Ducstimi!
Tavaly mi is augusztus végén voltunk. A viz kiváló minőségű volt és a hőmérséklete is. Mi leginkább a Piso Kryoneri Beach-re jártunk. Ez igen csak köves volt. Ettől függetlenül rengeteg kisgyermekes család volt. Egészen apró gyerekekkel is. Némelyik még járni sem tudott és nagyon jól elvoltak.
Ez a kép ott készült.
https://kepkezelo.com/][/URL]
#1786082012-01-21 21:22:37 Válasz a #178604. hsz-ra
Szia Gudli!
Meg tudnád mondani, hogy hogy kell képet beilleszteni? De úgy ám, hogy egy abszolut amatőr géphasználó is megértse?
Akkor én is tennék ide egy-két képet időnként. Előre is köszi!
Egyébként pedig a jobb oldala a Piso-nak apró kavicsos volt, és a vízben is csak nagyon finom kavics volt. Ezt az előbbi érdeklődőnek üzenem.
Köszönöm nektek a válaszokat az egyéni utazással kapcsolatosan.
Több okból kifolyólag (kisbaba, lakás felújítás stb.) csak most tudok időt szakítani az általatok ajánlott anyagok elolvasására.
Biztosan nagyon hasznos lesz Köszönöm
Szia Sziro!
Szombaton indult, és tulajdonképpen szerintem véletlen volt, hogy akkor ő jött velünk, mert az utitársaim a következő héten is szombaton mentek, de akkor éppen más vitte őket. Mi az utazási irodával mentünk, mert a Lefkadai kiránduláson ( ami pár nappal előtte volt), nagyon jól összebarátkoztunk Hajnival, a Walterosok idegenvezetőjével, és velük mentünk szombaton is az Acheron folyóhoz.
10-kor indult a hajó a kikötőből, ott találkoztunk. Csodálatos partszakasz mellett hajóztunk. Én erre nem is számítottam, nekem előtte erről nem beszélt senki. Bebújt a hajóval két barlangba is, nagyon izgi, és szép volt. Aztán nem tudom pontosan mennyi idő múlva, talán jó fél óra-óra múlva elértük folyót, és felhajóztunk egy darabig a folyón. Ez egy kis keskeny, de nagyon érdekes és szép zöld folyó. Aztán megfordultunk és visszacsorogtunk a torkolatig, ahol kikötöttünk. Itt van Ammoudia település, és az igazi homokos tengerparton lehetett fürdőzni kb. egy órát, de aki akart hűsölhetett és frappezhatott a parti kávézókban. (Mi is ezt tettük.)
Aztán visszafelé indultunk. Nagyon érdekes volt látni a tenger és a folyó találkozását. Szinte élesen elválasztható volt a zöld folyó, és a kék tenger. Aztán visszafele úton kikötöttünk Lichnos beach-en, és ott lehetett strandolni két és fél órát. Gyönyörű ez a strand is, úgy hogy nagyon jól éreztük magunkat itt is. aztán öt óra körül jöttünk haza.
Nekem ez az egyik legpozitívabb élmény volt, mert én jóval kevesebbet vártam tőle, és nekem ámulatba ejtő volt a hajóút.
Tudom, hogy én talán már egy túl érzékeny lelkű "öregasszony" vagyok, de a tavalyi nyaralásom során többször is elérzékenyültem, látva, hogy mennyi gyönyörűség van a világon, és én ezt láthatom.
Na, ilyen volt ez a kirándulás is! De persze ez az én egyéni véleményem, és remélem nem okozok túlzott várakozásokat.
Ha jól emlékszem 12 euroba került, és szerintem bőven megérte.
Ha lesz rá lehetőségünk, idén is elmegyünk, de csak akkor, ha biztosan Kostas-szal tudunk menni.
Megpróbáljuk a kikötőben megtalálni, és tőle megtudni, hogy melyik napon megy arra a kirándulásra. Mert biztos, hogy a héten többször is megy.
Ha sikerül egyszer végre kiválogatnom, és valahogyan feltennem a fotóimat, azon rajta lesz a kapitány, és a hajója is. Remélem, hogy mire mentek, már meg lesznek.
Kedves Pévi!
Köszönöm a választ.
Az "öregasszony" kifejezést ugyan nem értem, bár az éveim száma már nekem is elég, hogy úgy mondjam érett szinten van, de az érzést megértem, tudom, hogy miről beszélsz. Számtalanszor éreztem már én is ugyanezt görögföldön
#1786352012-01-22 15:46:49 Válasz a #178604. hsz-ra
Szia Gudli ! Köszönöm szépen az infót most már a leírtak után biztos hogy Pargára megyünk csak legyen még helyünk augusztus végére! Üdv. mindenkinek!!! Timi
Szia pévi!
Megpróbálok neked segiteni a képfeltöltés ügyében, bár én sem vagyok egy nagy talentum. Először is jelentkezz be a Hellasz fórumra. Után a google keresőbe egyszerűen gépeld be, hogy képfeltöltés. Be fog adni egy csomó lehetőséget. Talán a (4.soron) látsz egy olyat, hogy "Képfeltöltés ingyenesen - KépKépző - Képfeltöltés és megosztás" Itt a tallózás gombra kattintva megkeresed a meghajtót, azon belül a mappádat, amelyikből kiválaszthatod a megfelelő képet. Megnyitás gomb - meg fog jelenenni a tallózás melletti keretben az általad kiválasztott meghajtó betűjele, mappa neve és a kép száma. Ekkor rányomsz a "Képfeltöltés inditása" gombra. Néhány másodperc után megjelenik az általad kiválasztott kép. A kép mellett linkek jelennek meg. Taln a 3. sorban látni fogsz egy olyat, https://kepkezelo.com/][/URL] Ezt a sort kijelölöd - majd jobb egérgomb - másolás gombra kattintasz - átlépsz a hellaszra és belekattintasz az ablakba, ahová irni szoktál - jobb egérgomb - beillesztés. Utána az előnézetra nyomsz. Ha minden rendben, azt látod amit kiválasztottál, akkor az elküld gomra kattintasz. Remélem világos voltam. Ime az eredmény! Sajnos az én képeim elég nagy felbontásúak. Arra még nem jöttem rá, hogy tudom kicsinyiteni.
https://kepkezelo.com/][/URL]
https://kepkezelo.com/][/URL] - Szóval ezt a linket kell kijelöni. Az előbb valahogy nem igazán sikerült! Mondta, hogy én sem vagyok egy nagy talantum!
#1786482012-01-22 20:09:55 Válasz a #178340. hsz-ra
Ne is mondd, már mi is nagyon várjuk a nyaralást. Lefoglaltuk a szállást és már számoljuk a napokat Addig is nézegetjük az albumokat és olvassuk a beszámolókat
Segítséget szeretnék kérni ! ha valaki tudja hogy hol lehet a Crisztina apartmanba szállást foglalni az legyen szíves írja meg ugyanis a Walter turs nem reagál a telefonra és a weboldala sem működik ! előre is köszi a segítségeteket!!! Üdv. szép napot!!!
Sziasztok,
Uticélon gondolkozunk. Van valakinek tapasztalata Pargára autóval, és esetleg valami jó szálláshely is érdekelne, amit irodán kívül lehet foglalni.
Köszi!
#1786862012-01-23 16:14:59 Válasz a #178669. hsz-ra
Köszi Breki!
Ezt is ki fogom próbálni még ma, de emlékszem egyszer ezt már régebben megírtad nekem, és valamiért nem működött. Amikor ráklikkeltem az UPLOADING-ra, valami hibát írt ki.
De azóta új gépünk van új programmal, és lehet, hogy most nagyobb szerencsém lesz.
De ez sem túl bonyolult.
De ha már így előkerültél, hogy segíts, megkérdezném, hogy hogyan tudok majd ide feltölteni ide albumot a picasaról.
Egyenlőre még csak ott tartok, hogy megpróbálok kiválogatni a közel 2000 fotóm közül még élvezhető mennyiséget. Úgyhogy amikor van erre egy kis időm, akkor csillagozgatom (azaz megjelölöm) amikből majd egy albumot akarok létrehozni.
Azt sem tudom, hogy ez jó szisztéma-e? Mármint a csillagozás, és majd azután a csillagozottakat be tudom-e tenni egy albumba?
Ha igen, akkor hogy küldöm majd tovább?
Szóval sok mindent nem tudok még.
Bocs az "off"-ért mindenkitől. Ha gondolod, írj a technikai topic-ba.
Köszi!