#1249592010-01-31 20:08:46 Válasz a #124953. hsz-ra
Finikounda a strandja miatt tetszett, ha jól emlékszem? De ha így van, és úgysem közvetlenül a tengerparton laknátok, hanem olyan messze, hogy kocsival járnátok le strandolni, akkor nem mindegy, hogy Finikoundában vagytok vagy a szomszéd faluban? A lényeg, hogy jó helyen legyen a ház, nem?
Nem mindegy, mert 25 km van köztük. Finikounda tele volt olyan kikládi házakkal, kék-fehérrel, nagyon tetszett a mini falu bája. Egyszerűen belém telepedett annyira, hogy azóta is azt szajkózom, oda vissza kell mennem, pedig csak 5 percet voltunk ott, két fotó erejéig.
#1249622010-01-31 20:23:51 Válasz a #124960. hsz-ra
Aha, értem. Finikounda nekem azért tetszik nagyon, mert a három település közül ez a legkisebb.
Andi, ami Neked van két képed az albumban a finikoundai strandról, abból az egyik a "fő" strandon készült, a másik pedig a tőle keletre lévő kisebb öbölben, ugye?
Andi, ami Neked van két képed az albumban a finikoundai strandról, abból az egyik a "fő" strandon készült, a másik pedig a tőle keletre lévő kisebb öbölben, ugye?
Nem, de túl hosszú. én a zártabb öblöket keresem, és Finikounda kisebb öble olyan.
Nem tudod véletlenül, mit jelent az angolul, ha azt írják a szállásnál, hogy nincs "kettle" és azt hoznod kell. Megnéztema szótárban, de olyan hülyeségek vannak, hogy egyiknek sincs értelme.
#1249782010-01-31 21:12:10 Válasz a #124972. hsz-ra
A kettle valamiféle kannát, üstöt, bográcsot stb. jelent. Ha pl. tea-kettle, akkor teáskanna. Ha csak úgy van írva, hogy nincs kettle és hozni kell, akkor arra tippelnék, hogy talán nincs edény a szálláson, és ha főzni akarsz, akkor vinned kell magaddal... (?)
Hát én is valami ilyesmire gondoltam. Köszi. Egész dél óta itt ülök (egy fél órás sétát leszámítva) és keresgélek és minden precben azt lesem, írt-e valaki ide valami újat. Már teljesen beledilizek ebbe a szervezkedésbe.
#1249832010-01-31 21:27:19 Válasz a #124979. hsz-ra
Én is itt ültem majdnem egész nap. Most épp azon agyalok, hogy Dimitsana, Stemnitsa, Karitena mellé vajon még merjek-e reggelre egy kis romnézést betenni, vagy ne, mert kicsúsznánk az időből úgy, mint Ti...? Emlékszel arra (he-he, jó kérdés így már majdnem öt év távlatából... ), hogy mikor indultatok el Olympiából...? A könyvben annyit írsz, hogy 10-kor már nagyon meleg volt és hogy két órát töltöttetek Olympiában. Ez azt jelenti, hogy 12-re végeztetek. Vagy nem?
#1249882010-01-31 21:42:42 Válasz a #124986. hsz-ra
Köszi, ez értékes infó! Akkor talán beleférünk egy napba, mert mi előtte nem mennénk Olympiába... de már arra is gondoltam, hogy Dimitsanában éjszakáznánk... állítólag van ott elég kiadó szoba...