az egy jó dolog lenne ha jövőre kész lenne az autó pálya,és lehetne menni rendesen és nem huppanni 5-10 méterenként amilyen az első szakaszon fogad Szerbia
#1514072010-09-08 08:47:32 Válasz a #151293. hsz-ra
Sűrűn vannak letelepítve az útépítő gépek és kaminonok, így hihető is, hogy legkésőbb a nyár elejére elkészülnek. Az meg csak nekünk, a Debrecen környékén élőknek probléma, hogy egy 200 km-es gyötrődés, mire eljutunk a határig. Nekem spec. 10 km/h-val gyorsabb volt az átlagsebességem eddig is a Határ-Belgrád szakasz, mint a Debrecen/Szeged. Most legalább 30 Km/h lesz a különbség!
#1514152010-09-08 11:20:05 Válasz a #151407. hsz-ra
Mi meg azt hittük, hogy azok a gépek csak múzeumi kiállítás darabjai, mert amikor mentünk akkor is ott álltak és amikor jöttünk akkor is ott álltak. Semmi mozgást nem láttunk és semmi változást sem az utak állapotában 2 hét alatt
Az idén odafele nem Röszke-Belgrád útvonalon mentunk, pont az út rossz minőége miatt, hanem ahogy korábban írtam (legalább is azt hiszem írtam), Bp-M6-Udvar-Sid-belgrádi elkerülő-E75.
A Belgrád előtti utolsó kapunál az alábbi lapot nyomták a kezünkbe, amely talán jövőre már nem lesz aktuális.
#1514732010-09-08 17:44:42 Válasz a #151469. hsz-ra
Semmilyen kötelezettséget nem jelent, de nem is írtam ilyet.
De mint alternatívát jelenthet azoknak akik nem szeretnének a Röszke-Belgrád közötti szakaszon szenvedni.
Másfelől meg ha van navid, nem fogsz bojongani, eltéveszteni nem lehet hiszen minden ki van táblázva.
Visszafele nem erre jöttünk, hanem az E75-ön. NEM kellett volna, kritikán aluli az út minősége. Ok, tudom építik, szépítik, stb.
Valamint ha megnézed egyértelmű, hogy aki Röszke felől jön, annak ez nem jelent alternatívát, de azoknak akik az E70-en, azok minek menjenek be Belgrádba, mikor el is lehet kerülni azt.
Ne aggódj - tudom, könnyű ezt mondani - minden ok lesz, sok-sok türelemmel kell lenned Röszkétől egy jó pár km-en át, aztán már becsukott szemmel is leértek.
A buszból ugye nem látsz az útból semmit sem, ezért vannak homályos foltok, de google segített.
Olvastam ezekről a seb.korlátozásokról, muszály lesz betartanunk, ha nem akarunk hülyeségért fizetni.
Azért a szemünket inkább nyitva fogjuk tartani!
Ne aggódj - tudom, könnyű ezt mondani - minden ok lesz, sok-sok türelemmel kell lenned Röszkétől egy jó pár km-en át, aztán már becsukott szemmel is leértek.
Gombi a belgrádi elkerülö már készen van,juliusban mi nem tudtunk arra menni,pedig jo lett volna
#1514972010-09-08 23:00:26 Válasz a #151490. hsz-ra
A 22-es útig készen van (ez az út vezet egyik irányba Cacak felé, még a másik irányba Belgrádba).
Mi ezen mentünk és semmi gond nem volt vele.
Az Index fórumára ezt írtam tegnap:
Bp - M6 - Udvar- (Horvátország)Osijek - Vukovár - Tovarnik - (Szerbia)Sid - Adasevci -> itt felhajtottunk az E70-es autópályára.
A Belgrád előtti utolsó fizető kapunál szóróanyagot kaptunk, mely tartalmazta a Belgrádot elkerülő út irányát. Ezt az E70-ről a Cacak feliratot követve lehetett elérni, mely elkerülő a 22-es útba csatlakozik bele (ezen lehet Cacakot megközelíteni). Az elkerülőről le kellett hajtanunk a 22-re és Belgrád felé kellett venni az irányt, majd az első lehetőségnél letérni róla, hogy folytassuk utunkat az E75 irányába.
Ez a rész kicsit kanyargós, de jó minőségű aszfalttal rendelkezik, mely nem mondható el az Adasevci és Belgrád közötti autópályáról. Igaz utóbbi szakasz még mindig jobb, mint a Röszke - Belgrád közötti.
Ugyanez az útvonal a visszafele úton is megközelíthető, Belgrád előtt a Cacak feliratot kell figyelni az autópályán. Mi nem erre jöttünk, mert kíváncsiak voltunk, hogy mi változott az elmúlt 4 évben Belgrád és Röszke között. Nem kellett volna, sztem rosszabb mint volt. Igen, voltak kint munkagépek amik feltételezhetően nappal nem állnak és szorgos kezek építik azt az autópályát melyről olvastunk ma.
Kedvencünk a 80-as tábla, majd 100 méterre 100-as, és 100-200 méterre 40-es. Feloldás sehol, így önkényesen alkalmaztuk ezen korlátozások feloldását.
Rendőrők két helyen is kint voltak éjjel 1 óra magasságában.
A magyar-horvát horvát határon 5 perc, a horvát-szerben 10perc, a szerb-mac határon 15 perc alatt átjutottunk. Mindenhol személyivel léptük át a határokat, odafele csak a szerb kérte el a zöldkártyát belépéskor, a macedón csak az országukból való kilépéskor rákérdezett, hogy van-e. Valamint szintén a mac határőr a személyink láttán adott egy adatlapot, amelyet ki kellett töltenünk (személyes adatok, ország, szig szám), ezt lepecsételte. Ezen papír hátoldalán fel volt tüntetve, hogy az országban tartózkodás idejére magunknál kell tartanunk. Kilépéskor nem kérték, a visszaúton belépéskor kérés ellenére odaadtuk, melyet újra lepecsételtek. Kilépéskor odaadtuk a határőrnek, aki összegyűrte és kidobta a szemétbe.
És a számok:
Indulás Bp 13. kerület:
16.40
Udvar:
19.00 -> Belépés Horvátországba
Szerb - horvát határ:
20.50, belépés Szerbiába: 20:58
Elkerülőre lehajtás a pályáról:
22:10
Felhajtás az E75-re:
22:50
16:40 és 22:50 között 2x álltunk meg 10-10 perc cigi szünetre, a sebességeket még itthon is maximálisan betartottuk, de inkább alatta mentünk valamivel.