Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 8176
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178197 Üzenet linkje2012-01-11 08:38:29 

Sziasztok!

Érdeklődnék azoktól, akik voltak már szeptember 15 után Pargán. Érdemes még ilyenkor menni? Nyitva vannak még a boltok, tavernák? Lehet még fürödni vagy már hideg a víz? Szívesen mennénk előbb is csak sajna nem tudunk.

Előre is köszönöm a válaszokat!

# 8177
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178200 Üzenet linkje2012-01-11 09:47:39  Válasz a #178197. hsz-ra Előzmény #178197

Szia! Mi szept. 5-től 14-ig voltunk, és nagyon jó idő volt, rengeteget fürödtünk. Az üzletek nyitva voltak, sok helyen akciós árukkal pl. -20% engedményekkel vártak. A tavernák is nyitva voltak, sok helyen még várnunk is kellett, hogy leülhessünk. Nyugodtan menjetek, nagyon jó hely! Üdv.: Éva icon_smile.gif
# 8178
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178202 Üzenet linkje2012-01-11 11:15:54  Válasz a #178200. hsz-ra Előzmény #178200

Kedves Éva!

Köszönöm a gyors választ és a biztatást! Annyi jó dolgot hallottunk már, hogy mindenképp látni szeretnénk Pargát! Attól viszont tartok, hogy utolsó előtti turnus és rossz időnk lesz, de bízom benne, hogy kicsit elhúzódik majd a nyár és szép időnk lesz! icon_smile.gif A fakultatív programok engem is érdekelnének, mint az előttem szólót! Ha esetleg erről tudna valaki bővebben írni, azt én is megköszönném! Maartita

# 8179
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178205 Üzenet linkje2012-01-11 12:37:33  KLASSZIKUS FAKULTATÍV PROGRAMOK PÁRGÁN

RÉSZLET A BESZÁMOLÓMBÓL:

" Ezután elmentünk az Aeolus utazási iroda helyi képviselőjéhez, Ágneshez. Ágnes a hozzá tartozó 5 apartman háznak szervez fakultatív programokat, és terelgeti a turistákat magyarul, szlovákul. Szinte a hét minden napjára van fakultatív program, magyar idegen vezetéssel. Egy tábla van kiállítva az iroda előtt, és magyarul van kiírva a fakultatív program. (Korfu, Albánia, Paxos-Antipaxos sziget, Acheron-folyó, Jón-szigettúra, Zagória "
Ha utazási irodával mentek Parga-ra akkor, az utazási iroda telepített idegenvezetője mondja meg, hogy milyen fak. kir.-ok lesznek. Persze egy fak. kir. indításának legfőbb motorja, hogy mennyien jelentkeznek rá.
A fakultatív kirándulásokról azonban már az útra jelentkezéskor is tudnak szerintem információt mondani ott, ahol az utazási szerződést megkötitek.

A fentebb felsorolt programok a klasszikusok, ezeket szinte minden utazási iroda kínálatában benne vannak.

Mi egyénileg utaztunk, csak a nyitott szemmel járásunknak volt köszönhető, hogy felfedeztük a magyarul kiírt táblát, és rajta a programokat, és bevettek bennünket a "csapatba".

# 8180
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178305 Üzenet linkje2012-01-14 00:47:56 

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a Margarita apartman előtt lehet-e kocsival parkolni? Úgy értem, elég széles-e az utca, van-e elég hely a kocsinak?

Esetleg térképen meg tudnátok mutatni, hol helyezkedik el pontosan?
Próbáltam a régebbi oldalakra feltöltött webcímeken megnézni, de nem tudtam megnyitni azokat.

köszönöm

# 8181
Laci54
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178307 Üzenet linkje2012-01-14 10:11:33  Válasz a #178305. hsz-ra Előzmény #178305

Szia Sziro!
Nem lehet az apartman előtt parkolni,kb 100 méterre van parkolási lehetőség.

# 8182
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178327 Üzenet linkje2012-01-14 15:45:58  Re:

laci54 írta:
Szia Sziro!
Nem lehet az apartman előtt parkolni,kb 100 méterre van parkolási lehetőség.

Laci54!
Köszönöm a választ. Azért be lehet menni autóval az apartmanhoz kipakolni a csomagokat?

# 8183
Renault
Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178336 Üzenet linkje2012-01-14 16:49:46  Válasz a #178327. hsz-ra Előzmény #178327

Szia

Tudom , nem tőlem kérdezted , de meg lehet állni kipakolni.
Parkírozni is lehetne , de félő lehet , hogy a tükör bánná , inkább én is a Kb 100 m- re levő campingnél álltam meg. icon_wink.gif

# 8184
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178340 Üzenet linkje2012-01-14 17:12:27  Válasz a #178040. hsz-ra Előzmény #178040

Szia Szilvus!
Bizony nagyon magasra tetted a mércét! icon_smile.gif
Szárazföldi nyaralóhelyek közül ennél szebbet (ami a földrajzi és természeti adottságait illeti) én még nem láttam. Persze tudom, hogy bár sok helyen jártam már Go.-ban, és vannak még biztosan nagyon szép helyek, de számomra eddig Parga a favorit.
Olyannyira, hogy bár erre az évre nem nagyon terveztünk nyaralást, de a párom unszolására ("könnyű Katit táncba vinni...)icon_smile.gif úgy döntöttünk, hogy azért szeptemberben egy hétre csak elmegyünk újra.
Pedig én eddig mindig azt vallottam, nem megyek még egyszer ugyanoda nyaralni, amíg nem láttam minden szépséget a világból. (De legalább is Görögországból, mert itt a fórumon jöttem rá, hogy kb. 5 élet is kevés lenne, hogy azt a sok gyönyörűséget, ami ebben az országban található bejárjuk.) Hát, ezt most Parga felülírta.icon_smile.gif
De ezt egyáltalán nem bánom. icon_smile.gif

# 8185
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178343 Üzenet linkje2012-01-14 19:18:02  Re:

Szia!
Köszönömicon_smile.gif
renault írta:
Szia

Tudom , nem tőlem kérdezted , de meg lehet állni kipakolni.
Parkírozni is lehetne , de félő lehet , hogy a tükör bánná , inkább én is a Kb 100 m- re levő campingnél álltam meg. icon_wink.gif

# 8186
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178345 Üzenet linkje2012-01-14 19:22:56 

Pévi minden szavával egyetértek. Parga tényleg gyönyörű. Ide bármikor szivesen visszamennék én is. Szerintem nektek is kedvencetek lesz és nem fogjátok megbánni, hogy ezt a helyet választottátok. Itt tényleg minden megvan, amire csak vágyhatsz egy nyaralás során.
# 8187
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178349 Üzenet linkje2012-01-14 19:51:23  Válasz a #177993. hsz-ra Előzmény #177993

Szia Zsófi!
Elolvastam a beszámolód, és tetszett is, de egy-két dologgal kiegészíteném. Csak azért, hogy legközelebb, ha mentek tudjátok.
Első, és legfontosabb, hogy ha legközelebb mentek, menjetek ki a Piso Kryoneri strandra is! Tudom, hogy mivel az egyik oldala a strandnak nagyobb köves, a másik pedig finom, apró kavicsos (ami már nem bántja a lábat) neked lehet, hogy kicsit elriasztó lesz. De a strand gyönyörű a sok vízből kiálló sziklától, és a jobb oldalon található kisebb hegy oldalán, egy kb. negyven lépcsőn megközelíthető kávézóból (Atrium Cafe) Pargából.
Azzal nem értenék egyet, hogy itt nem teheted le bárhova a törölköződ, mert mi is voltunk mindhárom strandon, és bárhol, bármikor le tudtunk cuccolni.
Mi is voltunk a Jón tengeri hajókiránduláson, és valóban szuper volt a strandolás Egremni beach-en. Érdekes, hogy nekem pl. az Egremnin lévő kavics sokkal jobban bántotta a lábam, mint addig bárhol. Talán azért is, mert én a kavicsos helyeken flip-flop gumipapucsban szoktam bemenni csodálatos a kilátás. Aki ezt nem látta, nagyon fontos dolgot hagyott ki fürdeni, de ott olyan erős hullámzás volt (ami egyébként isteni volt), hogy levitte volna a lábamról a papucsot, ezért papucs nélkül tudtam csak bemenni, és úgy látszik nem voltam eléggé hozzászokva.
De mi azután voltunk két napot bérelt autóval Lefkadan, és Porto Katzikin is, és ki kell, hogy egészítselek, mert ott is van több büfé is (csak fent a szikla tetején) és még árnyékot is találtunk a sziklák tövében. De persze, mint ahogy írtad is, a nap folyton jön-megy. icon_smile.gif Ezen kívül is még több strandot meglátogattunk Lefkadan, (szebbnél szebbek) szóval legközelebb Lefkada is megérne 1-2 napot.
Ja, és még a további javaslatom, hogy az Ammoudia kishajós kirándulásra is menjetek el legközelebb, de csak ha Kostas hajóján tudtok utazni. Nem is gondoltam volna előtte, hogy a szárazföld mellett hajózva, milyen csodálatos csipkézett sziklafalak mellett haladunk el. Bementünk a kishajóval két barlangba ahonnan visszanézve a fény felé káprázatos színe volt a tengervíznek. Hajóztunk a valószínűtlenül zöld Acheron folyón, frappeztünk Ammoudián (voltak akik itt is fürödtek az igazi homokos tengerparton), majd volt egy 2 és fél órás strandolás a mesés Lichnos beach-en. Azért emeltem ki Kostast, mert két utitársunknak annyira tetszett ez a kirándulás, hogy másik alkalommal újra elmentek a kirándulásra. Az azonban elég rossz élményt hagyott bennük, mert az a hajós úgy száguldotta végig az utat Ammoudia-ig és vissza, hogy nemhogy fényképezni nem tudtak, de szinte halálfélelmük volt. Kostas pedig szép kényelmesen, nyugodtan, közel a parthoz, mindent megmutatva, minden szikla közé bebújva vitt minket végig ezen a kiránduláson.
Na, és azzal is mélységesen egyet kell hogy értsek, hogy két hét az igazi, ha csak teheti az ember lánya. (Na, meg a fia is.)icon_smile.gif Különös tekintettel arra, hogy itt mennyi mennyi látnivaló van a környéken is. De mivel idén mi sem tehetjük, hogy két hétre utazzunk, azért azt a szűk kis hetecskét megpróbáljuk kiszorítani, és újra szippantani egy kicsit abból a jó kis tengeri levegőből. icon_biggrin.gif

# 8188
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178351 Üzenet linkje2012-01-14 19:56:57  Válasz a #178349. hsz-ra Előzmény #178349

Az előbbi hsz.-ban kimaradt az Atrium kávézónál a lényeg, hogy lélegzet elállító a kilátás onnan fentről. Aki azt nem látta, nagyon fontos dolgot hagyott ki Pargából.
# 8189
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178352 Üzenet linkje2012-01-14 20:01:11  Válasz a #178349. hsz-ra Előzmény #178349

Úgy látszik kicsit összekeveredtek a mondatok itt-ott a hsz-omban, de azért remélem értitek. Kicsit pancser vagyok a géphez.icon_smile.gif
# 8190
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178362 Üzenet linkje2012-01-14 21:04:21 

Sziasztok!

Érdeklődnék azoktól, akik már voltak az Apollon travellel Paxos-Antipaxos nevű fakultatívon, hogy a szigeteken kiköt a hajó vagy csak a hajóról lehet a tengerbe ugrálni és fotózni? Időben Kb. milyen hosszú ez a program? Van esetleg szabadprogram, ha igen mennyi idő?
Magyar idegenvezető jelen van a kiránduláson, vagy csak megszervezik az utat aztán ennyi?
A fakultatívra össze gyűjtik az embereket vagy egy megbeszélt helyen kell majd találkozni? Ezt azért kérdezem, mert akkor nem mindegy hogy hol van az apartman.

Az Lefkada-Kefalónia-Ithaka fakultatívról bővebb infót tudna valaki adni, hogy mégis mire lehet számítani?

Előre is köszönöm segítségeteket!

Maartita

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 545 546 547 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu