Szia!
Erre a hétre nagy felmelegedést mondtak, akár 33 °C is lehet. Figyelem az időjárásjelentést, és írom
Előre is jó utat kívánok Nektek !
(Jelenleg baromi meleg van, meg lehet szakadni a hőségtől szerény véleményem szerint. Este és éjjel sincs már hideg, kellemes idő van, lehet bóklászni a tengerparton. )
2 napja viszont este hatalmas vihar volt, veszettül fújt a szél, meg egy kis jégeső is fűszerezte a hangulatot. Fél óra volt az egész, de ijesztő volt, lefújta a kerti bútorokat a szél a 3. emeletről... Remélem ilyen nem mostanában lesz megint.
Az accuweather eléggé hullámzó előrejelzést ad, én már hetek óta figyelem Sarti időjárását, és pl. május 31-re minden második napon másfajta időt jelez előre. Egyszer 31 fok volt írva szikrázó napsütéssel, másszor pedig 22 fok esővel... Ezt adjátok össze.
Sziasztok ! én Katerini időjárását a meteo.gr oldalon szoktam figyelni. Alakul de rendesen. A vásárlásokat pedig javarészt mi is a családi boltokban oldjuk meg. Kedvencek a fiatakabb Kostas nála javarészt gyümölcsöket, zöldséget sört, bort, az idősebb Kostasnál ajándékokat, polókat, vele szemben nem tudom a nagyon kedves néni nevét csokit, fagyit, gyrost csak a "Porki's"-ban (mindenkinek tudom ajánlani) cukrászdának pedig a "Crystal" a nyerő. A parton a fánkot pedig Jorgosztól. Ezek az Olympic beach bevált helyei. Paralián az éppen útba eső boltban van vásárlás, illetve az iskola melletti közben van egy kis taverna ahol nagyon finom grillcsirkét csinálnak. Egy volt sportoló vezeti. Ja és tankolni illetve kocsit mosatni az O.B.-ről katerinibe vezető út mellett lévő Avin kútra járok. Tökéletes a kiszolgálás. Hát ennyit az én tapasztalatomról.
Köszönjük Pöpi az infókat! Egyébként én is ezen az oldalon szoktam megnézni az időjárást, de tényleg minden nap mást ír. Teganp még tök jókat írt, ma meg megint 21 fokokat. Úgyhogy el szontyorodtam. Azért még reménykedem, hogy jobb lesz. Már nagyon várjuk, és köszönjük szépen a jókívánságot Pöpi meg a segítséget is.
Az az igazság Görögországban igen gyorsan változhat az időjárás. Mint fent említettem, egyik este hatalmas vihar, jégeső... Másnap reggel kánikula, napsütés. Nagyon gyorsan elromlik az idő, jön az eső, aztán megint meleg lesz. A legmegbízhatóbb megoldást szoktam választani: kiállok az erkélyre és megnézem. Ma csodaszép napos idő van megint
Szép napot mindenkinek!