mi is teljes mértékben önállóak vagyunk, a fakultatívokat is a görögöktől vesszük, mivel ott olcsóbb. Sajnos a 16 napos az munkahely miatt kilőve, ez a 13 napos is épphogy belefér icon_sad.gif Köszi szépen az infót! icon_smile.gif

Gyorsan tegyük hozzá, hogy most nem a lefkadai idegenvezetőről beszélünk, hanem az akkori kalymnosi, aeolusosról!! Nehogy Paját keverjük rossz hírbe, aki égen-földön a legkirályabb srác icon_smile.gif

# 8051
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243644 Üzenet linkje2017-04-07 13:26:36 

Kónyuval egyetértve nem igen találkoztam Pajához hasonló idegenvezetővel nagyon rendes segítőkész és tudása is megvan a szigetről.
Mi sok évet utaztunk az Aeolusal nem volt semmi gondunk.

# 8052
Pugatosi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243652 Üzenet linkje2017-04-07 21:31:13 

Sikeresen befizettük az utat, szóval alig várjuk a Júni 29-et!! icon_biggrin.gif
Szó nincs róla h Paját belekeverjük (Akit én ugyan nem ismerek, de csak is jót olvastam róla a fórumon), biztos vagyok benne, hogy így van amiket leírtok róla! icon_smile.gif
A lényeg, hogy bárki is lesz beosztva nekünk és ha tud ha nem tud infókkal szólgálni, mi akkor is élvezni fogjuk Lefkadát!

# 8053
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243653 Üzenet linkje2017-04-07 22:33:45 

Kedves Csaba!

Lefkadára készülünk mi is idén autóval. Olyasféle helyen szeretnénk megszállni, mint Syvota. Megírnád priviben a szállás elérhetőségeit?
Írtam már neked privit ez ügyben, csak lehet, hogy nem kaptad meg valamiért, a napokban Joxnak javítania kellett a postafiókomat, lehet, hogy nem tökéletes még.

Köszönöm előre is a segítségedet!

Üdv,
Mamin

# 8054
Pugatosi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243655 Üzenet linkje2017-04-08 10:39:03 

Kónyu által korábban megosztott térképen jól látom, hogy a nyugati oldalon egyetlen egy benzinkút található, az is Mylos mellett közvetlen? És ez ténylegesen üzemel minden évben? icon_biggrin.gif Vagy esetleg létezik több is a nyugati parton, illetve a sziget belsejében amit nem mutat a térkép? (Félős, hogy robogóból kifogy idő előtt a benzin a sok megterhelő emelkedő miatt, egyszer már majdnem jártam így), előre is köszi! icon_smile.gif
# 8055
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#243660 Üzenet linkje2017-04-08 16:25:35 

nyugati oldalon nem nagyon van, én az általad említettre sem emlékszem
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek