Akkor meg kell tervezni majd előre, hogy milyen utakon megyünk majd a nyugati oldalra.
Illetve Exact-nál olvastam korábbi beszámolójába, hogy 30 lóerős motorcsónakkal nem lehet megkerülni Meganisit csak egy bizonyos távolságra lehet felfedezni a kis szigetet? Dessiminél szeretnénk bérelni.
Szeretnék mindenkivel megosztani egy kedves helyet, ez Karya, bent a sziget belsejében. Itt a főtéren fantasztikus hangulatú tavernák vannak, a kedvencünk a kis supermarkettel szembeni taverna, kzvetlenül az újságos bódé mellett. a google térképen az utcaképen is jól látható. Nagyon háziasan, egyszerűen főznek, azt viszont nagyon jól. Négy fő kb. 30-35 euro áron jól lakhat, és az élmény sem lebecsülendő.
Nem akarok a nyugati parthoz menni csónakkal Dessimiből szeretnénk Meganisit körbecsónakázni, csak Exact 2013-mas beszámolójában azt írta, hogy 30 lóerőssel nem lehet teljesen körbehajózni (valami térképet adnak amin meg van határozva meddig lehet menni elvileg), és arra vagyok kíváncsi, hogy ez tényleg még most is így van, hogy csak egy ideig pl Vathi-ig és nem tovább, vagy ha van benzin nyugodtan lehet menni akár a Limonari-ig, Elia bay-ig (ami a cél lenne)
#2436702017-04-08 23:57:52 Válasz a #243669. hozzászólásra
Tudtommal Meganissi nyugati oldalára mehetsz csak el, majd a térképen meglátod, amit adnak, hogy konkrétan meddig. Legalábbis másoktól is ezt hallottam anno, de hogy ez naprakész infó-e, azt nem tudom.
#2436712017-04-09 06:28:34 Válasz a #243669. hozzászólásra
Szia Pugatosi!Mi két éve ,igaz Kefalónián béreltünk csónakot,de nem is tudtunk volna messzebb menni ,mint lehetett.Egyszerűen nem fért volna bele a bérlési időbe.Ezek a jogsi nélkül bérelhető csónakok nem repesztenek túl gyorsan ,meg a hullámzás ami a partról nem látszik vészesnek ,hát a vízen az.Erősen dobálja a csónakot és néha nehezen bírt vele a csónak motorja is.Egyébként mi nagyon élveztük ,kihagyhatatlan program.
Köszönöm Kónyu és Dragont! Mindenképp csónakázunk majd, Limonarit és az Elia bayt pedig majd átkompozással fogjuk megoldani akkor, arról már kigyűjtöttem az infót, hogy mikor indul, stb
Köszönöm Kónyu és Dragont! Mindenképp csónakázunk majd, Limonarit és az Elia bayt pedig majd átkompozással fogjuk megoldani akkor, arról már kigyűjtöttem az infót, hogy mikor indul, stb
Figyeld a kompon a dátumot is, mert szezonálisan változnak az időpontok! És fontos, hogy 2 kikötő van Meganissin, van hogy reggel Vathiba érkezik, de délután nem onnan indul vissza, hanem Spiliából (Spartohori kikötője!), mi egyszer az Eliáról Vathiba mentünk vissza a hazaútra, és kiderült, hogy aznap már csak Spilából indul vissza Szerencsére épp volt annyi időnk, hogy átrohantunk 5 km-re
szerintem az Eleni tavernára gondol (www.elenitaverna.gr), de a tér másik végében lévő Pardalo Katsiki-vel sem jártok rosszul, mi ott ettünk és minden finom volt.