#1710832011-07-26 19:40:43 Válasz a #171074. hsz-ra
Sanchoék két hétre mentek, még korai lenne hazajönni. Nehogy hamarabb jöjjenek már haza, minden percet, órát, napot ki kell használni. Itthon egyébként is hideg van, a jó melegből küldhetnének nekünk.
Üdv mindenkinek!
Sziasztok!
Sőt!!Már itthon is vagyunk.Mylo még hamarabb otthon volt,mivel ő szegedi.Lehet,hogy most éppen alszik,mert hajnalban amikor a wc-nél találkoztunk elég kómás feje volt.Bár szerintem nekem se volt különb.
Mylo örülök,hogy megismertelek.Bár egész nyaralás alatt szinte nem is találkoztunk.Másfele vitt mindig az utunk.
Sajnos én nem voltam ott a talin (ennek okát később leírom,most még fáradt vagyok) így sajnos Fif-et nem sikerült megismernem.Sajnos róla nem tudtam semmit.
Majd még jelentkezem.Szerintem megyek hunyni egyet.
#1711662011-07-27 21:23:36 Válasz a #171056. hsz-ra
Gyulám, érdemes körülnézni, mert egy nap alatt 10 eurot esett az ár, és ha nála befizetsz egyre, a másikra még kedvezőbb árat mond. Nagyon rendes görög. Bennünket jól lehúzott volna a kinti társ utazási iroda, mi a Kalandozással mentünk és a fő utcán van az Emanuel tours, az a kinti utazási iroda, minden program 15 euroval drágább náluk,(4 főnél ez már jelentős) ráadásunk autót béreltük tőlük, amire kapásból 25 eurót tettek volna, de a kölcsönzős srác áthozta az autót, és midjárt elkezdett a fiammal angolul beszélni, és 50 eurot kért a 7 személyes Doblóért, nekünk 75-öt mondott az iroda... na álltunk-pénz a kezemben, és végül az utazási irodás gyerek mondta,hogy "jól van", be volt rágva, elcseszte ... Szóval legközelebb mindjárt a kölcsönzőtől rendeljük, nem az irodától.Eltettük a számukat. Elég durva, amilyen árakkal dolgoznak a segítő irodák. Egy telfonért 25 eurót felszámítani.
Ha kellene valakinek a szám: Alexandros Rent a car: 6977 413237 vagy 6977 810881 A doblo 50 euro 200 km-es korlátozással, ha túlléped 8 cent/km.
De ez volt az egyedüli rossz tapasztalat, a görögök aranyosak, segítőkészek, kedvesek. Nei Pori tényleg klassz,már fordulnék is vissza! Pláne hogy 43 fokban indultunk haza, itthon meg.... brrrrr
Üdv mindenkinek!Sikerült megjárnom Nei Porit.Voltam már néhányszor Görögországban igy van összehasonlitási alapom.Nei Pori nem fog a kedvencek közé bekerülni.De tengerparton nem tudom magam rosszul érezni!!!Az Apollon Travellal mentünk.Normális busz, normális soförök.A Kalioppe apartman a szállás neve.A pesti irodában egyetlen dolgot kértünk hogy a szoba ne 2.emeleti legyen mert meleg.Azt mondták ok. elsö emelet lesz.Persze hogy a második emeletet kaptuk.Igy a szoba kora délutántól hajnalig használhatatlan mert 35fok van és nincs légmozgás.Fekszel az ágyon egy szál f.szban és döl rólad a viz.Légkondi még plussz pénzért sincs mert nincs kiépitve.Volt aki 40euróért vett ventillátort mert 3 gyerekkel volt.Néhányan a teraszon aludtak mert kibirhatatlan a höség a szobákban.Ráadásul az utcára nézöket déltöl napnyugtáig süti a nap igy az erkélye se nagyon használható.Azt az apartmant kerülni kell max.az elsö emeleti és az ugymond udvarra nézö szobák használhatók.A konyha felszerelése nulla.Engem ez nem zavart mert semmit nem föztünk.A hütö olyan kicsi hogy egy normális dinnye még darabolva se fér bele.Tehát aki otthonról sok kaját visz nem tudom hova rakja.Ezt kertnek tüntetik fel a katalógusban de néhány bokoron és .A faluról:Egy jellegtelen görög apartman település.Nincs egy igazi központja igy a parti sétányon korzózik a tömeg.Ez tele van különbözö minöségü éttermekkel.A falu táblájáról lefelejtették hogy ez egy óvoda település.Én még ennyi nyelven evö,ivó,kakáló,pisáló,játszó,hisztizö gyereket még nem láttam.A szomszéd erkélyen nyaraló 3 év körüli magyar kissrác kora délután simán lejátszott egy komplett Forma1 futamot motorbögéssel,sebességváltással,kanyarokkal másfél órában.Persze mindezek a hangok a gyerekböl jöttek elö.Ez volt naponta szieszta idöben amit a görögök is semmibe vesznek legalábbis azon a részen ahol mi voltunk.A tengerpart annak jó aki szeret a homokban heverészni és a langyos vizben áztatni magát a rengeteg gyerek között.Mellettem egy ugy 2 év körüli kislány a homokba pisilt az anyuka pedig hangos bravo kiáltásban tört ki.Nem vagyok gyerekellenes de azért itt kicsit sok volt belölük...2x átmentünk Platamonasba ami szerintem jóval hangulatosabb település.Itt a part viszont nagyon kavicsos és keskeny.A fakultativ programok közül a Skyathosz szigeti kirándulást választottuk.Ez nagyon jó volt.Nagyon szép a város!!!Föleg a sikátoros része ahol a helyiek laknak.Ide turista alig jön fel inkább tolong a bazársoron.Ki tudja miért???Itt is ugyanazt a bóvlit veszi mint bárhol a tengerparton.A kourunaikeszi strandolás egy csalódás.Nem igazán értem miért harangozzák be ugy hogy Görögország egyik legszebb strandja???Azért mert van pár száz méter sárga homokos öböl ,a parton pedig szúrós fenyöfák aminek a lehullott levelei igen könnyen az ember talpába állnak.Mindenhol ahol kocsma van üvölt valami zene ugyhogy nagy a hangzavar.Ki tudja miért a viz se volt 20 foknál több szerintem.Sarti környékén sokkal szebb öblöket lehet találni.Észak-Görögországban nekem Sarti tetszett a legjobban2x voltam itt.Itt megtalálható a sziklás rész amatör búvárkodásra és Sarti Bicsen pedig a finom homokos tengerpart.Egy valami zavaró talán hogy a rengeteg magyar miatt lassan már nem érzi külföldöm magát az ember.Most hogy szarban vannak a görögök Viktor vezérünk elgondolkodhatna azon hogy megveszi a falut most gondolom ócsón megkapná.Ráadásul nem kevés eurót hozna vissza az országnak mert költ a magyar rendesen...Ez az én vélemény Nei Poriról.
#1712042011-07-28 09:31:58 Válasz a #171177. hsz-ra
Minden hirdetésben az áll hogy N.Pori partja kimondottan kisgyerekes családoknak valo a lassan mélyülö homokos partja miatt és az olyan hajlotthátuaknak mint Gyulának, Tallérnak és nekem,akik szivesen játszanak döglött halat a hüs vizben egész nap . Viszont ha az ember lesétál egészen a strandrész déli végébe akkor ott már nincs tömeg. Buvárkodásra meg ott van Kréta vagy Ciprus. Nem véletlenül mennénk augusztus végén ,pont a nagy meleg miatt,mivel nem birom a bekapcsolt klimát igy talán ilyenkor már nincs is rá szükség. Az igaz hogy a kalliope nagyon meleg,de az elsö emeleten is, az udvari szobáknál meg nem jár semennyit a levegö, de kit érdekel mert ugyis van metaxa és ouzo
Hát, mit mondjak. Ennyire rossz véleményt, még soha senkitől nem hallottam, Nei Porirol. Mi 1 hét múlva indulunk,és bár az eddigiekben szinte csak jót olvastam erről a kis Görög faluról, megmondom őszintén, kicsit lehangolt a beszámolód.
Még szerencse, hogy ez csak a te véleményed, a többség ugyanis sokkal jobb véleménnyel van róla. Szerintem te egy kivételesen különleges ember lehetsz, ezt nem sértésnek szánom, de nekem ez a meglátásom a leírtak alapján. De mi emberek ugye, nem vagyunk egyformák, és különböznek az igényeink is.
Most hogy szarban vannak a görögök Viktor vezérünk elgondolkodhatna azon hogy megveszi a falut most gondolom ócsón megkapná.Ráadásul nem kevés eurót hozna vissza az országnak mert költ a magyar rendesen...
Támogatom a javaslatot. Sarti csodálatos szép környezetben van, ahogy mesélik./magyarok tömegét én sem szeretem, de akkor biztosan ide járnék, mert jó idő van, és ott a tenger/ Egyébként jó ha valaki az igazságot leirja, nem árt ha a szállásadók, és az utazási iroda is a földön jár. Igaz, hogy mi magyarok nem tartozunk a gazdagok közé, de állitólag többet költünk külföldön mint pl. a német turisták.
Legutóbb vikso szerkesztette (2011-07-28 10:58:25), összesen 2 alkalommal
#1712132011-07-28 10:54:02 Válasz a #171207. hsz-ra
Üdv.Nem vagyok semmiben se különlegesebb mint egy átlag oda járó magyar turista.Mint irtam voltam a környéken néhány helyen pl.Asprovalta,Stavros,Paralia,Neos Marmaras,Sarti2x/ezt a környéket birja el a pénztárcám/.Igy gondolom azt hogy nekem Nei Pori volt a legkevesbé tetszö.Itt azon kivül hogy görögül beszélnek semmi nincs ami ugymond Görögország.A környéken sok ilyen van el kell menni kirándulni.Lehet sokat nyomott ebben az elviselhetetlenül meleg apartmanszoba.De mint irtam a tengerparton sosem érzem magam rosszul!!!